fbpx

Ford Focus pod svetlima Salona

Međunarodni Salon automobila u Beogradu je pozornica i za prvo pojavljivanje novog Ford Focusa pred širokom publikom

Zvezde ovogodišnjeg nastupa su u hali 1, u kojoj se već tradicionalno izlažu Fordovi automobili: to su dve verzije novog Ford Focusa, koji imaju svoj srpski debi pred najširim auditorijumom. Na beogradsku auto feštu stigle su dve verzije jednog od najprodavanijih automobila u svetu: Focus sa benzinskim EcoBoost motorom od 100 KS i Trend Edition paketom opreme, u kojem su, između ostalog, ekran u boji od osam inča i SYNC 3 multimedijski sistem, zadnji parking senzori, LED dnevna svetla, tempomat, aluminijumski naplaci od 16 inča i mnogo druge opreme, po ceni od 16.990 evra

Mlađoj populaciji i potencijalnim kupcima koji žele da uživaju u sportskoj vožnji porodičnog automobila nesumnjivo je zanimljiva ST-Line verzija novog Focusa s EcoBoost motorom od 125 KS i izuzetno bogatom opremom, koja, ilustracije radi, uključuje premijum B&O ozvučenje, ekran od osam inča sa SYNC 3 multimedijskim sistemom, svetlosne grupe i napred i pozadi s LED tehnologijom, sistem za „čitanje“ saobraćajnih znakova, parking senzore, adaptivni tempomat, aluminijumske naplatke od 17 inča. Cena ove verzije Focusa je 19.990 evra.

Najtraženiji Fordov automobil u Srbiji i većem delu Evrope, Fiesta, je na 54. Salonu reprezentovana sa tri eksponata, a Grand Motors skreće pažnju na verziju Business, s benzinskim motorom od 70 KS, cenom od 10.990 evra i povoljnim finansiranjem: mesečna rata može da iznosi i samo 99 evra. Na popisu opreme te verzije su, na primer, ekran u boji od osam inča i SYNC 3 multimedijski sistem, zadnji parking senzori, tempomat, sistem za održavanje vozila u saobraćajnoj traci (Lane Keeping) itd.

Pravnim licima i preduzetnicima, takozvanoj „poslovnoj“ publici, nemenjena je Ford Kuga s 1.5 TDCi dizel motorom od 120 KS, prednjim pogonom, ručnim šestostepenim menjačem, Business paketom opreme i N1 homologacijom, što znači da se vozilo registruje za obavljanje delatnosti, pa je zbog toga PDV povratna „stavka“. Ova verzija modela Kuga je opremljena navigacijom s ekranom od osam inča i SYNC 3 multimedijskim sistemom, zadnjim parking senzorima, LED dnevnim svetlima, automatskim klima-uređajem, tempomatom, a nudi se za 16.990 evra.
U hali 4, posetioci mogu da vide i neke od reprezenata Fordovog programa lakih komercijalnih vozila, Ranger, ali u verziji MCA Double Cab XLT s 2.2 TDCi dizelašem od 160 KS, pogonom na svim točkovima i tovarnim sandukom s tvrdim krovom (hard top). Pored njih, mogu da se razgledaju i Connect Kombi N1 sa kratkim međuosovinskim rastojanjem u verziji 220 Trend s 1.5 TDCi dizel motorom od 100 KS i ručnim šestostepenim menjačem, prestižno opremljen Custom Tourneo 310 s dužim međuosovinskim rastojanjem, 2.0 TDCi dizel motorom od 170 KS, šestostepenim automatskim menjačem i Titanium paketom opreme i Custom Van 320 s kraćim međuosovinskim rastojanjem, Trend paketom opreme, 2.0 TDCi dizel motorom od 105 KS i ručnim šestostepenim menjačem.
Premijum brend Infitini, kojeg takođe uvozi Grand Motors i ove godine je u istoj, hali 4, a posetioci mogu da uživaju u raskoši modela Q30, QX30 i Q60.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nova G Klasa od starta i G 63 AMG

Samo što je predstavljen u Detroitu, Mercedes G Klase dobio je i AMG izdanje ...

Williams Formula 1 tim ulepšao svoj bolid

I Williams Formula 1 tim je ulepšao svoj bolid za predstojeću sezonu, ali spektakularnu ...

Nismo nudi program fabričke restauracije modela Skyline GT-R

Nissanovo sportsko odeljenje Nismo je pokrenulo program kompletne restauracije modela modela Skyline GT-R Obzirom ...

Kupci dizela ispali ovce za šišanje

Kakve probleme može da donese neodlučnost vlade i zakonodavstva već osete prodavci polovnih automobila ...

Hyundai Srbija pojačava mrežu zastupnika

Kompanija Hyundai Srbija ovlastila je kompaniju Bavaria Team iz Čačka za prodaju novih i ...