Geely lansirao još jedan EV brend – Geometry

Geely je proširio svoj portfolio brendova dodavanjem „Geometry“-ja, zasebnog EV brenda koji će Geely lansirati na kineskom tržištu

Foto: Geely

Geely je proširio svoj portfolio brendova dodavanjem „Geometry“-ja, zasebnog EV brenda koji će Geely lansirati na kineskom tržištu, a kasnije i eventualno na globalnom. Prvi model iz Geometryja nosi ime „A“, i predstavlja mali sedan sa baznom cenom od oko 27,700 evra. „A“ je dizajniran kao rival Teslinom Modelu 3, a može se poručiti sa standardnom ili produženom autonomijom.

Foto: Geely

Bazni Geometry A karakteriše baterija od 51.9 kWh koja pruža 410 km autonomije, dok „long range“ verzija dolazi sa baterijom od 61.9 kWh sa autonomijom od 500 km. Treba uzeti u obzir da proizvođač bazira ove brojke na NEDC standardu, koji se više ne koristi u Evropi jer je netačan. Kao „prave“ brojke treba očekivati oko 300 km autonomije za standardnu verziju i 400 km za verziju sa većom baterijom.

Foto: Geely

Što se tiče motora, Geometry tvrdi da koristi efikasne elektromotore sa „maksimalnom snagom od 120 kW i maksimalnim obrtnim momentom od 250 Nm koji omogućavaju Geometry A da dostigne brzinu od 100 km/h za 8.8 sekundi.“ Geely tvrdi da „Geometry A može da se dopuni od 30% do 80% za samo 30 minuta.“

Foto: Geely

Smatra se da je Geometry A zasnovan na CMA platformi koja je nastala iz saradnje Geelyja i Volvoa. Volvo koristi ovu platformu za model XC40, dok je Polestar koristi za svoj nedavno predstavljeni Polestar 2 električni sedan.

Foto: Geely

Geely predviđa da će dve trećine Geometry A sedana koje proizvede biti prodato van Kine, jednog dana, iako još nije naveo nijedno dodatno tržište. Takođe, Geely već ima velike planove za Geometry. Deo tih planova je i ukupno 10 modela do 2025. godine.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Otkriven Mercedes A Klase

Otkriven je Mercedes A Klase, svakako najvažnija premijera nemačkog giganta za ovu godinu Iako ...

Tesla vredi skoro koliko i Ford

Tesla motors je u prvom kvartalu postavio rekord u proizvodnji i isporučenim vozilima, čime ...

General Motors planira potpuno autonomne automobile do 2019.

General Motors planira da lansira potpuno autonomne automobile u svrhe „deljenih vozila“ do 2019. ...

Ne kasni samo Tesla, kasne i drugi

Opustite se, Vaš Ford GT će stići – jednog dana. Samo budite strpljivi Samo ...

Još malo pa 1000 KS

Andy Cowell, šef za motore u Mercedes AMG Formula 1 timu kaže da će ...

Ateca prvi model pod markom Cupra

Najavljeno učinjeno – Ateca je prvi model koji stiže na tržište pod markom Cupra ...