fbpx

Nova Opel Corsa konačno javno i zvanično

Opel Corsa je proizvedena u više od 13,6 miliona jedinica od svetske premijere 1982. a nakon dosta odlaganja, kreće u svoju novu evoluciju

Foto: Opel

Sa potpuno novom, šestom generacijom Corse, Opel po prvi put nudi električnu verziju sa baterijama i dometom od, za sada nezvaničnih, 330 kilometara. Opel je odabrao najpopularniji model brenda kako bi konačno pružio elektromobilnost. Novu Corsu-e pokreće elektromotor smešten na prednjoj osovini snage 100 kW (136 KS) i maksimalnim obrtnim momentom od 260 Nm koji je dostupan u svakom trenutku.

Foto: Opel

Baterija od 50 kWh može da se napuni na brzom punjaču do 80 procenata svog kapaciteta za 30 minuta, i pokrivena je garancijom osam godina. Nivo napunjenosti može da se proveri putem ,,myOpel’’ aplikacije, tako da vreme punjenja i troškovi mogu da se optimizuju u svakom trenutku.

Foto: Opel

Tehnologije i sistemi asistencije koji se obično mogu naći u višim segmentima tržišta debituju u Corsi-e. Među njima se nalaze i adaptivna, IntelliLux LED matrix svetla, koja Opel nudi po prvi put u segmentu malih automobila. Osam LED elemenata, koje kontroliše najnovija generacija prednje kamere visoke rezolucije, kontinuirano podešavaju snop svetlosti u skladu sa trenutnom situacijom u saobraćaju i okolini. Napredni sistemi asistencije za vozača pružaju dodatnu bezbednost, a zahvaljujući novoj prednjoj kameri sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova sada prepoznaje i LED znakove. Adaprivni tempomat, upozorenje na vozila u mrtvom uglu i asistencija prilikom parkiranja su takođe dostupni.

Foto: Opel

Novi info-zabavni sistem čini vozače i putnike u novoj Corsi potpuno povezanim. Multimedia Navi donosi 7-inčni ekran osetljiv na dodir, dok se za Multimedia Navi Pro sistem sa 10-inčnim ekranom osetljivim na dodir mora doplatiti. Korisne funkcije, kao što je navigacija sa informacijama o saobraćaju u realnom vremenu, ali i direktna povezanost sa službama za pomoć na putu i poziv hitnim službama, vozaču i putnicima pružaju dodatni mir.

Foto: Opel

Porudžbine za šestu generaciju Corse biće otvorene za nekoliko nedelja, počevši sa modelom Corsa-e, a nakon toga i za dizel i benzinske verzije čije specifikacije još nisu objavljene.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Zbog dogovora FIA-Ferrari leti perje u Formuli 1

FIA i Ferrari su se nešto dogovorili na temu tehničke ispravnosti motora iz 2019. ...

Ford predstavio Mustang Shelby GT500 u Detroitu

Prošlo je čak 50 godina otkad su Shelby GT500 i GT350 delili mesto u ...

Cupra Formentor je prva prava Cupra

Cupra Formentor prvi je namenski razvijen model za seatovu sportsku marku i trebao je ...

Geely na sajmu u Beogradu – Ekskluzivne ponude i evropska premijera

Geely na sajmu u Beogradu: Ekskluzivne ponude i evropska premijera modela Geely Coolray Geely ...

Land Rover Defender 130 je spreman za izazove

Land Rover Defender 130 najduži je Defender ikada a u sebe može da primi ...

Stellantis završava testove e-goriva

Stellantis završava testiranje e-goriva na 28 porodica motora kako bi pomogao ubrzanje razvoja potencijala ...