fbpx

Počela je prodaja osveženog Renault Twinga u Srbiji

Sa dosta novina, u Srbiji je počeo da se prodaje osveženi Renault Twingo

Prezentacijom za novinare i formalno je danas počela prodaja osveženog Renault Twinga, popularnog graskog mališana. Budući da mu je motor smešten u zadnjem delu, novi Twingo ima radijus kruga okretanja samo 4,3 metra, najmanji na tržištu. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama (dužina 3,61 m) izuzetno je okretan u gradskoj gužvi, a za parkiranje mu je dovoljno jako malo prostora.
Podvozje obnovljenog Twinga omogućava dinamičnu vožnju. Novi motor SCe 75 osigurava najbolji odnos užitka u vožnji i potrošnje goriva. Motor TCe 95 je dostupan je sa manuelnim a i sa automatskim menjačem sa dvostrukom spojkom EDC, jedinstvenim u ovom segmentu, i garantuje brzi beg iz grada.
Osnovu ekosistema Renault EASY CONNECT u obnovljenom Twingu čine dva multimedijalna sistema: R&Go i EASY LINK. U kombinaciji sa pametnim telefonom Apple ili Android ovi sistemi omogućavaju upotrebu najpopularnijih usluga kao što su Waze ili Google Maps za navigaciju kao i Deezer, Spotify ili Apple Music za slušanje muzike.
Kombinovanjem boja karoserije (uključujući nove boje mango žutu i kvarc belu), paketa boja za unutrašnjost i spoljašnji deo vozila, nalepnica kao i šest vrsta naplataka u ponudi može da se sastavi više od stotinu verzija Twinga.
Iako je veoma kratak, Twingo ima petoro vrata i u potpunosti preklopivo suvozačevo sedište a nudi i prostor od 2,31 metra dužine za prevoz većeg tereta, što je rekord na kojem bi mu pozavideli i modeli iz višeg segmenta. Vozačima će se svideti nova središnja konzola i ergonomičniji mehanizam za otvaranje prednjeg poklopca i vrata prtljažnika.

Obnovljeni Twingo svoje putnike štiti programiranim zonama gužvanja oko sigurnosnog kaveza, zatim sa četiri sigurnosna jastuka i sigurnosnim pojasevima sa zatezačima. Elektronski sistemi za pomoć u vožnji uključuju upozoravanje na izlazak iz saobraćajne trake i pomoć pri kretanju na uzbrdici.
Potpuno izmenjen prednji odbojnik sada je izraženijeg oblika, lakirana površina je veća, a u prednja svetla su ugrađena LED dnevna svetla u obliku slova C. Grafički izgled prednje maske, a posebno bočni otvori za vazduh, doprinose utisku većeg vozila. Najbogatiji paket opreme uključuje i hromirane dodatke koji automobilu daju luksuzniji izgled.

Renaultov prepoznatljiv svetlosni potpis uključen je u prednja svetla ugradnjom niza LED svetala u njihov spoljašnji rub u obliku slova C koja služe kao dnevna svetla i pokazivači smera. Ova tehnologija je jedinstvena u segmentu malih gradskih automobila i doprinosi prepoznatljivom modernom i elegantnom izgledu obnovljenog Twinga.
Zadnji odbojnik je promenjen i dodate su mu ukrasne nalepnice. Svetlosni potpis u obliku slova C je ugrađen i u zadnja svetla. Praktičnija ručica na vratima prtljažnika omogućava otključavanje i otvaranje jednim potezom.
Oblik vozila znatno utiče na njegova aerodinamična svojstva. Bočni otvori za vazduh smešteni na prednjem odbojniku usmeravaju vazduh u blatobrane. Deset milimetara niži razmak od tla i okvir zadnjeg dela podvozja isto tako doprinose smanjenju otpora vazduha. Bočni otvori za vazduh nalaze se na svim verzijama i poboljšavaju hlađenje motora a daju novom Twingu i dinamičniji izgled.

Budući da Renault veruje u jednostavniju upotrebu automobila povezivanjem vozila, postupno uvodi Renault EASY CONNECT u sva svoja vozila. Ovaj ekosistem čine povezane usluge kroz nove tehnologije. Razvili su ih Alijansa i njeni partneri, a dostupne su putem mobilnih aplikacija i multimedijalnih sistema. Osnov ovog novog sistema je tablet sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir visoke rezolucije, a naglasak je na lakšoj upotrebi i ergonomiji. Njegovo jednostavno okruženje i dostupne prečice smanjuju broj klikova potrebnih za prelaz između funkcija.

Zahvaljujući uključivanju funkcija Apple CarPlay i Android Auto u serijsku opremu, novi ekrani uređaja omogućavaju i prikaz ekrana pametnog telefona korisnika. Omogućen je jednostavan i siguran pristup kompatibilnim aplikacijama, na primer za navigaciju ili slušanje muzike.
Telefoniranje slobodnih ruku olakšano je kvalitetnijim zvukom, a dvostruki mikrofon filtrira pozadinsku buku i reprodukuje samo vaš glas. Poboljšana je i reprodukcija zvuka zahvaljujući ugradnji dva dodatna visokotonska zvučnika. U budućnosti će Renault EASY CONNECT biti obogaćen inovativnim funkcijama za još bolje korisničko iskustvo.
Iako je značajno obogaćen, Renault Twingo i dalje ima razumne cene koje možete pogledati u tabeli.

Verzije sa benzinskim motorom

kW (KS)

EmisijaCO2 (g/km)

Cena sa carinskimtroškovima, popustomi PDV-om i uključenim prolećnim bonusom

Life SCe 75 54 (75) 99 8.290 €
Zen SCe 75 54 (75) 99 9.690 €
Intens SCe 75 54 (75) 99 10.940 €
Intens TCe 95 68 (93) 105 11.640 €
Intens TCe 95 EDC 68 (93) 116 12.840 €
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Održana obuka za medije za novi Mercedes-Benz EQS

Kompanija Star Import organizovala je obuku za medije za novi, potpuno električni Mercedes-Benz EQS ...

Nissan objašnjava svoje trenutno stanje

Nissan se našao u situaciji da ima brojne modele koji su odavno trebali biti ...

Nova sportska sedišta iz Opela

Opel je predstavio novu generaciju sportskih sedišta, koja će se opciono moći dobiti u ...

Novi Audi S3 Sportback već pokazan

Iako novi Audi A3 još nije službeno pokazan, njegova vatrena S3 verzija pokazala je ...

Aston Martin traži novog šefa umesto Moersa

Manje od dve godine nakon što je angažovao Tobiasa Moersa za CEO-a, Aston Martin ...

Automobili će zbog eko normi postati preskupi

Prvi čovek Volkswagen Grupe je na salonu Detroitu izneo pretpostavke loše po kupce automobila ...