fbpx

Počela je prodaja osveženog Renault Twinga u Srbiji

Sa dosta novina, u Srbiji je počeo da se prodaje osveženi Renault Twingo

Prezentacijom za novinare i formalno je danas počela prodaja osveženog Renault Twinga, popularnog graskog mališana. Budući da mu je motor smešten u zadnjem delu, novi Twingo ima radijus kruga okretanja samo 4,3 metra, najmanji na tržištu. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama (dužina 3,61 m) izuzetno je okretan u gradskoj gužvi, a za parkiranje mu je dovoljno jako malo prostora.
Podvozje obnovljenog Twinga omogućava dinamičnu vožnju. Novi motor SCe 75 osigurava najbolji odnos užitka u vožnji i potrošnje goriva. Motor TCe 95 je dostupan je sa manuelnim a i sa automatskim menjačem sa dvostrukom spojkom EDC, jedinstvenim u ovom segmentu, i garantuje brzi beg iz grada.
Osnovu ekosistema Renault EASY CONNECT u obnovljenom Twingu čine dva multimedijalna sistema: R&Go i EASY LINK. U kombinaciji sa pametnim telefonom Apple ili Android ovi sistemi omogućavaju upotrebu najpopularnijih usluga kao što su Waze ili Google Maps za navigaciju kao i Deezer, Spotify ili Apple Music za slušanje muzike.
Kombinovanjem boja karoserije (uključujući nove boje mango žutu i kvarc belu), paketa boja za unutrašnjost i spoljašnji deo vozila, nalepnica kao i šest vrsta naplataka u ponudi može da se sastavi više od stotinu verzija Twinga.
Iako je veoma kratak, Twingo ima petoro vrata i u potpunosti preklopivo suvozačevo sedište a nudi i prostor od 2,31 metra dužine za prevoz većeg tereta, što je rekord na kojem bi mu pozavideli i modeli iz višeg segmenta. Vozačima će se svideti nova središnja konzola i ergonomičniji mehanizam za otvaranje prednjeg poklopca i vrata prtljažnika.

Obnovljeni Twingo svoje putnike štiti programiranim zonama gužvanja oko sigurnosnog kaveza, zatim sa četiri sigurnosna jastuka i sigurnosnim pojasevima sa zatezačima. Elektronski sistemi za pomoć u vožnji uključuju upozoravanje na izlazak iz saobraćajne trake i pomoć pri kretanju na uzbrdici.
Potpuno izmenjen prednji odbojnik sada je izraženijeg oblika, lakirana površina je veća, a u prednja svetla su ugrađena LED dnevna svetla u obliku slova C. Grafički izgled prednje maske, a posebno bočni otvori za vazduh, doprinose utisku većeg vozila. Najbogatiji paket opreme uključuje i hromirane dodatke koji automobilu daju luksuzniji izgled.

Renaultov prepoznatljiv svetlosni potpis uključen je u prednja svetla ugradnjom niza LED svetala u njihov spoljašnji rub u obliku slova C koja služe kao dnevna svetla i pokazivači smera. Ova tehnologija je jedinstvena u segmentu malih gradskih automobila i doprinosi prepoznatljivom modernom i elegantnom izgledu obnovljenog Twinga.
Zadnji odbojnik je promenjen i dodate su mu ukrasne nalepnice. Svetlosni potpis u obliku slova C je ugrađen i u zadnja svetla. Praktičnija ručica na vratima prtljažnika omogućava otključavanje i otvaranje jednim potezom.
Oblik vozila znatno utiče na njegova aerodinamična svojstva. Bočni otvori za vazduh smešteni na prednjem odbojniku usmeravaju vazduh u blatobrane. Deset milimetara niži razmak od tla i okvir zadnjeg dela podvozja isto tako doprinose smanjenju otpora vazduha. Bočni otvori za vazduh nalaze se na svim verzijama i poboljšavaju hlađenje motora a daju novom Twingu i dinamičniji izgled.

Budući da Renault veruje u jednostavniju upotrebu automobila povezivanjem vozila, postupno uvodi Renault EASY CONNECT u sva svoja vozila. Ovaj ekosistem čine povezane usluge kroz nove tehnologije. Razvili su ih Alijansa i njeni partneri, a dostupne su putem mobilnih aplikacija i multimedijalnih sistema. Osnov ovog novog sistema je tablet sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir visoke rezolucije, a naglasak je na lakšoj upotrebi i ergonomiji. Njegovo jednostavno okruženje i dostupne prečice smanjuju broj klikova potrebnih za prelaz između funkcija.

Zahvaljujući uključivanju funkcija Apple CarPlay i Android Auto u serijsku opremu, novi ekrani uređaja omogućavaju i prikaz ekrana pametnog telefona korisnika. Omogućen je jednostavan i siguran pristup kompatibilnim aplikacijama, na primer za navigaciju ili slušanje muzike.
Telefoniranje slobodnih ruku olakšano je kvalitetnijim zvukom, a dvostruki mikrofon filtrira pozadinsku buku i reprodukuje samo vaš glas. Poboljšana je i reprodukcija zvuka zahvaljujući ugradnji dva dodatna visokotonska zvučnika. U budućnosti će Renault EASY CONNECT biti obogaćen inovativnim funkcijama za još bolje korisničko iskustvo.
Iako je značajno obogaćen, Renault Twingo i dalje ima razumne cene koje možete pogledati u tabeli.

Verzije sa benzinskim motorom

kW (KS)

EmisijaCO2 (g/km)

Cena sa carinskimtroškovima, popustomi PDV-om i uključenim prolećnim bonusom

Life SCe 75 54 (75) 99 8.290 €
Zen SCe 75 54 (75) 99 9.690 €
Intens SCe 75 54 (75) 99 10.940 €
Intens TCe 95 68 (93) 105 11.640 €
Intens TCe 95 EDC 68 (93) 116 12.840 €
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Porsche SCG na ECO Bg Car Show sa sedam EV modela

Kompanija Porsche Srbija i Crna Gora je za posetioce ECO BG Car Show, pripremila ...

Renault prodaje svoju diviziju za SUS motore

Renault istražuje mogućnost odvajanja proizvodnje vozila sa elektro pogonom i sa motorima sa unutrašnjim ...

Dosadni Monako postao drag Ricciardu

Jedna od dosadnijih ikada viđenih trka u Monaku, Ricciardu je donela više zabave nego ...

Ako ne prava Toyota Supra, barem trkačka

Toyota je baš odlučila da sve one koji nestrpljivo čekaju vaskrsnuće Supre još malo ...

Brabus + Sunseeker = Smart Ultimate 125

Kada se ujedine proizvođač jahti Sunseeker i tjuner Brabus, može da ispadne smo jedno: ...