fbpx

Volkswagen počinje prodaju Golfa Alltrack

Volkswagen je otvorio porudžbine za novi Golf Alltrack, koji je snažna kombinacija karavana i crossovera

Iako je Tiguan i dalje povišena SUV verzija Golfa, novi Golf u Alltrack verziji može biti zanimljiva u funkcionalna opcija, kombinacija između upotrebljivog karavana i crossovera. Volkswagen je upravo otvorio mogućnost poručivanja ovog modela, koji je Golf porodicu zaokružio na tri člana.
VW Golf Alltrack deli platformu sa novim Golfom, odnosno njegovim hatchback i karavan verzijama. Međutim, klirens od tla povećan je za 15 mm, i znatno je pojačana zaštita kompletne karoserije, a pogotovo motora, donjih delova odbojnika, blatobrana i pragova. Upravo zbog toga Alltrack verzija Golfa Variant dobila je proširene blatobrane, drugačije odbojnike od standardnih verzija Golfa. Iako definitivno nije ni zamišljen kao terensko vozilo, svakako ima elemente koji će mu doneti prednost na putu bez asfalta, ali i na snegu i klizavoj podlozi. Standardno pogon je na svim točkovima uz 4Motion, a isporuka snage preko sedmostepenog DSG menjača.
Za izvor snage zadužen je 2.0 TDI motor koji je sa 200 KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta najsnažniji ikada ugrađeni dizel u model Golf. Proizvođač uprkos velikoj snazi najavljuje visoku ekonomičnost i prosečne potrošnje ispod pet litara, pa sa jednim punim rezervoarom Golf Alltrack ima autonomiju od oko 1.000 kilometara, iako je sposoban da dostigne vrlo pristojnu maksimalnu brzinu od 230 km/h. Dizel u Alltracku jedan je od najčistijih u svojoj klasi. Ima dvostruko ubrizgavanje AdBlue aditiva, i dva SRC katalitička konvertora jedan iza drugog.
Iako karoseriju deli sa Varijant, karavan verzijom Golfa, pa samim tim i velik prtljažni prostor od 611 litara, Alltrack dobija sopstvenu liniju paketa opreme koji se ne mogu kombinovati sa preostala dva člana Golf porodice, kao što je led traka u grilu hladnjaka, LED maglenke u X formi, ekskluzivni crni mat detalji, ali i dodatni off-road mod za vožnju van asfalta.
U osnovi, Alltrack je koncipiran kao vrhunska verzija Golfa Varijant, pa su za nju predviđeni i najbogatiji paketi opreme, uključujući ambijentalno osvetljenje kabine od 30 boja, Discover Media audio – navigacioni sistem sa App-Connect Wireless bežičnim povezivanjem pametnih telefona, DAB+ radio. Pored elemenata zaduženih za udobnost, Golf Alltrack standardno ima i podugačak spisak elemenata aktivne i pasivne bezbednost.
Kao orijentaconu, Volkswagen je saopštio početnu cenu od 39.400 evra na nemačkom tržištu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – Alpine i Aston Martin nezadovoljni rezultatima

Prema spekulacijama iz padoka Formule 1 timovi Alpine i Aston Martin su nezadovoljni rezultatima ...

Alonso se sprema za LeMan

Fernando Alonso se ozbiljno priprema za LeMans sledeće godine Dok se sezona Formule 1 ...

Električni Kia EV9 stiže početkom iduće godine

Kia je otkrila nekoliko detalja finalnih intenzivnih testiranja kojima je tokom razvoja bio podvrgnut ...

Verstappen jači od taktike Mercedesa

Fantastična staza Zandvoort u Holandiji i Vertappen pred svojim navijačima – pobeda za Red ...

Mazda nema u planu 3 MPS, kaže CEO kompanije

Mazda je par dana otkrila novu generaciju popularnog 3 hatchbacka i sedana, ali će ...

Test Mazda CX60 PHEV Takumi

Test Mazda CX60 PHEV Takumi je test modela koji je po mnogo čemu prvi ...