fbpx

120 godina Opelove proizvodnje automobila

Opel proslavlja 120 godina proizvodnje automobila, između ostalog, zanimljivom serijom video materijala

Foto: Opel

Priča o pravim klasicima među automobilima kao što su Opel Manta i Opel Kadet, ali isto tako i avantura tvrdokornih fanova koji nikad ne bi uzeli u obzir drugi brend. Sve te priče su sakupljene i proslavljene u seriji video snimaka iz tri dela koji su jedan po jedan postavljeni na  YouTube-u i na društvenim mrežama sa haštagom #Opel120. 120 godina proizvodnje automobila u Opelu od A do Z – ovo je takođe slogan na Instagramu, gde se nalaze dodatne fotografije i materijal iz kampanje o samoj produkciji.

Foto: Opel

Sve počinje sa kratkim rezimeom 120 godina proizvodnje automobila u manje od jednog minuta. Brza vožnja kroz istoriju Opela – bukvalno. Glavni glumci su Opelovo patentno motorno vozilo ,,System Lutzmann‘‘ iz 1899., Opel Kapitän i Opel GT. Ovi klasici su deo priče kao što je i sadašnja perjanica, Opel Insignia. Priča je o efikasnosti, agilnosti i dinamici, kao i o osnovnim vrednostima brenda: Nemački, uzbudljiv i pristupačan. Od samog početka, proizvođač iz Riselshajma je bio posvećen proizvodnji automobila najefikasnije moguće i time ih je učinio dostupnim širokoj publici.

Foto: Opel

,,Opel proslavlja 120 godina proizvodnje automobila ali isto tako i 120 godina punih uzbudljivih, inovativnih i pre svega emotivnih automobila – i to je tačno ono što želimo da predstavimo‘‘, rekao je direktor marketinga Tobias Gubic (Tobias Gubitz), dodajući: ,,Poslednja scena u video snimku takođe prikazuje uspeh naše proizvodne ofanzive i automobila kao što je Insignia GSi i koliko jarko Opelov logo munje ponovo sija.‘‘
Ukupno je kroz video snimke prikazano oko 30 modela. Lokacija snimanja bila je Opelova fabrika u Riselshajmu. Upravo fabrika igra bitnu ulogu u drugom video snimku, u kojem su u centru pažnje činjenice o brendu od A kao Adam Opel do B za Bold (Odvažan) pa do Z za Zeitgeist (Duh vremena). Na primer kada različite generacije Korse GSi voze na ulicama oko fabrike.

Foto: Opel

Treći film se zove ,,Top Trumps‘‘ i vraća u život popularnu igru sa kartama ,,Kvartet‘‘. Igrači su muzički producent Moses Pelham, voditelj Det Müller, glumica Emily Cox, pobednik trke u Le Manu i brend ambasador Opela Jockel Winkelhock, automobilista i TV voditelj Tiff Needell, Opelov direktor za performantna vozila i auto-moto sport Volker Strycek, novinar i YouTuber Matt Robinson, kao i reli vozač i zaposlena u Opelu Kathi Mauer. Njima se pridružila Rieke van Manta, neobičan fan Opela. Ona ponosno sa sobom nosi svoju ljubav prema brendu pa svet može da vidi tetovaže njene Mante, sa sve slovima, menjačem i imenom. ,,Ambasadori u video klipu imaju benzin u svojim venama‘‘ rekao je Filip Kvanc (Phillip Quanz) iz Opelovog tima za društvene mreže. ,,Automobili su njima više od samo pukog sredstva za transport. Naše zvezde su pravi ljubitelji automobila i oni svi pokazuju svoju strast za našim brendom.‘‘

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Tesla sprema napredni sistem brisača vetrobrana?

Tesla je podneo zahtev za patentiranje elektromagnetsko pomičnog brisača vetrobranskog stakla Tesla je podneo ...

Porsche Taycan najbrži serijski električni sedan na Nirburgringu

Porscheov električni sedan, Taycan, još nije zapravo ni pokazan u serijskoj verziji a već ...

Sintetika ili HC?

Da li postoji razlika između sintetičkog motornog ulja i motornog ulja pod oznakom HC? ...

Velika kolekcija “muscle” automobila iz muzeja ide na aukciju

Velika kolekcija “muscle” automobila iz zatvorenog muzeja naći će se na Mecumovoj aukciji 22. ...

Palmer out – Sainz in!

Jolyon Palmer sutra vozi svoju poslednju trku u bolidu Renaulta, a najverovatnije i svoju ...

JLR u Americi blokira Volkswagen Grupu

Jaguar Lannd Rover sudskim putem pokušava da blokira uvoz nekih od modela Volkswagen grupe ...