fbpx

Mercedes predstavio novi GLE Coupe i AMG GLE 53 Coupe

Obzirom na već predstavljeni Mercedes GLE, njegovo Coupe izdanje, praktično namenjeno za 2021. godinu ne donosi prevelika iznenađenja

Foto:Mercedes-Benz

Obzirom na već predstavljeni Mercedes GLE, njegovo Coupe izdanje, praktično namenjeno za 2021. godinu ne donosi prevelika iznenađenja. Na prednjem delu, koji je obično prvi na potezu za prepoznavanje, može se naći samo nekoliko izmenjenih detalja, i nešto agresivnije dizajnirani donji do prednjeg odbojnika. Razumljivo, pozadi situacija je potpuno drugačija, obzirom da kosinom petih vrata, ovaj model opravdava Coupe dodatak u svom imenu.

Foto:Mercedes-Benz

Enterijeri su takođe identični u oba modela, uz nešto skromniju ponudu prostora za glave pozadi u kupe verziji. GLE Coupé nudi najnoviju generaciju MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotainment sistema. Informacije na KOMBI instrument i medija ekran se prikazuju na velikim ekranima visoke rezolucije. Emotivno upečatljive prezentacije sa brilijantnom grafikom naglašavaju razumljivost intuitivne komandne strukture.

Foto:Mercedes-Benz

Poznati LINGUATRONIC online komandovanje glasom i MBUX-ova sposobnost učenja su naravno takođe prisutni, kao i veliki broj komfornih opcija i aplikacija koje mogu biti uključene u MBUX ili kontrolisane pomoću njega. Tokom 2020. godine, Mercedes-Benz će integrisati servis striminga muzike sa Amazon Music servisa u svoje nove SUV modele. Ukoliko stranka poseduje Amazon Music Account nalog ona može prebaciti svoju muziku na vozilo putem Mercedes me “Online Music” usluge. Individualne pesme, plejliste ili muzika željenog žanra se može puštati pomoću touch ili glasovnih komandi. Članarina u Amazon Prime servisu obezbeđuje pristup bazi od preko dva miliona pesama sa izborom više od 50 miliona pesama za korisnike usluge “Amazon Music Unlimited”. Servis za striming muzike TIDAL će nastaviti da bude dostupan i dalje.

Foto:Mercedes-Benz

Mora se pomenuti i da GLE Coupe ima 60 mm manji međuosovinski razmak u odnosu na standardni GLE, ali i 2 cm veći međuosovinski razmak u odnosu na prvi GLE Coupe.
Pod poklopcem motora takođe nema iznenađenja. Dobra vest za mnoge je da će se kupe verzija GLE prodavati i sa dizel motorima,  to dve verzije 350d i 400d. Slabija 350d opcija ima 272 KS i 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dok se 400d može pohvaliti sa osetno više – 330 KS i 700 Nm. U oba slučaja radi se o identičnom rednom šestocilindraskom turbo dizelu OM656.

Foto:Mercedes-Benz

Uporedo sa „standardnom“ verzijom, Mercedes će kupcima ponuditi i Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé. Pogon najsnažnije verzije takođe je od rednog šestocilindarskog twinscroll turbo benzinca zapremine 3.0 litre, sa 435 KS i 520 Nm, sa dodatnim električnim kompresorom.

Foto:Mercedes-Benz

Ova verzija ima i blagi hibrid , koji uz pomoć “EQ Boost” starter generatora ima i dodatnih 22 KS i 250 Nm obrtnog momenta, koji se mahom koriste prilikom polaska iz mesta. Uz AMG GLE 53 Coupe stiže AMG Ride Control vazdušno ogibljenje, a vozilo je spušteno za 12 mm.
Obe kupe vrezije Mercedes relativno rano predstavlja. Zvaničnu premijeru će imati uskoro na salonu u Frankfurtu, ali će se Mercedes GLE Coupe u prodaji naći početkom sledeće godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Gori još jedan brod zbog električnog automobila?

Gori još jedan brod za prevoz vozila, a sumnja se da je požar nastao ...

Od 2021. obavezne sigurnosne asistencije

Evropska komisija objavila je nova pravila po kojima će od 2021. sva vozila iz ...

Renault Twingo Intens TCe95 – mali i hrabar

Twingo u ponudi Renaulta postoji već 27 godina, a u prvoj, originalnoj evoluciji, proizvodio ...

Mazda BT-50 se vratila u trećoj generaciji

Nakon nekoliko godina u ilegali, Mazda se trećom generacijom BT-50 vratila u pick-up segment ...

Jeep Wrangler se nije dobro proveo na Crash testu

Jeep Wrangler se nije dobro proveo na Crash testu koji je izveo američki IIHS, ...

Dacia na BG Car Show 2024 sa odličnim uslovima

Za ovogodišnji BG Car Show 2024 Dacia je za svoje kupce pripremila odlične sajamske ...