fbpx

Mnogo prašine je Chevrolet podigao novom generacijom Corvette, ali izgleda da nije (tačno) saopštio koliko motor stvarno ima snage

Foto: Chevrolet

Novi Chevrolet Corvette, odnosno, ponovo Stingray, prema fabričkim podacima ima “samo” 495 KS, što u poređenju sa Lamborghini Huracanovih preko 600 KS i preko 700 KS u McLarenu 720 S i nije preterano impresivno. Međutim, novi Stingray sa svojim agregatom u sredini postiže fascinantne performanse i do 100 km/h ubrzava za manje od tri sekunde. Šta više za samo pet stotinki ubrzava lošije od C7 Corvette ZR1 koja ma čitavih 755 KS. Kako C8 postiže takav rezultat, i koliko, zapravo, motor ima snage.
Kolege iz Motor Trenda nedavno su na duže staze imali Corvette C8, pa su ga, između ostalog, poterali i na dinamometar, i došli do odgovora na pitanje koliko snage ima V8. Nakon šest uzastopnih merenja, rezultati su pokazali “malo” više nego što fabrika deklariše – 558 KS, i to na točkovima. Ako se zna da razni parazitski otpori između kolenastog vratila i točkova odnesu 15%, dolazimo do podatka da ovaj motor zapravo ima 650 KS. Čak i ako gubici smanje na 10%, i dalje na svojoj “radilici” ima 620 KS. Čak i ako se eliminišu gubici, motor dalje ima 558 KS, odnosno 63 KS više od deklarisanog. Za sve koji ne znaju, fabrički deklarisana snaga motora se uvek meri i deklariše na kolenastom vratilu (radilici) agregata, a ne na točkovima.

2020 Chevrolet Corvette Stingray

Da bi bili sigurni u ono što vide, kolege su izmerili i snagu drugih automobila, na istom dinamometru, a rezultati su bili isti ili približni onome što fabrike deklarišu. Inženjeri iz GM-a su konstatovali da hladan motor ima više snage od zagrejanog, što nema osnove, obzirom na šest uzastopnih merenja. Takođe, iz GM-a tvrde da DCT menjač ima manje gubitke od automatika, pa i da su SAE merenja za homologaciju drugačija od klasičnog dinamometra.

Foto: Chevrolet

Kako bilo, Corvette C8 je pokazao mnogo više snage od onoga što je deklarisano, pa u tom slučaju performanse postaju razumljivije, i mnogo manje “čudesne”. Doduše, poznata je i praksa da u novinarskim automobilima proizvođači znaju da “naviju” snagu motora što i ovde može biti slučaj. Jedino što zapravo treba eliminisati je mogućnost da GM ne zna koliko snage ima motor.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Predstavljena nova Honda CR-V – hibrid umesto dizela

Nova Honda CR-V, koja je upravo predstavljena evropskoj publici u Ženevi, će po prvi ...

Peugeot 508, Automobil godine 2019. pred publikom u Beogradu

Finalista u evropskom izboru i pobednik izbora za Automobil godine u Srbiji, Peugeot 508 ...

Najjači Lotus ikada, i najskuplji, naravno

Lotus je predstavio svoj najjači autmobil ikada. Evora GT 430 ima skoro 500 KS ...

Lakši automobil je bolji automobil – kaže Gordon Murray

Lakši automobil je bolji automobil kaže Gordon Murray i svoj T.50 pravi najlakšim u ...

Prodrive sprema automobil za Dakar 2021.

Britanska firma Prodrive specijalista za pripremu trkačkih automobila priprema vozilo za nastup na Dakaru ...

Autonomni Ford Mustang iz 1965. će voziti Goodwood Hillclimb

Ford Mustang iz 1965. godine, opremljen autonomnim tehnologijama, pokušaće sam da odveze brdsku trku ...