fbpx

Porsche 911 Carrera i sa manuelnim menjačem

Porsche je obradovao puritance informacijom da će nova generacija 911 dobiti i manuelne menjače, a uz njih i zanimljiv paket

Foto: Porsche

Umesto da neko drugi to radi za njih, postoje vozači koji su svom sportskom automobilu žele sami da menjaju brzine. Pri tom, nije im dovoljno ono što in nude papučice na upravljaču, nego žele pravu ručicu menjača između sedišta, a i tri pedale pod svojim stopalima.
Porsche je odlučio da udovolji kupcima sa takvim željama, koji su čak spremni da žrtvuju i par desetinki u ubrzanjima, i u novi 911 ugradi manuelni sedmostepeni menjač. Mada, prema najavama, žrtvovanje par desetinki sekunde u ubrzanjima i neće biti baš tako velika žrtva, obzirom da Porsche uz manuelni menjač sprema i poseban Sport Chrono paket opreme.

Foto: Porsche

Ne samo da manuelni menjač neće biti doplata uz Carrera S i Carrera 4S, nego uz njega idu specijani dinamički nosači motora, Sport mod PSM-a, dugme modova vožnje na samom upravljaču i automatski međugas. Uz 911 sa manuelnim menjačem ići će i mehanički zatvarač zadnjeg diferencijala i Porsche sistem vektorisanja obrtnog momenta.
Loša vest je za one koji žele slabije i jeftinije verzije 911. Manuelni sedmostepeni menjač neće ići u osnovnu Carreru, niti u Carrera 4 verziju.
Što se tiče gubitka desetinki sekunde, Carrera S sa PDK menjačem (Porsche dual clutch) do 100 km/h ubrzava za 3.3 sekunde, dok će uz ručno “šaltanje” to obaviti za oko četiri sekunde, uz nešto manju maksimalnu brzinu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Tesla pod istragom Federalnog biroa za istrage?

Tesla se navodno suočava sa istragom Federalnog biroa za istrage jer su proizvođač i ...

Prodaja letnjih guma u Srbiji manja za 24,2%, a zimskih za 13%

Coronavirus utiče i na tržište pneumatika – prodaja letnjih guma u Srbiji manja za ...

Aston Martin za mlade – novi V8 Vantage

Dvanaest godina nakon premijere najpopularnijeg Aston Martinovog modela ikada, V8 Vantage, engleski proizvođač luksuznih ...

Mazda CX80 danas premijerno predstavljena

Mazda CX80 danas premijerno predstavljena ima tri reda sedišta i biće perjanica marke Mazda ...

Aston Martin bez AM motora

Po svemu sudeći, berem neki od modela Aston Martin ostaće bez Aston Martin motora, ...

Spyker se vraća zahvaljujući novim investitorima

Nakon dužeg vremena u mirovanju, holandska firma Spyker se oglasila sa pozitivnim vestima Spyker ...