fbpx

Novi Actros – ”Truck of the Year 2020”

Prema glasovima specijalizovanih novinara iz 24 evropske zemlje Mercedes-Benz Actros poneo je laskavu titulu kamiona godine ”Truck of the Year 2020”

Foto: Daimler

Priča o uspehu ovog kamiona započela je 1997. godine kada je prvi Actros predstavljen, a naredna generacija vozila je takođe osvojila nagradu. Sa ukupno devet pobeda, Mercedes-Benz je sada najuspešniji brend u borbi za ovo prestižno priznanje. Osnova glasanja žirija Međunarodnog kamiona godine (ITotI) je inovativni tehnološki razvoj.
Profesor Dr. Uwe Baake, šef razvoja u odeljnju Mercedes-Benz teretnih vozila, primio je nagradu tokom medijskog dana na međunarodnoj sajmu komercijalnih vozila u Lionu.
U skladu sa pravilima žirija, titula se svake godine dodeljuje kamionu koji daje najveći doprinos inovacijama u drumskom prevozu koje su povoljne za ekonomiju, emisiju, bezbednost, upravljivost i udobnost vozila. Model Mercedes-Benz teretnih vozila ima najviše bodova po svojoj unutrašnjoj vrednosti: većina inovacija je razvijena sa preciznim ciljem da omoguće opipljiv napredak vozaču, kupcima i društvu u celini. Novi Mercedes-Benz Actros pruža prave odgovore na teme poput sigurnosti, efikasnosti i udobnosti. To čini sa mnoštvom novih funkcija, uključujući: Multimedijalni kokpit, MirrorCam umesto spoljnih retrovizora, delimično automatizovanu vožnju sa Active Drive Assist ili dodatnim naprednim bezbednosnim sistemima, poput pete generacije Active Brake Assist, i dodatno unapređenim Sideguardom Assist-a.

Foto: Daimler

Štaviše, novinari udruženja Međunarodnog kamiona godine imali su brojne pohvale za produženu funkcionalnost sistema naprednog adaptivnog tempomata Predictive Powertrain Control (PPC) koji se sada može koristiti na rutama na lokalnim putevima. Jednako je pohvaljen i potpuno digitalni multimedijalni kokpit koji je zamenio klasični instrument instrument u novom Actros-u.
Predsednik međunarodnog žirija Gianenrico Griffini sumirao je glasove žirija: „Uvođenjem novog Actrosa, Mercedes-Benz je na naše puteve uveo veoma moderan kamion, koji pokazuje put ka automatskoj vožnji u budućnosti.“

Foto: Daimler

Profesor dr Uve Baake govoreći na ceremoniji dodele nagrada u Lionu, istakao je: “Veoma smo zadovoljni i ponosni što je žiri Kamiona godine prepoznao naše napore proteklih godina i meseci ovom priznanjem. Hvala vam u ime kompanije i celog tima. To će nas zaista podstaći da nastavimo davati sve od sebe i ispunjavajući najviše razvojne standarde za naše kamione, posebno kada je reč o budućim temama elektromobilnosti, automatizovane vožnje i digitalizacije u našem sektoru. “

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Specijalno finasiranje za komercijalna vozila Opela

Opel je tržištu ponudio finansiranje pri kupovini komercijalnih vozila Movano, Vivaro i Combo sa ...

Teslin kamion za 5 sekundi do 100 km/h

Elon Musk tvrdi da Tesla kamion do 100 km/h ubrzava za 5 sekundi, i ...

VW grupa će testirati električne kamione bez baterija

Omogućiti električnim kamionima dovoljno struje za velike relacije predstavlja problem već neko vreme, pa ...

Novi Mercedes Sprinter napunjen tehnologijom

Otkriven je novi Mercedes Sprinter koji će sa prodajom početi u junu ove godine, ...

Šta teretno vozilo i automobil za stazu imaju zajedničko?

GM je nedavno predstavio svoju novu liniju srednje teretnih vozila, koja deli jedan detalj ...

Renault uvodi vodonik u svoja komercijalna vozila

Renault grupa uvodi pogon na vodonične gorivne ćelije u svojim lakim komercijalnim vozilima Renault ...