fbpx

Električni automobili u problemu zbog sudskog spora

Južno korejski SK Innovation je dobio ugovor vredan nekoliko milijardi dolara za proizvodnju baterija, ali sada je proizvodnja pod znakom pitanja

Foto: Volkswagen

Sve bi bilo kao bajka da je ostalo na potpisanom ugovoru, i da nije došlo do sudskog spora zbog koje mogu biti ugrožene isporuke električnih automobila u Americi. SK Innovation je pobedio direktnog rivala LG Chem i dobio dobavljački ugovor sa VW Grupom vredan nekoliko milijardi, a odnosi se na isporuku baterija za električna vozila. Uz veliku pompu, SK Innovation je počeo da gradi pogon u Džordžiji, udaljen smo 200 kilometara od VW-ove fabrike u Chattanoogi, u kojoj se proizvode električni VW automobili za tržište SAD.

Foto: Kia

Sa svoje strane LG Chem je bio zapanjen gubitkom ovako unosnog posla, ali i odlaskom 77 stručnjaka u redove konkurentskog proizvođača i posumnjao u neregularnost celog procesa dobijanja ugovora. LG Chem je presavio tabak i u aprilu tužio SK Innovation za lažno prisvajanje trgovinskih tajni. Sedam meseci kasnije, kompanije se međusobno tuže za povrede patenata za baterije, a ceo spor preti da ugrozi proizvodnju i isporuku električnih vozila nekih od najvećih proizvođača automobila na svetu. Međusobne tužbe podnete američkim sudovima između ostalog traže i zabranu uvoza i prodaje baterija za VW pogonu Tenesiju koji bi trebao da počne da proizvodi električne pick-upove, ali i Ford pick-upove, GM Bolt, Jaguar I Pace, Audi e-tron i Kiju Niro.
Iz ugla proizvođača u pitanju je da li su korejske kompanije sposobne da proizvedu i isporuče ugovorene količine, dok stručnjaci procenjuju da bi bolje bilo da se kompanije vansudski nagode, ili će onaj ko izgubi spor biti ugašen zauvek. Šta više, i proizvođači automobila pokušavaju da utiču na nagodbu kako ne bi bila ugrožena proizvodnja.
Pomenuti proizvođači različito tumače i gledaju na ovaj spor, i dok jedni ne vide nikakvu opasnost po produkciju električnih vozila, drugi je vide. Koliki je „kolač“ oko kojega se spore dve kompanije najbolje ilustruje podatak da će do 2025. biznis oko najskupljeg dela svakog EV vredeti oko 167 milijardi dolara godišnje, što je više čak i od vrednosti tržišta memorijskih čipova koje će do tada vredeti oko 150 milijardi dolara.
Inače, LG Chem je bio lider u proizvodnji baterija i snabdevao je još od 2008. Chevrolet Volt, a do nedavno i Teslu, međutim, prelaskom stručnjaka u SK Innovation, LG tvrdi da je došlo do krađe intelektualne svojine i patenata.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Serija 6 Gran Tourismo – kuda sada?

BMW je predstavio Seriju 6 Gran Tourismo. Dobro i…? Serija 5 u ovoj “fastback” ...

Škoda Karoq i zvanično

U Stokholmu je juče i zvanično predstavljena Škoda Karoq, drugi SUV u ponudi češkog ...

Kamperi su zabavni ali veoma nebezbedni

Kamperi ili RV-i “motorhome”-ovi su zabavni za uživanje, ali i veoma nebezbedni kada se ...

Kina otvorila najduži most preko mora na svetu

Kineski predsednik, Xi Jinping, je u sredu svečano otvorio najduži most na svetu preko ...

Toyota uz Olimpijski tim Srbije na putu za Tokijo

Danas je u prostorijama Ambasade Japana u Republici Srbiji održana konferencija za štampu i ...