fbpx

Chevrolet predstavio potpuno nove modele Tahoe i Suburban

General Motors je iznenada otkrio potpuno novu generaciju modela Chevrolet Tahoe i Suburban

Foto: GM

General Motors je iznenada otkrio potpuno novu generaciju modela Chevrolet Tahoe i Suburban. Sa još više modernih tehnologija, više mesta, više mogućnosti, više pogonskih jedinica i više opcija, najvoljeniji veliki SUV-i Amerike se čine da su spremni da napadnu modernu konkurenciju kada krenu u prodaju polovinom 2020. Najveća novina koju donose novi Tahoe i Suburban su nezavisno oslanjanje zadnjih točkova umesto krute osovine i dostupnost dizel agregata. Svi novi Tahoe i Suburban modeli osim onih sa Z71 off-road paketom će biti dostupni sa 3.0 litarskim turbodizelom sa 277 KS i 624 Nm obrtnog momenta.

Chevrolet Suburban, Foto: GM

Dobro poznati 5.3 litarski V8 benzinac sa 355 KS i 520 Nm obrtnog momenta je osnovni agregat za slabije opremljene modele, dok će 6.2 litarski V8 sa 420 KS i 623 Nm biti rezervisan za bolje pakete opreme. Oba benzinca imaju deaktivaciju bilo kog broja cilindara, direktno ubrizgavanje goriva, start-stop sistem i varijabilni razvod ventila.

Chevrolet Suburban, Foto: GM

Jedini dostupan menjač će biti desetostepeni automatik u kombinaciji sa pogonom na zadnje ili sve točkove. Prema rečima Chevroleta, prelazak sa krute zadnje osovine na nezavisno oslanjanje je pomoglo pri uklapanju trećeg reda sedišta, kao i po pitanju udobnosti. Opcioni magnetski amortizeri i vazdušno ogibljenje će dodatno povećati komfor putnika i nosivost automobila.

2021 Chevrolet Suburban, Foto: GM

Najočiglednija promena u kabini je prelazak sa ogromne “palice” menjača iza upravljača, na moderan selektor brzine u vidu dugmića. Centralni 10 inčni ekran osetljiv na dodir je deo serijske opreme, dok se za 8 inčnu digitalnu instriment tablu, 15 inčni head up ekran, kao i 12.6 inčni ekran u drugom redu sedišta moraju doplatiti.

2021 Chevrolet Suburban, Foto: GM

Svi navedeni sistemi su deo GM-ove najnovije digitalne arhitekture sa 5 puta jačim procesorom od prethodne. Ovo uključuje ažuriranje softvera preko vazduha kao i online praćenje statusa vozila.

2021 Chevrolet Tahoe Z71, Foto: GM

Sa 3.07 metara između osovina, međuosovinsko rastojanje Chevrolet Tahoe je poraslo za 125 mm, dok je međuosovinsko rastojanje većeg Suburbana povećano za 104 mm. Oba modela su porasla u dužinum pa je Tahoe sada dugačak 5.35 metara, a Suburban čak 5.73 metara.

2021 Chevrolet Tahoe, Foto: GM

Ovo u prevodu znači 66% više prtljažnog prostora iza trećeg reda sedišta u modelu Tahoe i 19% veći kapacitet iza prvog reda sedišta kod modela Suburban u poređenju sa odlazećim modelima, prema rečima Chevroleta. Maksimalna zapremina prtljažnika dok Tahoea je 3.480 litara, odnosno 4.097 litara kod Suburbana.

2021 Chevrolet Suburban, Foto: GM

Oba modela će dolaziti sa upozorenjem na čeoni udar, sistemom automatskog kočenja sa detekcijom pešaka, indikatorom udaljenosti vozila ispred i pomoći pri parkiranju unazad. Svi ostali moderni sistemi pomoći vozaču će moći da se doplate. Detalji kao što su prosečna potrošnja goriva, maksimalna težina prikolice, maksimalna nosivost i cene će biti naknadno objavljeni.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Škoda Epiq je električni crossover

Škoda Epiq je električni crossover i jedan od šest električnih modela koje će češka ...

Formula 1 – Horner oslobođen optužbi

Formula 1 – Horner oslobođen optužbi za nedolično ponašanje nakon prijave zaposlene i istrage ...

Legendarni Renault 4L slavi 60. rođendan

2021. godine se obeležava 60. godišnjicu vozila Renault 4L, neverovatne priče o uspehu, sa ...

Cadillac Project GTP Hypercar pokazan u Lemanu

Cadillac Project GTP Hypercar je za sada pokazan u Lemanu, ali sledeće godine boriće ...

Novi Volkswagen Golf GTI je spreman za kupce

Novi Volkswagen Golf GTI je spreman za kupce, a knjige predporudžbina su otvorene za ...

Mercedes AMG E 53 donosi novi motor sa 429 KS

U poslednjih nekoliko godina, Mercedes AMG E 43 je bio automobil za one koji ...