fbpx

Legendarni Renault 4L slavi 60. rođendan

2021. godine se obeležava 60. godišnjicu vozila Renault 4L, neverovatne priče o uspehu, sa više od osam miliona prodatih primeraka

Model Renault 4L nije samo automobil, već je prava istinska ikona. Uprkos neizvesnoj zdravstvenoj situaciji, proslave godišnjica će se održavati redovno tokom godine, pri čemu će se u najvećoj meri koristiti društvene mreže. Povodom obeležavanja 60. godišnjice je osmišljen službeni program sa brojnim dogadjajima koji će se održati 4. i 14. dana svakog meseca na društvenim mrežama, a uključivaće ekskluzivni sadržaj koji su kreirali fanovi za fanove, izmedju ostalog biće tu i intervjua sa kolekcionarima i slavnim osobama. Cilj svih tih dogadjaja je da se prisetimo cele istorije automobila koji je obeležio svoju eru. Zahvaljujući statusu simbola pop kulture, ovaj automobil je iz prošlosti istovremeno i automobil današnjice, a zašto ne bi postao i automobil budućnosti? Službeni program će se možda menjati u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije, a na lokalnom nivou bi mogao da bude popraćen i dodatnim aktivnostima.
FEBRUAR – Renault je za ovu godišnjicu angažovao grafičkog dizajnera i ilustratora Grega, vodećeg umetnika u području sportskih ilustracija. Greg je kreirao više od 12 ekskluzivnih modela 4L, a kao inspiraciju su mu poslužili dizajn i okolnosti različitih era u kojima je ovaj maleni Renault bio popularan. Ilustracije će se objavljivati tokom cele godine.
Godišnjica će biti i prilika da pokažete svoju privrženost i strast prema popularnoj četvorki, ali i da otkrijete brojne predivne priče ispričane za upravljačem tog kultnog automobila. (od 8. februara na društvenim mrežama). U izlogu izložbenog prostora marke na aveniji Champs-Elysées, L’Atelier Renault, od 14. februara će biti izložena verzija „Parisienne” modela 4L. Ova verzija je svima dobro poznata, a na karoseriji je istaknut jedinstveni uzorak isprepletenog pruća.
MART – Renault Classic, odeljenje zaduženo za očuvanje nasleđa marke Renault, će predstaviti 30 primeraka modela Renault 4 počevši od marta. Za tu prigodu je osmišljena posebna scenografija na kojoj će se istaknuti 12 kultnih verzija.
APRIL – Budući da je model 4L zaista bezvremensko vozilo, oduvek je bilo omiljen dodatak za igru najmlađih, pa tako i danas… Nekoliko influensera će prikazati svoj doživljaj o tom automobilu kroz zabavne kratke filmove izrađene u tehnici stop animacije. Za filmove će upotrebiti kolekciju minijatura Renault.
MAJ – Cela kolekcija predmeta povezanih sa modelom 4L, pomno odabranih i osmišljenih posebno za njegov 60. rođendan, će biti dostupna u prodavnici L’Atelier Renault na adresi n°53 Avenue des Champs-Elysées a moćiće da se kupi i u on-line kupovini.
Renault će u maju objaviti niz videozapisa u kojima će otkrivati tajne modela 4L kroz njegove različite verzije. To će biti i prilika da se prikupe priče ljudi koji su odrasli uz model 4L, kolekcionara, ali i svih onih koji su ispisivali istoriju ovog automobila u Renaultu.
JUL – Model 4L, istinska legenda filmskih ekrana, proslavljena brojnim ulogama na velikom platnu, prostrt će crveni tepih na 74. izdanju međunarodnog filmskog festivala u Kanu.
Izložba „4L – ikona pop kulture” će započeti svoju letnju priču u Atelieu Renault, na najlepšoj svetskoj aveniji. Biće to prilika za upoznavanje novog modela 4L, ali i za brojna druga iznenađenja.
SEPTEMBAR – Usluga deljenja vozila Zity će pružiti dobrodošlicu modelu 4L na novom sastanku električnih vozila.
NOVEMBAR – 4L kombi koji je odolevao kiši i suncu krije još jedno iznenađenje za vas.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volvo se rešava dizela, prvi na redu S60

Volvo je danas najavio da će već od 2019. godine prestati da lansira modele ...

BRX Hunter za Dakar reli iz Prodrivea

Organizatori Dakar relija se žale da nikada nije bilo manje prijavljenih posada, ali će ...

Fiat 500 slavi rođendan kao najprodavaniji

FIAT danas slavi 65. godišnjicu svog legendarnog modela 500 – koji je, u svojoj ...

Test: Mercedes-Benz EQA 250 AMG Line

Model EQA 250 je najmanji električni model koji Mercedes trenutno nudi kupcima i potpuno ...

Continental osvojio titulu „Proizvođača pneumatika godine“

Nagradu „Proizvođač pneumatika godine” Continental je dobio od međunarodnog stručnog časopisa Tire Technology International ...

Dacia Duster pickup definitivno stiže

Ovo će biti pristupačno i korisno – pickup na bazi Dacije Duster stiže do ...