BMW Serije 1 će živeti samo 5 godina

Ako su tačne spekulacije koje se mogu čuti iz Minhena, aktuelna (nova) Serija 1 živeće samo pet godina, a nakon toga sledi nešto sasvim drugačje

Ako je potvrde spekulacije koje stižu iz Minhena, novi BMW Serije 1 živeće pet umesto sedam godina, bez tradicionalnog “Facelifta”, a naslediće ga potpuno električni model. Ako je ova vest tačna, a počela je da kruži u dobro obaveštenim krugovima bliskim fabrici, izvesni potezi Bvaraca postaće jasniji. Napuštanjem zadnjeg pogona, BMW je okrenuo leđa tradicionalistima i svima onima koji su ovu marku poštovali (i kupovali) upravo zbog ove osobenosti, uprkos nedostacima koje je stvarala. Sa druge strane, uz nešto bolju funkcionalnost, BMW će pridobiti drugu populaciju kupaca, koje ne zanima gde se nalazi pogon, ali cene ponudu prostora. Krajnji bilans pokazaće kojih je bilo više, mada ne treba sumnjati da će se, ovakva ili onakva, Serija 1 dobro prodavati, iako je jasno da je nastala uz maksimalnu štednju, preuzimanjem dobro poznate platforme i procesa proizvodnje.
Spekulacije koje se mogu ćuti tvrde da će nova Serija 1 imati kratak životni vek – pet godina. Do sada uobičajeni životni ciklus je bo sedam godina, uz osvežavanje (tzv. Facelift) nakon tri godine. Navodno, Serija 1 će biti osvežavana “u hodu”, bez formalnog “Facelifta”, a na kraju životnog veka biće ugašena kao model, a naslediće je električni model smešten u kompaktni C segment kojem Serija 1 pripada.
Ono što je sigurno, F40 generacija Serije 1 promenom platforme sposobna je da doživi konverziju u hibrid ili plug-in hibrid, a da li će se u narednih pet godina zaista dogoditi potpuni prelazak na EV i gašenje ovog modela kakvog trenutno vidimo, saznaćemo zapravo već za dve do tri godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mercedes predstavio osveženi S650 Pullman

Mercedes-Benz je predstavio osveženi Mercedes-Maybach S650 Pullman, koji donosi izmenjenu masku i još luksuzniji ...

Volvo se rešava dizela, prvi na redu S60

Volvo je danas najavio da će već od 2019. godine prestati da lansira modele ...

Kia predstavila električnu verziju modela Niro

Kia je nedavno na sajmu električnih vozila na korejskom ostrvu Džedžu predstavila novu električnu ...

Hyundai Motor i Kia Motors uložili u Rimac

Hyundai Motor i Kia Motors zajedno su uložili 80 milona evra u Rimac Automobile ...

Spremna je i Opel Insignia GSi Sports Tourer

Među Opelovim novitetima u Frankurtu naćiće se i Opel Insignia GSi Sports Tourer, sportski ...