Sainzu pobeda trećeg dana na Dakaru

Carlos Sainz je pobednik trećeg dana Dakar Relija, čime se popeo na vodeću poziciju u generalnom plasmanu

Carlos Sainz Photo Florent Gooden A.S.O / DPPI

Carlos Sainz, dvostruki pobenik Dakara, bio je najbrži trećeg dana u svom Mini bagiju sa zadnjim pogonom i preuzeo je vodeću poziciju u generalnom plasmanu relija. Današnja etapa bla je kružna, počela je i nakon 427 kilometara završila u mesu Neom.

Photo A.S.O/DPPI/C.Lopez

Na drugom mestu današnje etape završio je vozač Toyote Hilux i branilac titule od prošle godine Nasser Al-Attiyah, sa zaostatkom od 3′:31“, čime se u generalnom plasmanu popeo na drugu poziciju sa ukupno 4′:55“ zaostatka. Jučerašnji pobednik Orlando Terranova nije uspeo da zadrži vođstvo, obzirom da je za Sainzom danas zaostao 13 minuta i ostvario osmi rezultat. Današnja etapa je generalno odgovarala vozačima Minija, obzirom da su Yakub Przygonski, fabrički vozal, i privatnik Yasir Seaidan zaokružili plasman prve četvorice. Dvostuki šampion sveta Formule 1, Fernando Alonso je danas odlično vozio i sa 6′:14“ postavio peti najbolji rezultat, ali će ga jučerašnju gubitak od dva i po sata skupo koštati i biti teško nadoknadiv.

Photo  A.S.O / DPPI Frederic Le Floc’h

U konkurenciji motociklista najbrži je bio fabrički vozač Honde Ricky Brabec, dok je drugo vreme sa 9′:39“ zaostatka ostvario drugi fabrički vozač tima Honda Jose Ignacio Cornejo, a dominaciju Honde upotpunio Joan Barreda, koji je ciljem prošao sa zaostatkom od 13′:16“. U generalno plasmanu motociklista, poredak je identičan kao u današnjoj etapi. Vodi Brabec, drugi je Cornejo, a treći sa minimalnim zaostatkom je Barreda. I na četvrtom mestu se trenutno nalazi vozač Honde Kevin Benavides, a tek peti je prvi vozač na KTM-u, Matthias Walkner, a branilac titule Toby Price trenutno je na devetom mestu sa 38′:23“ zaostatka za vodećim.

Foto: Florent Gooden / DPPI / Red Bull Content Pool

U konkurenciji kamiona danas je najbrži bio Andrey Karginov u Kamazu, ali je Siarhei Viazovich u Mazu ponovo bio brz i zaostao samo 4′:54“. U generalnom plasmanu i dalje vodi Viazovich sa 2′:18“ prednosti ispred Karginova. Srpski vozač Gabor Saghmeister postavio je 113 vreme na svom KMU-u.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Spreman vatreni Volkswagen T-Roc

Već je viđen na testovima, a sada je i službeno potvrđen za Ženevu – ...

Dovizioso vozi za Audi na DTM trci u Misanu

Andrea Dovizioso će voziti Audi RS 5 DTM, na trci u Misanu, na stazi ...

Nissan razvio “autonomnu” golf lopticu

Nissan je našao originalan način da dokaže sposobnost svog sistema za autonomnu vožnju Golf ...

Otkriven i Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Aston Martin i Red Bull su otkrili i prve skice Aston Martin Valkyrie AMR ...

Volvo sa Androidom

Švedski proizvođač premium automobila Volvo je objavio blisko partnerstvo sa jednom od najvećih tehnoloških ...

McLaren potvrdio da će otkriti novi model 28. juna

McLaren je potvrdio da će otkriti novi model 28. juna, ali je identitet automobila ...