fbpx

Novi Renault Clio najbezbedniji prema Euro NCAP testovima

Nezavisna organizacija Euro NCAP je proglasila novi Renault CLIO za najsigurniji gradski automobil među modelima ispitanim u protekloj godini

Nezavisna organizacija Euro NCAP je proglasila novi Renault CLIO za najsigurniji gradski automobil (zajedno sa Audijem A1) među modelima ispitanim u protekloj godini. Najprodavanije vozilo grupe Renault je testirano sredinom prošle godine i tada je postiglo najbolju ocenu na osnovu postignutih vrhunskih rezultata, nezavisno od segmenta.
Konstruisan na potpuno novoj Alijansinoj modularnoj platformi CMF-B, novi CLIO se odlikuje optimizovanom konstrukcijom karoserije, obnovljenom strukturom sedišta i sigurnosnim pojasevima koji su osmišljeni na način da pružaju optimalnu podršku za sve putnike, bez obzira na njihovu veličinu ili položaj u automobilu, a ukupnoj sigurnosti doprinose i pirotehnički predzatezači i graničnici sile zatezanja.

Renault zagovara upotrebu tehnologije Fix4sure zbog njene izuzetne sposobnosti da zadrži putnike na mestu i spreči podvlačenje. Osim toga je zahvaljujući vrhunskoj prostranosti novog Renaulta CLIO u njega moguće postaviti dečije sedište bilo koje vrste, napred i pozadi, uz pomoć pričvrsnih tačaka ISOFIX i sistema i-Size, a pruža i bolju zaštitu za glave putnika u zadnjem delu vozila u slučaju bočnog sudara.
Novi CLIO nudi i bogatu serijsku opremu koja uključuje: 6 vazdušnih jastuka, ABS sa sistemom za pomoć pri naglom kočenju, kameru i radar (koje omogućavaju rad sistema za održavanje vozila u saobraćajnoj traci, sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova sa praćenjem ograničenja brzine kao i sistema upozorenja na sigurnosni razmak i kočenja u nuždi), tempomat/graničnik brzine, upozorenje na neprivezani sigurnosni pojas (važi i za zadnja sedišta ako se na njima nalaze putnici) kao i poziv hitnim službama u slučaju nezgode.

Uz to su se za bolju vidljivost pobrinula serijska full LED prednja svetla, automatsko uključivanje kratkih/dugih svetala i samozatamnjujući retrovizor.
Kao svestrani gradski automobil, novi CLIO nudi najbolju sigurnost u svim svojim verzijama, čime ponovo potvrđuje Renaultovu stručnost u području sigurnosti za sve, bilo da se radi o putnicima ili drugim učesnicima u saobraćaju. Obnovljenim izgledom, naprednom tehnološkom opremom i svim svojim inovacijama novi CLIO otvara novo poglavlje u strategiji proizvoda grupe Renault i nudi najbolje u području sigurnosti u ovom najprodavanijem francuskom automobilu na svetu

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Chery uskoro dolazi u Srbiju sa novom pro serijom modela

Chery uskoro dolazi u Srbiju sa novom pro serijom modela i sa globalnim FX ...

Test Mazda CX60 PHEV Takumi

Test Mazda CX60 PHEV Takumi je test modela koji je po mnogo čemu prvi ...

Test: Nissan Juke N-Design – “napakovani” šarmer

Novi Nissan Juke ima samo jedan motor u izboru, ali zanimljive pakete opreme koji ...

Renault 5 se vraća kao mali pristupačan EV

Renault je potvrdio da će lansirati novu verziju svoj popularnog modela R5, ali ovog ...

SLC umesto SLK – zabava je ista

Krajem prošle godine Mercedes je najavio da nakon 20 godina na tržištu i 670.000 ...

Hennessey predstavio Goliath 6×6 baziran na Silveradu

Za sve ljubitelje Hennessey Performance Engineering vozila, koji ne mogu da pređu preko činjenice ...