fbpx

Scuderia Cameron Glickenhaus se obrušila na Aston Martin

Scuderia Cameron Glickenhaus se bez biranja reči obrušila na Aston Martn nakon objave da na neodređeno vreme zaustavlja Valkyrie WEC program

SGC 007 Foto: Scuderia Cameron Glickenhaus

Američka Scuderia Cameron Glickenhaus se svojim komentarom u kojem nije bilo biranih reči obrušila na Aston Martin, nakon što je saopšteno da je do daljnjeg obustavljen program Valkyre WEC. Američki proizvođač ekskluzivnih hiperautomobila, koji je najavio nastup na 24 Časa Lemana sa svojim 007 hiperautomobilom, burno je odreagovao na povlačenje Aston Martina iz WEC programa.
U objavi na Facebook stranici Scuderia Cameron Glickenhaus piše: “Žao mi je svih onih koji su kupili Aston po IPO [Initial Public Offering] cenama. Imam osećaj da su plate koje dobijaju direktori u Astonu za očajne rezltate razvratne. Trebali bi kolektivno da učine dostojanstvenu stvar, podnesu ostavke, i kompaniji vrate novac. Smučilo mi se njihovo (Aston Martina) kukanje u ACO (promoter i organizator Lemana, op.a), kako bi “graciozno” uneli izmene u pravilima kako astonovi motori oduvali naše Alfa Romeo agregate a kojima su Toyotu naterali da potroši ogroman novac i prilagodi svoje motore novim pravilima, a onda izjave zbogom.

Foto: Hide IshiuraI / Scuderia Cameron Glickenhaus

Komentar na motore odnosi se na činjenicu da su novim pravilima osujetili plan Glickenhausa da SCG 007 na Lemanu pokreću motori Alfa Romea.
“Treba da se pogledaju u ogledalo, ako stvarno žele da vide koga treba okriviti. Njihovo infantilno ponašanje nas je unazadilo i potrošilo novac, ali za razliku od Astona, Toyota, ByKolles i mi ćemo biti na stazi sledeće sezone, sa sjajnim i zanimljivim automobilima i trkati se snažno i dostojanstveno. Neki ljud se upi…ju u pantalone pred vratima pakla, dok neko od nas ne uzmičemo”, poručio je Glickenhaus Aston Martinu, koji se iza zatvorenih vrata očigledno ponašao veoma diskutabilno.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Enzo Ferrari ponovo na filmskom platnu

Enzo Ferrari ponovo na filmskom platnu u filmu o periodu teških poslovnih, ličnih i ...

Rimac C_Two na stazi Nardo nastavlja testove

Rimac (za sada još uvek) C_Two nastavlja svoj razvoj, trenutno na stazi Nardo, gde ...

Test – BMW X4 xDrive 20d

BMW X4 je dokazao da je pretvaranje praktično klasičnog SUV-a u SAC pogodak isto ...

Volvo Cars i Varjo uvode mešovitu realnost u automobil

Volvo Cars i Varjo predstavljaju prvu upotrebu mešovite realnosti za razvoj automobila u svetu ...

Škoda Auto predstavila Enyaq RS iV

Škoda Auto je predstavila Enyaq RS iV, novu vrhunsku verziju električnog SUV modela sa ...

Mazda MX-5 Miata RS ide u serijsku proizvodnju

Mazda MX-5 Miata RS ide u serijsku proizvodnju zajedno sa sportskom verzijom Mazde 3 ...