fbpx

Scuderia Cameron Glickenhaus se obrušila na Aston Martin

Scuderia Cameron Glickenhaus se bez biranja reči obrušila na Aston Martn nakon objave da na neodređeno vreme zaustavlja Valkyrie WEC program

SGC 007 Foto: Scuderia Cameron Glickenhaus

Američka Scuderia Cameron Glickenhaus se svojim komentarom u kojem nije bilo biranih reči obrušila na Aston Martin, nakon što je saopšteno da je do daljnjeg obustavljen program Valkyre WEC. Američki proizvođač ekskluzivnih hiperautomobila, koji je najavio nastup na 24 Časa Lemana sa svojim 007 hiperautomobilom, burno je odreagovao na povlačenje Aston Martina iz WEC programa.
U objavi na Facebook stranici Scuderia Cameron Glickenhaus piše: “Žao mi je svih onih koji su kupili Aston po IPO [Initial Public Offering] cenama. Imam osećaj da su plate koje dobijaju direktori u Astonu za očajne rezltate razvratne. Trebali bi kolektivno da učine dostojanstvenu stvar, podnesu ostavke, i kompaniji vrate novac. Smučilo mi se njihovo (Aston Martina) kukanje u ACO (promoter i organizator Lemana, op.a), kako bi “graciozno” uneli izmene u pravilima kako astonovi motori oduvali naše Alfa Romeo agregate a kojima su Toyotu naterali da potroši ogroman novac i prilagodi svoje motore novim pravilima, a onda izjave zbogom.

Foto: Hide IshiuraI / Scuderia Cameron Glickenhaus

Komentar na motore odnosi se na činjenicu da su novim pravilima osujetili plan Glickenhausa da SCG 007 na Lemanu pokreću motori Alfa Romea.
“Treba da se pogledaju u ogledalo, ako stvarno žele da vide koga treba okriviti. Njihovo infantilno ponašanje nas je unazadilo i potrošilo novac, ali za razliku od Astona, Toyota, ByKolles i mi ćemo biti na stazi sledeće sezone, sa sjajnim i zanimljivim automobilima i trkati se snažno i dostojanstveno. Neki ljud se upi…ju u pantalone pred vratima pakla, dok neko od nas ne uzmičemo”, poručio je Glickenhaus Aston Martinu, koji se iza zatvorenih vrata očigledno ponašao veoma diskutabilno.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Toyota Yaris Cross „World Urban Car of the Year 2022“

Na dodeli nagrada za automobil godine „World Car Awards“, Toyota Yaris Cross proglašen je ...

Toyota predstavila prvi modul gorivnih ćelija

Toyota je predstavila prvi sistem gorivnih ćelija spakovan u paket i spreman za ugradnju ...

Mitsubishi L200 u korak sa konkurencijom

Konkurencija u pick up segmentu se zaoštrava, pa je i Mitsubishi unapredio svoj globalno ...

Nissan najavio unapređenu verziju ProPilot sistema

Nissan je najavio unapređenu verziju svog ProPilot sistema za autonomnu vožnju koja će omogućiti ...

Formula 1 – Red Bull želi Verstappena na duge staze

Max Verstappen je osvojio svoju prvu titulu šampiona sveta Formule 1, a Red Bull ...

Renault F1 sa manje snage zbog slabih klipnjači!?

Šef Renault F1 tima otkrio je koji problemi su mučili agregate i zbog čega ...