fbpx

Predstavljen je Hennessey Venom F5 Revolution Roadster

Predstavljen je Hennessey Venom F5 Revolution Roadster sa 1.820 KS i cenom od koje se vrti u glavi

Predstavljen je Hennessey Venom F5 Revolution Roadster sa 1.820 KS i cenom od koje se vrti u glavi. Biće ih proizvedeno samo 12 komada i već su svi, navdno, prodati po ceni od tri miliona dolara, iako će premijeru uživo, pre publiku imati na Monterey Car Week za desetak dana.
Prema očekivanjima, Hennessey je pripremio hiperautomobil bez krova, prvenstveno namenjen vožnji na stazi, a baziran na zimus predstavljenom Hennessey Revolution.
Hennessey Venom F5 Revolution Roadster je zapravo najavljen još u januaru ove godine kada je na kompanijskom Facebook profilu objavljena fotografija vlasnika kompanije Johna Hennesseya u društvu sa NBA legendom, Michaelom Jordanom, na kojoj su stajali pored crnog Venom F5 modela, a u postu je stajao zagonetni opis „Specijalni Venom F5 za specijalnog gosta“. Sada je jasno i o čemu je bila reč. Deo vozila koji se video na fotografiji bio je upravo Hennessey Venom F5 Revolution Roadster, sa crno žutim enterijerom.
Iako mnogo toga deli sa kupeom Venom F5, Hennessey Venom F5 Revolution Roadster ima drugačiji prednji deo sa izmenjenim uvodnicima vazduha i difuzorima, ali je na svom mestu i ogromno zadnje krilo. Ali svakako je na svom mestu i uvodnik vazduha za motor, koji je premešten na luk iza glava vozača i suvozača.
Uklonivi krov je čvrst, izrađen je od ugljeničnih kompozita, a iznutra presvučen alkantarom. Za karoseriju se fiksira kopčama i ima masu od samo 10 kilograma. Iako ne zalazi u mnogo detalja, proizvođač tvrdi da je Hennessey Venom F5 Revolution Roadster značajno modifikovan u odnosu na kupe.
Ono što nije menjano svakako je 6.6 litarski V8 motor sa 1.820 KS, a fabrika i dalje tvrdi da može dostići 300 mph, odnosno 485 km/h, mada ova brzina još uvek nije oficijelno dostignuta i priznata, a uz dodatne aerodinamičke elemenete koji sigurno povećavaju otpor vazduha, diskutabilno je da li stvrano može dostići takvu brzinu.
Biće proizvedeno samo 12 primeraka Hennessey Venom F5 Revolution Roadster, a očigledno je Jordan prvi kupac kojem je isporučen 3 miliona dolara vredan automobil. Ta informacija nije potvrđana, ali je potvrđeno da će svaki od 12 komada Hennessey Venom F5 Revolution Roadster biti u jedinstvenoj boji karoserije i opremi enterijera.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – Sprint VN Austrije pripao Verstappenu

Formula 1 – sprint format trkačkog F1 se vratio u Austriji na stazi red ...

Aston Martin bi mogao u F1 – ako Honda odustane

Aston Martinu su se “osladili” rezultati koje je Red Bull počeo da postiže uz ...

Kia Ceed sa trećom verzijom u Parizu

Kia je objavila da će na salonu automobila u Parizu predstaviti treću verziju novog ...

Peugeot 3008 – preko trnja do elite

Od modela koji je probijao led u novom segmentu kada se pojavio, Peugeot 3008 ...

Volkswagen predstavio robotizovani punjač za EV

Izgleda kao iz filma naučne fantastike, ali se radi o ozbiljnoj studiji Volkswagena koji ...

MG EKSE 181 prkosi svemu

MG EKSE 181 prkosi svemu, a ponajviše brzini, a biće predstavljen već sutra na ...