fbpx

Predstavljen je Hennessey Venom F5 Revolution Roadster

Predstavljen je Hennessey Venom F5 Revolution Roadster sa 1.820 KS i cenom od koje se vrti u glavi

Predstavljen je Hennessey Venom F5 Revolution Roadster sa 1.820 KS i cenom od koje se vrti u glavi. Biće ih proizvedeno samo 12 komada i već su svi, navdno, prodati po ceni od tri miliona dolara, iako će premijeru uživo, pre publiku imati na Monterey Car Week za desetak dana.
Prema očekivanjima, Hennessey je pripremio hiperautomobil bez krova, prvenstveno namenjen vožnji na stazi, a baziran na zimus predstavljenom Hennessey Revolution.
Hennessey Venom F5 Revolution Roadster je zapravo najavljen još u januaru ove godine kada je na kompanijskom Facebook profilu objavljena fotografija vlasnika kompanije Johna Hennesseya u društvu sa NBA legendom, Michaelom Jordanom, na kojoj su stajali pored crnog Venom F5 modela, a u postu je stajao zagonetni opis „Specijalni Venom F5 za specijalnog gosta“. Sada je jasno i o čemu je bila reč. Deo vozila koji se video na fotografiji bio je upravo Hennessey Venom F5 Revolution Roadster, sa crno žutim enterijerom.
Iako mnogo toga deli sa kupeom Venom F5, Hennessey Venom F5 Revolution Roadster ima drugačiji prednji deo sa izmenjenim uvodnicima vazduha i difuzorima, ali je na svom mestu i ogromno zadnje krilo. Ali svakako je na svom mestu i uvodnik vazduha za motor, koji je premešten na luk iza glava vozača i suvozača.
Uklonivi krov je čvrst, izrađen je od ugljeničnih kompozita, a iznutra presvučen alkantarom. Za karoseriju se fiksira kopčama i ima masu od samo 10 kilograma. Iako ne zalazi u mnogo detalja, proizvođač tvrdi da je Hennessey Venom F5 Revolution Roadster značajno modifikovan u odnosu na kupe.
Ono što nije menjano svakako je 6.6 litarski V8 motor sa 1.820 KS, a fabrika i dalje tvrdi da može dostići 300 mph, odnosno 485 km/h, mada ova brzina još uvek nije oficijelno dostignuta i priznata, a uz dodatne aerodinamičke elemenete koji sigurno povećavaju otpor vazduha, diskutabilno je da li stvrano može dostići takvu brzinu.
Biće proizvedeno samo 12 primeraka Hennessey Venom F5 Revolution Roadster, a očigledno je Jordan prvi kupac kojem je isporučen 3 miliona dolara vredan automobil. Ta informacija nije potvrđana, ali je potvrđeno da će svaki od 12 komada Hennessey Venom F5 Revolution Roadster biti u jedinstvenoj boji karoserije i opremi enterijera.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Da li Marchionne kupuje Formulu 1?

Da li Marchionne kupuje Formulu 1? Dok sa jedne strane preti povlačenjem iz F1, ...

Volvo S60 T5 – ono kad ABBA zapeva BMW-u

Volvo i dalje živi svoju novu mladost na radost svih onih koji ne žele ...

Mazda najavljuje sedmosed CX-80 za Evropu

Nakon predstavljanja novog CX-60 SUV-a, Mazda najavljuje i veći model CX-80 u istom segmentu ...

Hyundai uvodi novi i10 i širi N porodicu

Hyundai Motor Company u Frankfurtu predstavila svoj prvi električni model trkačkog automobila To je ...

Dakar Reli 2020 – četvrti dan, četvrti pobednik

Vožnja po pustinji Saudijske Arabije nastavlja da pokazuje zube, a četvrtog dana Dakar Relija ...

Od 1. novembra obavezni zimski pneumatici

Od 1. novembra vozila moraju biti opremljena zimskim pneumaticma Od 1. novembra do 1. ...