fbpx

Daniel Ricciardo napušta Renault F1 tim

Daniel Ricciardo se oprašta sa Renaultom nakon samo jedne pune sezone i prelazi u tim sa kojim je pregovarao još 2018.

Daniel Ricciardo, foto Renault F1 Team.

Renault je saopštio da saradnja nije produžena sa Danielom Ricciardom, koji je za francuski tim Formule 1 odvezao samo jednu punu sezonu. Australijanac će svoju karijeru vozača Formule 1 nastaviti u timu McLaren na upražnjenom mestu Carlosa Sainza, koji, kako je zvanično potvrđeno, prelazi u Ferrari, na mesto Sabastiana Vettela. Ispostavilo se da je McLaren najavio odlazak Sainza i dolazak Ricciarda, pre nefo što je Ferrari potvrdio da je angažovao Španca, ali i da su pregovori Ferrarija i Sainza bili u završnoj fazi još dok nije zvanično ni objavljeno da Vettel napušta Maranello.

Foto: Renault Formula 1

Ricciardo svakako ne može biti zadovoljan postignutim u timu Renault, u koji je došao 2019. iz tima Red Bull, nakon dramatičnih odluka u poslednjem trenutku. Dolaskom u McLaren, Ricciardo će uraditi ono što je zapravo več moglo da se dogodi. Naime, on je sa McLrenom pregovarao još 2018. godine. Iz ugla bivšeg vozača Red Bulla i višestrukog pobednika, kojeg mnogi pamte pre svega po činjenici da je u svojoj prvoj sezoni u Red Bullu deklasirao favorizovanog tada već četvorostrukog šampona sveta Vettela. Vozački par u McLarenu će biti Rcciardo i Lando Norris, a ovaj tim očekuje velika promena za sezonu 2021., u kojoj će se vratiti na Mercedes-AMG pogonske jedinice, nakon neuspeha sa Hondom, i kratkog korišćenja Renaultovih motora uz koje je zabeležio evidentan napredak, i vratio se na pobedničko postolje.

Esteban Ocon – Renault F1 Team

Za sada je Ricciardovo mesto u Renaultu potpuno otvoreno, a kao jedan od kandidata spominje se čak i Fernando Alonso, a i prošle godine otpušteni Nico Hulkenberg, ali se trenutno slobodni Vettel ne spominje kao mogućnost. Drugi vozač francuskog tima je Esteban Ocon, koji još uvek nije imao prilike da debituje u novom timu, nakon godinu dana „grejanja klupe“ u Mercedesu. Za razliku od uobičajene retorike, Renault se nije preterano srdačno oprostio od Ricciarda, a šef tima je Cyril Abiteboul je javno pod znak pitanja stavio Ricciardovu posvećenost timu i rezultatima. Za razliku od Abiteboula, McLaren mnogo srdačnije ispraća Sainza na novo „radno mesto“.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Porsche sprema hiper automobil uz pomoć Rimca

Porsche je povećao svoj udeo u kompaniji Rimac, a rezultat bi mogao biti i ...

Jaguar Classic oživljava legende C-Type i D-Type

Jaguar Classic oživljava legende C-Type i D-Type i predstavlja ih u “Continuation” verzijama širom ...

Elon Musk je napustio Teslu?

Elon Musk je napustio Teslu i treba biti zamenjen na CEO poziciji kaže treći ...

Formula 1 je na prodaju samo pošto?

Formula 1 je na prodaju samo je pitanje koju cenu će Liberty Media tražiti ...

Detroit bez Mercedesa sledeće godine

Nakon što su se Mazda, Volvo, Porsche, Jaguar i Land Rover povukli sa izlaganja ...

Rimac se personalno značajno pojačao

Rimac je u svoje redove doveo ozbiljno pojačanje – bivšeg glavnog inženjera Aston Martina ...