fbpx

Jack Miller sve bliže fabričkom timu Ducati

Prema informacijama iz tima Pramac Ducati, Jack Miller se bliži sedištu na fabričkom motociklu istog proizvođača

Foto: Pramac Ducati

Prema izjavi tim menadžera Pramac Ducati tima, Francesca Guidottija, Jack Mille je sve bliže potpisivanju ugovora sa fabričkim timom Ducati. Na fabričkom motociklu trebao bi zameniti Danila Petruccia, čiji pad forme u drugoj polovini p rošle sezone definitivno nije obradovao čelnike tima. Guidotti je za MotoGP.com izjavo da su pregovori u poodmakloj fazi, mada, najverovatnije, ugovor još nije zvanično potpisan, ali je pred potpisivanjem.
Guidotti je dobro upućen u dešavanja, ali je naglasio da je prošle godine promenjen sistem regrutovanja i angažovanja vozača koji se koristi između Pramaca i Ducatija. Sve do prošle godine, Pramac je angažovao vozače u konsultaciji sa fabrikom iz Borgo Panigalea, ali od prošle godine, uloge su zamenjene. Ducati prvi prilazi vozačima kako bi na duže staze pod kontrolom imao mlade vozače u svom satelitskom timu.

Foto: Pramac Ducati

Guidotti kaže za je prelazak Millera u fabrički tim potpuno očekivan i logičan, i da je Australijanac spreman za fabričko sedište. Prošle godine KTM je Milleru ponudio mesto u fabričkom timu i to uz više nego izdašnu finansijsku podršku, ali je Miller odlučio da ostane u Pramacu, za ne malo, ali dosta manje novca, i sačeka priliku u fabričkom Ducatiju. Guidotti nije pominjao prošlogodišnju ujdurmu koju su izazvali Lorenzo i Dllignia u vreme velike nagrade Austrije, kada je Miller zamalo ostao bez angažmana, ali tvrdi da pored pregovora za mesto Petruccija, Ducati nema potpisan ugovor ni sa Doviziosom, a da su pregovori zapeli oko finansijskog dela. Što se tiče Petruccijeve sudbine, prema Guidottiju, trebao bi karijeru da nastavi u fabrčkom Superbike timu na mestu Chaza Daviesa, što za Petruccia ne bi bila velka novina obzirom da se takmičio u Superstock 1000 Cupu, pre dolaska u MotoGP 2012.
Miller do sada ima samo jednu MotoGP pobedu i to na Hondi za Marc VDS tim iz 2016. godine, a ako potpiše ugovor, biće prvi Australijanac u timu Ducati još od odlaska Caseya Stonera na kraju sezone 2010.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Honda predstavila Moto GP tim za 2020.

Honda je zvanično predstavila svoj Moto GP tim sa dva rođena brata Marquez i ...

Rinsu pobeda u Teksasu – Hondi debakl

Od potpuno izvesne trke sa već viđenim pobednikom, u Teksasu su se događale potpuno ...

Yamaha na EICMA 2018

Yamaha je na EICMA 2018. pokazala dosta toga novog za 2019. a spisak noviteta ...

Marquezu zasluženo titula

Marc Marquz je zasluženo odbranio titulu šampiona sveta zajedno sa svojim timom Repsol Honda ...

MotoGP – Quartararo i Yamaha u problemima?

MotoGP – Yamaha je u problemima koje tim ne zna kako da prevaziđe kaže ...

Nakagami (još) nije za fabričku Hondu, kaže Crutchlow

Trenutno najuspešniji japanski takmičar u Moto GP konkurenciju, Takaaki Nakagami želi na fabrički motocikl. ...