fbpx

Jack Miller sve bliže fabričkom timu Ducati

Prema informacijama iz tima Pramac Ducati, Jack Miller se bliži sedištu na fabričkom motociklu istog proizvođača

Foto: Pramac Ducati

Prema izjavi tim menadžera Pramac Ducati tima, Francesca Guidottija, Jack Mille je sve bliže potpisivanju ugovora sa fabričkim timom Ducati. Na fabričkom motociklu trebao bi zameniti Danila Petruccia, čiji pad forme u drugoj polovini p rošle sezone definitivno nije obradovao čelnike tima. Guidotti je za MotoGP.com izjavo da su pregovori u poodmakloj fazi, mada, najverovatnije, ugovor još nije zvanično potpisan, ali je pred potpisivanjem.
Guidotti je dobro upućen u dešavanja, ali je naglasio da je prošle godine promenjen sistem regrutovanja i angažovanja vozača koji se koristi između Pramaca i Ducatija. Sve do prošle godine, Pramac je angažovao vozače u konsultaciji sa fabrikom iz Borgo Panigalea, ali od prošle godine, uloge su zamenjene. Ducati prvi prilazi vozačima kako bi na duže staze pod kontrolom imao mlade vozače u svom satelitskom timu.

Foto: Pramac Ducati

Guidotti kaže za je prelazak Millera u fabrički tim potpuno očekivan i logičan, i da je Australijanac spreman za fabričko sedište. Prošle godine KTM je Milleru ponudio mesto u fabričkom timu i to uz više nego izdašnu finansijsku podršku, ali je Miller odlučio da ostane u Pramacu, za ne malo, ali dosta manje novca, i sačeka priliku u fabričkom Ducatiju. Guidotti nije pominjao prošlogodišnju ujdurmu koju su izazvali Lorenzo i Dllignia u vreme velike nagrade Austrije, kada je Miller zamalo ostao bez angažmana, ali tvrdi da pored pregovora za mesto Petruccija, Ducati nema potpisan ugovor ni sa Doviziosom, a da su pregovori zapeli oko finansijskog dela. Što se tiče Petruccijeve sudbine, prema Guidottiju, trebao bi karijeru da nastavi u fabrčkom Superbike timu na mestu Chaza Daviesa, što za Petruccia ne bi bila velka novina obzirom da se takmičio u Superstock 1000 Cupu, pre dolaska u MotoGP 2012.
Miller do sada ima samo jednu MotoGP pobedu i to na Hondi za Marc VDS tim iz 2016. godine, a ako potpiše ugovor, biće prvi Australijanac u timu Ducati još od odlaska Caseya Stonera na kraju sezone 2010.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Valentino Rossi 99% u Petronas Yamahi SRT

Valentino Rossi će u 41. godini nastaviti svoju MotoGP karijeru i kaže da je ...

Iznenađenja na 5. etapi Dakar Relija

Peta, po mnogima jedna od najtežih etapa Dakar Relija donela je iznenađenja i pomeranja ...

MotoGP – predstavljen je Pertamina VR46 Ducati tim

MotoGP – predstavljen je Pertamina VR46 Ducati tim u potpuno novim bojama i sa ...

MotoGP – sprint u Asenu Bezzecchiju

MotoGP – pobednik sprint tke u Asenu je Marco Bezzechi, vozač tima Mooney VR46 ...

Petrucci nastavlja MotoGP karijeru na Tec3 KTM-u

Danilo Petrucci je našao sebi MotoGP sedište za sezonu 2021. i to na Tec ...

MotoGP – Francescu Bagnaiji pobeda u sprintu na Muđelu

MotoGP – Francescu Bagnaiji vozaču Ducatija je pripala pobeda u sprint trci na stazi ...