fbpx

Predstavljen osveženi Mini Countryman

Mini je u procesu unapređenja svoje linije modela, a poslednji u nizu se našao model Countryman, koji od sada nudi najnovije tehnologije uz osvežen dizajn

Foto: Mini

Mini je u procesu unapređenja svoje linije modela a poslednji u nizu se našao model Countryman, koji od sada nudi najnovije tehnologije uz osvežen dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti. Mini restilizaciju svojih modela uglavnom radi na vrlo suptilan način što je slučaj i kod aktuelnog Countrymana.

Foto: Mini

Kompaktni crossover je dobio izmenjene prednje i zadnje odbojnike, novu rešetku hladnjaka, i naravno zadnja svetla u Union Jack stilu. Uz to, LED prednja svetla su sada deo standardne opreme.

Foto: Mini

U kabini se nalazi nova instrument tabla sa opcionim 5.0 inčnim ekranom koji smo nedavno videli na testu električnog Mini Cooper SE-a, i standardni 6.5 inčni infotejment ekran koji se može unaprediti sa opcionom 8.8 inčnom jedinicom. Dobra vest je i da će sada moći da se bira između više materijala koji pokrivaju površine kabine, kao i da je kožom obložen upravljač deo serijske opreme.

Foto: Mini

Pogonske jedinice su ostale neizmenjene, što znači da Cooper verziju pokreće 1.5 litarski trocilindraš sa turbo kompresorom i 136 KS, a Cooper S 2.0 litarski turbo benzinac snage 178 KS. Mini One Countryman stiže sa 1.5 litarskim trocilindarskim agregatom i 102 KS. Ponudu dizel motora čine 1.5 litarski trocilindraš sa 116 KS i dvolitarska četvorocilindarska jedinica sa 150 KS i 190 KS. John Cooper Works verzija ima 2.0 litarski turbo benzinac sa 301 KS.

Foto: Mini

Tu je i Cooper SE plug-in hibridna verzija sa ukupnom snagom od 220 KS iz kombinacije elektromotora i trocilindarskog benzinca. Baterija kapaciteta 9.6 kWh omogućava oko 25 km autonomije isključivo na elektro pogon. Još jedna novina je osmostepeni Steptronic menjač sa kojim dolaze Cooper Countryman ALL4 i Cooper D Countryman ALL4, kao i Cooper S Countryman ALL4, Cooper SD Countryman i Cooper SD Countryman ALL4.

Foto: Mini

Ovaj menjač je na listi opcija kod Cooper D verzije. Sve ostale varijante dolaze sa šestostepenim manuelnim ili opcionim sedmostepenim DCT menjačem. Cenovnik osveženog Mini Countrymana će biti objavljen bliže početku njegove prodaje koju očekujemo već na leto.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Član porodice Piech osnovao auto brend, planira sportski EV

Švajcarska firma Piech će na predstojećem salonu u Ženevi predstaviti Mark Zero koncept sportskog ...

Ecclestone – rešite se smešnih motora u Formuli 1

Bivši veliki šef Formule 1 Bernie Ecclestone više nema nikakvog uticaja, ali se njegovi ...

Toyota Supra se sprema za Goodwood festival brzine

Toyota je u martu rekla da će premijera nove Supre biti početkom 2019., ali ...

BMW rekreirao davno izgubljeni Garmisch koncept

BMW je proteklog vikenda na Concorso d’Eleganza Villa d’Este događaju u Italiji predstavio koncept ...

Renault je objavio podatke o prodaji u 2019.

Grupa Renault je u 2019. prodala 3.753.723 vozila širom sveta, što je pad prodaje ...

Opoziv za hiljade Nissan Ariya

Opoziv za hiljade Nissan Ariya usledio je nakon što je otrkivena softverska greška koja ...