fbpx

Mercedes osvežio i E-Klasu Coupe i Cabriolet

Mercedes je nakon limuzine E-Klase osvežio i Coupe i Cabriolet, dodao i nove motore i novu tehnologiju a obogatio i opremu

Foto: Mercedes

E-Klasa u Mercedesu nije najveći i najskuplji model, ali je najvažniji po imidž i status marke kod kupaca, pa neretko dobija i jedinstvena rešenja. Nakon nedavno predstavljene osvežene E-Klase u osnovnoj limuzinskoj karoserijskoj verziji, na red za podmlađivanje su došle ekskluzivnije Coupe i Cabriolet verzije.

Foto: Mercedes

E-Klasa Coupe i Cabriolet za 2021. koriste unapređenja koja se već nalaze na i u limuzini i to snažnijim verzijama. Gril hladnjaka je malo “utegnut”, modifikovani su farovi i zadnje svetlosne grupe, a za AMG i dalje ostaje tipčni Panamericana gril sa vertikalnim “rebrima”. Kupci će na raspolaganju imati novi dizajn naplataka sa pet paoka od 19 cola, a 20-ice i dalje ostaju među opcijama. Takođe, dodate su i nove boje karoserije: Brilliant Blue Magno i Graphite Grey Metallic, a “najnamrgođenija” verzija rezervisana je za AMG Night Package, kao i opconi AMG Carbon Package.

Foto: Mercedes

U enterijer je stigla nove evolucija MBUX infotejment sistema sa 12.3” centralnim ekranom osetljivim na dodir, kao i digitalnom instrument tablom takođe dijagonale od 12.3”.
Za sada, Mercedes je saopštio da će Coupe i Cabriolet bti u verzijama E450, E450 4Matic i E53 AMG. Verzija E450 podrazumeva trolitarski turbo šestocilindraš sa 362 KS, što je isto koliko je imao biturbo V6 na čije mesto dolazi ovaj redni motor. Mercedesov EQ Boost sistem koji radi na 48V dodaje 21 KS, a iako nisu saopšteni podaci o potrošnji, očekuje se unapređenje ekonomičnosti.

Foto: Mercedes

Snažnija verzija ovog istog agregata pokreće i E53 u kojem ima 429KS. Uz obe verzije snage standardni je devetostepeni automatik, a pogon ili samo pozadi ili na svim točkovima. Za razliku od limuzine E-Klase, Coupe i Cabriolet, barem za sada, ne spominju se u E350 verziji sa četvorocilindarskim 2.0 turbo agregatom od 255KS, kao ni E350e plug-in hybrid. Ipak, može se očekivati kao najsnažnija E63 AMG verzija, ali krajem ove ili početkom sledeće godine.
Kao i kod BMW-a Serije 5, u Mercedesu E-Klase očekuju se unapređenja u standardnim paketima opreme, pa se navigacioni sistem, Apple CarPlay i Android Auto, Burmester audio sistem, osvetljenje enterijera sa 64 boje i grejana prednja sedišta više neće morati zaokruživati na spiskovima dodatne opreme.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nova Toyota Prius predstavljena kao PHEV sa 220 KS

Nova Toyota Prius je predstavljena kao plug-in hibrid sa 220 KS i potpuno novim ...

Nissan je u naprednim pregovorima o ulaganju u Fisker

Nissan je u naprednim pregovorima o ulaganju u proizvođača električnih vozila Fiskerčime bi došao ...

20 tajni o Ken Blockovim Gymkhana filmovima

Hoonigan ekipa je odlučila da, pred premijeru Gymkhane 10, gledaocima oda 20 tajni u ...

2019. – počinju godine na struju

U 2019. biće lansirano nekoliko električnih i plug in modela, čime definitivno počinje električna ...

Aston Matin zakomplikovao Le Man drugima

Aston Martin je najavom ulaska u Le Man hiper klasu, uticanjem na pravila pa ...

Zbog kratkog spoja FCA US opoziva 4.8 miliona vozila

FCA US će u Americi opozvati 4.8 miliona vozila zbog problema sa tempomatima FCA ...