fbpx

Mercedes predstavio osveženu perjanicu AMG E63 S

Samo dan nakon predstavljanja direktnog konkurenta i Mercedes-AMG je otkrio svoje osvežene perjanice E63 i E 63 S

Foto: Daimler

Samo dan nakon otkrivanja direktnog konkurenta BMW-a M5, Mercedes je prokazao svoju osvežene perjanice E Klase, AMG E63 S i malo slabiju ali takođe moćnu AMG E63 i to u dve karoserijske verzije.
Nakon osvežavanja E Klase koja je nedavno prikazana, Mercedes je pažnju publike, a i kupaca usmerio ka vrhu svoje ponude E Klase. Kao što praksa nalaže, vidljive su novine na grilu hladnjaka i u prednjim LED svetlosnim grupama, ali je i dalje zadržana određena razlika i prepoznatljivost između E53 i najsnažnije E63 S verzije.

Foto: Daimler

Isto važi i za zadnje delove vozila gde je stigao malo naglašeniji spojler na poklopcu prtljažnika. Za snažniju verziju su prepoznatljive trapezoidne izduvne cevi, dok slabija verzija ima eliptične. Među novine standardne za osvežavanje modela su i nove boje karoserije koje će biti ponuđene kupcima (Graphite Grey metallic, Cirrus Silver metallic, i Brilliant Blue magno), kao i novi točkovi od 20” sa pet paoka koji su standardni za snažniji E63 S.

Foto: Daimler

U enterijere su stigle sve novine koje smo već videli na standardnoj E Klasi, ali se svakao ističe novi AMG upravljač sa dvostukim paocima, koji je u standardnoj opremi dobio i grejanje.
U mehaničkom i pogonskom delu nema izmena pa je najteži deo posla na 4.0 twin-turbo V8 benzincu, koji i dalje ima ogromnih 612 KS i 850 Nm u E63 S verziji, a još uvek velikih 571 KS i 750 Nm u “slabijoj” E63 verziji. Pogon je u svakom slučaju 4Matic+, prenos preko AMG Speedshift MCT devetosptenog menjača, a performanse impresivne.

Foto: Daimler

Do 100 km/h ubrzava za 3.3 sekunde, dok je karavan “sporiji” sa 3.4 sekunde potrebne za dohvatanje iste brzine. Slabija verzija ima maksimalnu brzinu ograničenu na 250 km/h, dok S verzija može da stigne do 300 km/h ako je u pitanju limuzina, dok 63 S karavan dohvata 290 km/h.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Zanardijev oporavak pokazao evidentan napredak

Oporavak bivšeg CART i Formula 1 vozača Alexa Zanardija konačno je pokazao prave znakove ...

Audi predstavio svoj prvi potpuno električni model – e-tron

Audi je konačno predstavio svoj dugoočekivani električni SUV pod nazivom Audi e-tron Audi je ...

MV Agusta i Alpine u zajedničkom projektu

MV Agusta i Alpine su se udružili u zajednički projekat i stvorili Superveloce Alpine, ...

Mercedes – Benz predstavio EQB novi električni SUV

Mercedes – Benz je u Kini predstavio EQB kompaktni električni SUV i proširio ponudu ...