fbpx

Renault se pojačao velikim dizajnerskim imenima

Grupa Renault se pojačala sa dva svetski poznata i priznata imena u domenu dizajna automobila

Grupa Renault u svoje dizajnerske redove dovela je dva velika personalna pojačanja. Gilles Vidal i Alejandro Mesonero-Romanos iza sebe imaju brojne uspešne projekte i veliko iskustvo u automobilskom dizajnu. Renault za sada nije saopštio da li je unapred određeno na kojim specifičnim zadacima će radti, ali će obojica direktno odgovarati Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsedniku Odeljenja za dizajn i članu izvršnog odbora Grupe Renault

Gilles Vidal (48) je bio direktor Peugeot-ovog Odeljenja za dizajn od 2010. Marka je pod njegovim vođstvom obnovila svoj vizuelni identitet i pozicionirala se na viši nivo sa modelima kao što su 3008 i 508. U okviru Grupe PSA bio je zadužen i za oblikovanje korisničkog iskustva (UX), razvoj korisničkog okruženja (UI) a predvodio je i razvoj Peugeot-ove dizajnerske laboratorije.
Gilles Vidal je proveo čitavu karijeru u Grupi PSA. Od 1996. bio je zaposlen u Citroënu, prvo u odeljenju za spoljašnji dizajn, zatim u odeljenju za dizajn unutrašnjosti, a nakon toga i kao voditelj tima za dizajn modela Citroën C4 i C4 Picasso. Pre nego što se pridružio marki Peugeot 2009., učestvovao je i u proizvodnji Citroënovih konceptnih vozila kao i razvoju naprednog dizajna.
Gilles Vidal diplomirao je na studijama dizajna u Veveyju u Švajcarskoj.

Alejandro Mesonero-Romanos (52) je bivši direktor Seatovog odeljenja za dizajn gde je od 2011. bio zadužen i za dizajn modela Ateca, Arona i Tarraco. Dizajnirao je i petu generaciju modela Ibiza, najnovije verzije modela Leon kao i modele CUPRA Formentor i el-Born. Za potpunu obnovu Seatove palete osvojio je 2018. godine Eurostarsovu nagradu za dizajn.
Pre nego što se pridružio Seatu, Alejandro Mesonero-Romanos je bio zaposlen u Renaultu gde je vodio nekoliko dizajnerskih projekata. Uz to je od 2007. do 2009. bio član Odeljenja za napredni dizajn, a 2009. preuzima funkciju direktora odeljenja za dizajn društva Renault Samsung Motors u Južnoj Koreji.
Pre toga, od 1994. do 2001., Alejandro Mesonero-Romanos je učestvovao u nekoliko projekata za marke SEAT, Volkswagen, Audi i Lamborghini u okviru Odeljenja za spoljašni dizajn Volkswagenovog evropskog dizajnerskog centra (Grupa Volkswagen).
Alejandro Mesonero-Romanos je rođen u Madridu, a diplomirao je na studijama dizajna Elisava u Barseloni. Poseduje i diplomu iz automobilskog dizajna koju je stekao na Kraljevskoj akademiji umetnosti u Londonu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Predstavljen novi Hyundai i10 i i10 N Line

Hyundai Motor je predstavio novi i10 i i10 N Line koji ima unapređeni i ...

Novo premijum EKO Racing 100 RON gorvo na EKO pumpama

Kompanija EKO Serbia najavila početak prodaje premium goriva EKO Racing 100 RON i veliku ...

Lotus Evija je lovački avion među zmajevima

Lotus Evija je u finalnoj fazi razvoja, a glavni aerodinamičar kompanije tvrdi da je ...

Sam menja, ali koji menjač imam?

Nekada je bilo jednostavno, manuelni menjač sa četiri ili automatik sa tri stepena prenosa. ...

Najzad rešeno – Red Bull sa Hondom od naredne godine

Jedna od najvećih nepoznanica i dilema ovogodišnje F1 sezone je razrešena. Red Bull će ...