fbpx

Audi osvežio Q2 uz novine u pogonima

Audi je osvežio svoj najmanji crossover Q2, dodelio mu oštriji izgled i uneo novine u pogonskoj ponudi

Audi je predstavio osvežen svoj najmanji crossover Q2. Iako po običaju novine koje se ugrađuju nakon restilizacije mogu da budu male i teško vidljive, Audi je svoj Q2, po pitanju eksterijera poprilično upadljivo izmenio. Napred je veći gril hladnjaka i značajno drugačije oblikovan odbojnik, sa većim uglasto oblikovanim uvodnicima vazduha. LED svetlosne grupe sada su standardne, dok su Matrix LED autoadaprivna svetla na spisku dodatne opreme. I LED svetla za dnevnu vožnju sada imaju izmenjen oblik i okružuju prednje je svetlosne grupe.

Zadnji deo je umesto hromiranih dobio crne oznake modela i audijev logo, ali svakako upadljiviji je oblik zadnjeg odbojnika, uz nešto manje izmenjene svetlosne grupe. Kupcima su na raspolaganje stavljene nove boje, pa Apple Green debituje na Q2, a nove su i Arrow Gray, Manhattan Gray, Navarra Blue i Turbo Blue. “C” stub može biti u boji karoserije, crn, siv ili srebrn. U svakom slučaju, nova evolucija Q2 definitivno izgleda oštrije i dinamičnije.
U enterijeru je manje izmena. Otvori ventilacije imaju nešto kompleksniji dizajn, ručica menjača je izmenjena, a po pitanju materijala, Audi više neće nuditi Alcantara materijale. Novi dobavljač materijala od mikrovlakana na svim mestima de ste očekuje imitacija napa kože je Dinamica. Q2 u nižim paketima opreme i dalje zadržava analogne instrumente, dok bolje opremljeni modeli dobijaju Audi Virtual Cockpit sa digitalnom instrument tablom.
Ekran infotejmenta i dalje je postavljen visoko na armaturi i dijagonale je 8.3”. Među opcijama, Audi će kupcima ponuditi Adaptive Cruise Assist, ali u kombinaciji sa MMI Navigation Plus sistemom, Virtual Cockpitom i automatskim menjačem. Ova asistencija omogućava praktično autonomnu vožnju saobraćajnicama sa samo jednom kolovoznom trakom, sistem sam ubrzava, usporava i upravlja, ali uz obavezu vozača da ruke drži na kapacitivnom upravljaču.

Static photo,
Colour: arrow gray

Od pogona, u Audi A2 uselio se modifikovani benzinski 1.5 TSI sa 150 KS i 250 Nm maksimalnog obrtnog momenta, ali koji ima sposobnost deaktivacije dva cilindra, u situacijama kada je motor rasterećen. Uz ovaj motor standardni je šestostepeni manuelni menjač, a opcija mu je sedmostepeni automatik, a iako nije precizirao Audi navodi da će kupci moći da biraju između još dva benzinca i dva dizela, kada na jesen osveženi Q2 stigne u salone.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – Newey zbog Renaulta zamalo u Ferrariju

Formula 1 smatra Adriana Neweya za jednog od najboljih dizajnera automobila a on priznaje ...

Maserati se vraća trkanju sa MC20

Maserati se vraća trkanju sa MC20 u GT2 klasi a prvi testovi trkačke verzije ...

Da li će Tavares spasiti Alfa Romeo?

Da li će Tavaresova ljubav prema auto sportu spasiti Alfu, i učiniti ono što ...

Električni Alfa Romeo Quadrifoglio stiže sa 1.000 KS

Električni Alfa Romeo Quadrifoglio stiže sa 1.000 KS i bežičnim punjenjem kažu šefovi italijanske ...

Formula 1 počinje – objavljen kalendar trka sezone 2020

Formula 1 je službeno objavila kalendar trka sezone 2020. sa nadom da će ih ...