fbpx

Jovanović protiv stranaca na Ada Huji za CEZ

Četvrta trka Centralnoevropske zone CEZ, ujedno i prva u šampionatu Srbije, privukla je 28 takmičara na kartodrom Ada Huja

Posle jednogodišnje pauze, na trkalištu kraj Dunava viđene su interesantne borbe u svih pet klasa, s ukupno tri trke u svakoj. Jedinoj dvojici takmičara iz inostranstva u mini klasi, domaći predstavnik Nemanja Jovanović pružio je dostojan otpor, u prilog tvrdnji govore i najbolja vremena po krugu u trci. Već su kvalifikacije nagovestile da nas čeka vrlo interesantan trkački dan, naročito u najbrojnijoj klasi, Rotax Max senior, dok je vrlo zanimljivih okršaja bilo i u klasi KZ 2, polurani “šifteri”.
Četa mala, odobrana- tako bismo mogli opisati trku u “najmanjoj” klasi, Rotax mikro. U sve tri vožnje poredak je bio isti, David Matlak je i na bukvalno domaćem terenu slavio tri puta, ispred odličnih Malbaše i Bogdanića, dok je Hristo sakupljao prva iskustva u novoj klasi.
Mađar Martin Molnar je širom Evrope poznat kao jako brz klinac, što je i pokazao minulog vikenda kao jedini gost iz inostranstva, uz Petra Bogatinovskog iz Severne Makedonije. Molnar je tri puta slavio u Rotax mini klasi, ali je sjajnu partiju pružio i Nemanja Jovanović, koji je sva tri puta bio drugi, uz vrlo mali zaostatak za već iskusnim Molnarom. Jovanović je svakako najbolji i u domaćem šampionatu, ispred Andreja Dobrote, koji je usled iscrpljenosti propustio drugu trku dana.
Kod seniora je sve počelo vrhunskim okršajem Filipa Jenića i Andreja Petrovića u prvoj trci. Petrović je napao u finišu, ali je Jenić iskusno sačuvao pobedu. Ono što nije uspeo tokom jutra, Petrović je učinio u rano posle podne. Jedan od brojnih napada urodio je plodom, pa je Petrović majstorskim manevrom prestigao Jenića za “izjednačenje”. U trećoj trci publika je ostala uskraćena za jos jedan okršaj, pošto je Jenić morao da startuje iz predstarta, nakon problema s paljenjem na startu trke. Andrej Petrović je lagano odjezdio do druge pobede dana, i ukupnog trijumfa u četvrtom vikendu trkanja za CEZ bodove. Jenić na kraju završava drugi, pošto je u jednom momentu napao i prestigao Aleksu Lazarac i Nikolu Tošića, dok su se borili za poziciju dva. Na kraju odlična Aleksa Lazarac završava druga u trećoj trci, pošto Jenić biva na kraju diskvalifikovan, zbog pružanja pomoći sa strane, nakon problema s početka trke. Njegov tim uložio je žalbu o kojoj će se odlučivati narednih dana, pa je ovde jedino sigurno da je Andrej Petrović zasluženo osvojio prvo mesto u konačnici.
Brojno i interesantno bilo je i u KZ 2 klasi. Naš Vladimir Đurić je među “šifterima” pružio sjajan otpor iskusnijim vozačima, Austrijancima s domaćom licencom, Loishalkeru i Rajtereru. Dve pobede u tri starta, nakon uvodnog trijumfa Rajterera, bili su dovoljni Đuriću za zbirnu pobedu.
Na kraju valja pomenuti i klasu TAG 125, malobrojnu i najizvesniju, pošto Ivan Gošić nije imao ozbiljniju konkurenciju na putu ka tri vezane pobede.
Što se tiče CEZ šampionata, nastavak sledi već narednog vikenda, trkom u slovenačkom Ptuju, gde će se tri trke bodovati i za šampionat Srbije. Veliko zonsko finale, ali i domaće sezone, predviđeno je poslednjeg vikenda septembra “Nagradom Beograda”, takođe na kartodromu Ada Huja, gde očekujemo daleko veći broj gostiju iz inostranstva, pošto će taj završni vikend mnogo toga odlučivati u CEZ šampionatu.
Rezultati:
I trka
Mikro: 1. D. Matlak, 2. L.Malbaša, 3. U. Bogdanić
Mini: 1. M. Molnar, 2. A. Dobrota, 3. N. Jovanović
Senior: 1. F. Jenić, 2. A. Petrović, 3. N. Tošić
KZ 2: 1. G. Rajterer, 2. L. Loishalker, 3. V. Đurić
TAG 125: 1. I. Gošić, 2. A. Milanović, 3. M. Lekić
II trka
Mikro: 1. D. Matlak, 2. L.Malbaša, 3. U. Bogdanić
Mini: 1. M. Molnar, 2. N. Jovanović, 3. P. Bogatinovski
Senior: 1. A. Petrović, 2. F. Jenić, 3. N. Tošić
KZ 2: 1. V. Đurić, 2. L. Loishalker, 3. G. Rajterer
TAG 125: 1. I. Gošić, 2. A. Milanović, 3. M. Lekić
III trka
Mikro: 1. D. Matlak, 2. L.Malbaša, 3. U. Bogdanić
Mini: 1. M. Martin, 2. N. Jovanović, 3. A. Dobrota
Senior: 1. A. Petrović, 2. F. Jenić, 3. A. Lazarac
KZ 2: 1. V. Đurić, 2. L. Loishalker, 3. G. Rajterer
TAG 125: 1. I. Gošić, 2. M. Lekić, 3. A. Milanović

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Honda možda i ne ostavi Red Bull na cedilu

Honda možda i neće ostaviti Red Bull potpuno na cedilu bez motora povlačenjem iz ...

Ferrari mora povratiti samopouzdanje Vettelu

Ross Brawn, bivši šef tima i vlasnik tima, kaže da Ferrari mora povratiti samopouzdanje ...

Verstappen ima klauzulu za izlazak iz Red Bulla

Dr Helmut Marko otkrio je da Max Verstappen u ugovoru ima klauzulu za izlazak ...

Hamilton nije najbolji vozač ikada kaže Stewart

Hamilton nije najbolji vozač svih vremena, kaže Ser Jackie Stewart, ali priznaje da je ...

Nakon Amerike – Amin za Formulu 1

Nakon trke u Ostinu, umesto slavlja Hamiltona i Mercedesa, događale su se sasvim drugačije ...

2019. W Serija – šampionat za žene u jednosedima

2019. godine će se voziti W Serija, šampionat za žene u jednosedima, kako bi ...