fbpx

Opel Crossland detaljno osvežen

Pored toga što je izgubio X u imenu, Opel Crossland je vizuelno značajno izmenjen uz dodatne novine

Nemački rođak Peugeota 2008, Opel Crossland je detaljno i veoma vidljivo osvežen za 2021. godinu. Pored toga što je iz svog imena izgubio slovo X, Crossland je dosta toga dobio. Za početak, sada svoj imidž deli sa nedavno predstavljenom Mokkom, odnosno, preuzima stil koji ćemo verovatno uskoro videti i na drugim modelima iz Ruselshajma.
Kompanija novi upečatljiv stil prednjeg dela naziva Opel Vizor i čini ga jedinstven panel u koji su integrisani gril hladnjaka i svetlosne grupe, a proteže se celom širinim prednjeg dela vozila. Pored toga, Crossland je dobio i nova svetla za maglu i izmenjene štitnike podvozja u off-road stilu.
U enterijer se kao deo GS Line + opreme useljavaju ergonomska sedišta, a zadnja klupa je bez obzira na paekt opreme trodelna, i nezavisno podesiva po dužini i nagibu naslona, čime se značajno prilagođava osnovna zapremina prtljažnika i to sa 410 na 520 litara. Kada se obore nasloni zadnje glupe, kompaktni Crossland SUV B segmenta, prtljažni prostor raste na upotrebljivih 1.255 litara.
U pogonskoj ponudi nema novina i dobro je poznata. Benzinsku ponudu čini trocilindraski 1.2, koji bez pomoći turbokompresora ima 83KS, dok u turbo verziji ima 110 ili 130KS. Pored benzinaca u ponudi je i 1.5 litarski turbodizel sa 110 ili 120KS, koji veću razliku pokazuje u maksimalnim obrtnim momentima važnijim za elastičnost. Slabija verzija dizela od 110 KS ima maksimalnih 250 Nm, dok snažniji od 120 KS ima znatno većih 300 Nm, uz podatak da oba agregata ove vrednosti postižu od 1.750 o/min. Svih pet motora su Euro 6d norme, uz najslabiji benzinac standardni je petostepeni manuelni menjač, a svim ostalim motorima standardni je šestostepeni manuelni menjač, uz opcioni šestostepeni automatik.
Uz osveženi Opel Crossland stiže i novina u vidu novog IntelliGrip sistema sa pet modova vožnje – Normal, Snow, Mud, Sand, i ESP Off, čime se prilagođava rad kontrole stabilnosti i kontrole proklizavanja za različite uslove vožnje. Očekuje se da isporuke prvih Opel Crosslanda počnu u prvim mesecima 2021. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Red Bull Formula 1 tim se uz ありがとう oprašta od Honde

Mnogi ljubitelji Formule 1 su razočarani činjenicom da Honda napušta Formulu 1, a tim ...

Ferrari na prvoj F1 trci sa novim motorom

Ferrari će na prvu trku sezone Formule 1 stići sa novim motorom umesto agregata ...

Verstappen profitirao Hamilton izgubio

Sprint kvalifikacije u Monzi donele poprilično iznenađenje i neočekivan startni poredak za sutrašnju trku ...

Ford Ranger Raptor sa V8 agregatom u razvoju?

Jedini dostupan agregat u Ford Ranger Raptoru je za sada četvorocilindarski dizel, što bi ...

BMW obećava veliku premijeru u Pebble Beach-u: stiže novi Z4?

BMW je najavio da će otkriti novi serijski automobil na Pebble Beach Concours d’Elegance ...

Električni Mercedes G-Klase ima četiri motora

Električni Mercedes G-Klase ima četiri motora i ludu količinu snage i još većeg obrtnog ...