fbpx

Opel Crossland detaljno osvežen

Pored toga što je izgubio X u imenu, Opel Crossland je vizuelno značajno izmenjen uz dodatne novine

Nemački rođak Peugeota 2008, Opel Crossland je detaljno i veoma vidljivo osvežen za 2021. godinu. Pored toga što je iz svog imena izgubio slovo X, Crossland je dosta toga dobio. Za početak, sada svoj imidž deli sa nedavno predstavljenom Mokkom, odnosno, preuzima stil koji ćemo verovatno uskoro videti i na drugim modelima iz Ruselshajma.
Kompanija novi upečatljiv stil prednjeg dela naziva Opel Vizor i čini ga jedinstven panel u koji su integrisani gril hladnjaka i svetlosne grupe, a proteže se celom širinim prednjeg dela vozila. Pored toga, Crossland je dobio i nova svetla za maglu i izmenjene štitnike podvozja u off-road stilu.
U enterijer se kao deo GS Line + opreme useljavaju ergonomska sedišta, a zadnja klupa je bez obzira na paekt opreme trodelna, i nezavisno podesiva po dužini i nagibu naslona, čime se značajno prilagođava osnovna zapremina prtljažnika i to sa 410 na 520 litara. Kada se obore nasloni zadnje glupe, kompaktni Crossland SUV B segmenta, prtljažni prostor raste na upotrebljivih 1.255 litara.
U pogonskoj ponudi nema novina i dobro je poznata. Benzinsku ponudu čini trocilindraski 1.2, koji bez pomoći turbokompresora ima 83KS, dok u turbo verziji ima 110 ili 130KS. Pored benzinaca u ponudi je i 1.5 litarski turbodizel sa 110 ili 120KS, koji veću razliku pokazuje u maksimalnim obrtnim momentima važnijim za elastičnost. Slabija verzija dizela od 110 KS ima maksimalnih 250 Nm, dok snažniji od 120 KS ima znatno većih 300 Nm, uz podatak da oba agregata ove vrednosti postižu od 1.750 o/min. Svih pet motora su Euro 6d norme, uz najslabiji benzinac standardni je petostepeni manuelni menjač, a svim ostalim motorima standardni je šestostepeni manuelni menjač, uz opcioni šestostepeni automatik.
Uz osveženi Opel Crossland stiže i novina u vidu novog IntelliGrip sistema sa pet modova vožnje – Normal, Snow, Mud, Sand, i ESP Off, čime se prilagođava rad kontrole stabilnosti i kontrole proklizavanja za različite uslove vožnje. Očekuje se da isporuke prvih Opel Crosslanda počnu u prvim mesecima 2021. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hamiltonu pobeda i još jedan korak ka tituli

Zanimljiva staza u Ostinu u Texasu donela nam je i poprilično zanimljivu trku, ali ...

Ferrariju 512S Modulo vraćen sjaj nakon što se zapalio

Nakon što se zapalio tokom vožnje u Mokaku proteklog leta, Ferrari 512S Modulo koncept ...

Formula 1 – CEO Volkswagena Diess potvrdio ulazak

Za sada ponovo uz “navodno”, Herbert Diess prvi čovek Volkswagena lično je potvrdio je ...

Nissan Juke – porastao i sazreo

Nissan Juke je bio među rodonačelnicima B SUV segmenta, i zubu vremena odolevao skoro ...

Titulu “World Car of the Year 2021” dobio je VW ID.4

Prestižnu titulu “World Car of the Year 2021” dobio je električni Volkswagen ID.4, koji ...