fbpx

Taman poklon za Božić – Bugatti Baby II

Ako ne možete do pravog Bugatti Chirona možete do Bugatti Baby II, mada i to poprilično teško obzirom na cenu

Taman pred Božić, Bugatti je u južnoj Kaliforniji predstavo ono što je najavio u ženevi 2019. – Baby II, repliku legendarnog trkačkog modela Type 35. Iako definitivno izgleda kao svoj predak, Bugatti Baby II je smanjen na 75% originalne veličine legendarnog trkačkog automobila, i razumljivo, u sebi ima poneku aktuelnu tehnologiju 21. veka.
Još prilikom najave pre sada već skoro dve godine, ideja je naišla na interes kod kupaca koji su poželeli poprilično skupu igračku, a sada je određen mali broj srećnika ima priliku da na čuvenoj Willow Springs International Raceway stazi provoza novi “Bugatti”. Baby II Bugatti proizvodi u saradnji sa The Little Car Company i biće napravljeno 500 komada, od čega je dobar deo već prodat, dok mali deo primeraka stoji rezervisan za kupce Bugattija. Kompanija smatra da će Bugatti Baby II bit svrstan u kolekcionarske primerke koje će nasleđivati generacije.
Replika trkača Type 35 postavljena je na električnu platformu sa pogonom na zadnjoj osovini, a iako podseća na historijski model, opremljen je podesivim amortizerima, sistemom regenerativnog kočenja i poznatim Bugatti brzinskim ključem, kojim se može ograničiti brzina. U Bugatti Baby II, za razliku od pravog automobila, neće se u poteru za brzinskim rekordima. Maksimalna brzina je 65 km/h, a u zavisnosti od stila vožnje autonomija je do oko 50 kilometara, ali samo uz opcionu veću bateriju.
Bugatti Baby II će kupcima biti ponuđen u tri verzije, i to po tri veoma različite cene. Base verzija košta 36.600$, Vitesse 53.000$, a Pur Sang čak 71.400$. Bazna verzija je u French Racing Blue boi sa crnim kožnim enterijerom, dok dve skuplje verzije imaju u ponudi nekoliko boja koje su u skladu sa istorijsko trkačkom tradicijom.
Takođe, među opcijama su i aktuelne boje, pa kupac Baby II može uskladiti sa svojim Chironom, već parkiranim u garaži. Najskuplji Pur Sang ima karoseriju od ručno oblikovanog aluminijuma.

Kada jednom kupi Bugatti Baby II, vlasnik automatski postaje član prestižnog kluba vlasnika Bugattija, i kluba vlasnika Baby Bugattija, a obe članske karte mu omogućavaju da svoju “Bebicu” provozaju nekim od najčuvenijih trkačkih staza na svetu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

McLaren otpušta 1200 radnika kao deo širokog plana

McLaren je počeo predloženi plan restruktuiranja kako bi obezbedio uspeh – u prevodu, otpušta ...

Vettel je razmaženo derište…

Bivši vozač tima Ferrari Eddie Irvine nazvao je Sebastiana Vettela ramaženim derištem, i dodao ...

Kia uvodi CVVD, novi varijabilni razvod ventila

Modeli Kia dobijaju novi CVVD motor koji nudi bolje performanse, troši manje goriva i ...

Hamiltonu pobeda na bolju strategiju

Lewis Hamilton je pobedio na trci za Veliku nagradu Mađarske na bolju i hrabriju ...

Andy Palmer (iznenada) napušta Aston Martin

Andy Palmer nakon šest godina napušta kormilo Aston Matina – iznenada, ali i nije ...

Proizvedena i poslednja Volkswagen Buba ikad

Nakon 81 godinu u proizvodnji, ali samo tri generacije, Volkswagen je zvanično okončao proizvodnju ...