fbpx

Mini kaže – ovako će izgledati budućnosti

Mini kaže ovako će izgledati budućnost transpota i pokazuje nam digitalnu studiju Vision Urbanaut

Ne ovo nije VW-ov Microbus, nego Vision Urbanaut, digitalna studija za koju Mini tvrdi da je vizija transporta u budućnosti. Tačnije, Nemci na engleskom (Mini ipak pripada BMW-u) jeziku kažu da će tako evoluirati transport.
U osnovi, ideja je poprilično jasna, ako već nije previše atraktivna. Ovaj CGI pokazuje balonast monovolumen potpuno ravnih površina. U Mini stilu, točkovi su “usađeni” u same uglove karoserije, što vizuelno donosi čudne proporcije, ali znamo i da ovakav koncept donosi maksimalno iskorišćenje prostora u kabini, ali i okretnost.
Jednozapreminska kabina nije zamišljena samo za putovanje nego i životni prostor tokom putovanja. Drugim rečima veoma je adaptivna i lako prilagodljiva od putničkog vozila do vozila za prespavati. Vision Urbanaut je četvorosed, kada je u putnoj verziji, uz oba prednje sedišta koja se mogu zarotirati za 180º. Dizajneri kažu da ovaj koncept donosi do sada neviđen nivo prilagodljivosti i personalizacije.
Mini kao “Mini moments” definiše tri moda personalizacije koji podrazumevaju miris u kabini, ambijentalno osvetljenje, muziku i još dosta toga što definiše atmosferu u vozilu. Zovu se Chill, Wanderlust i Vibe, aktiviraju se putem takozvanih Mini Tokena.
Mini svoj Vision Urbanaut vidi kao vozilo za deljenu mobilnost, pa ga u okviru porodice svako može prilagođavati po svom ukusu i tako ga koristiti, barem tako kaže Adrian van Hooydonk, šef dizajna BMW Grupe.
Eventualni pogon nije definisan osim podatka da je električni, i da bi vozilo imalo napredan sistem autonomne vožnje. I to bi bilo to, uz poruku da Mini Vision Urbanaut nije ni zamišljen za serijsku proizvodnju, pa čak osim kao CGI ne postoji ni kao maketa.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Papa Francis dobio Lamborghini na poklon

Papa Francis je dobio „opasna kolica“ u formi belog Lamborghinija, čijim gumama se ipak ...

SEAT je danas zvanično otvorio CASA SEAT

Nakon svoje virtuelne prezentacije 4. juna, CASA SEAT je danas prvi put otvorila svoja ...

Tesla Model 3 počinje sa prodajom u Evropi

Da li će Tesla Model 3 početkom prodaje u Evropi, uraditi isto što je ...

Korist i sebi i drugima

Koliko i šta znači proizvodnja automobila za jednu državu. Kia ima proizvodni pogon u ...

Radnici GM-a dobijaju bonuse od 12.000 dolara

U skladu sa uspešnom 2017. godinom, General Motors će svojim sindikalnim radnicima dati čekove ...

Upomoć, neko mi je odvezao automobil!!!

Žena iz Ontarija u Kanadi, slučajno je „upgrade”-ovala svoj iznajmljeni Nissan za Infiniti, na ...