fbpx

Toyota zvanično pokazala svoj GR010 Hybrid za Leman

Toyota je zvanično pokazala svoj GR010 Hybrid, hiper automobil koji se sprema za Leman i WEC seriju

Zvaničnim prikazivanjem GR010 Hybrid, Toyota je prva pokazala svoj hiperautomobil nove generacije prototipova sa kojim će nastupati na Lemanu i WEC šampionatu. Za razvoj GR010 Hybrid koji je rezultat zajedničkog rada Gazoo Racinga sa centralom u Kelnu u Nemačkoj i stručnjaka za hibridne pogone u centru Higashi-Fuji u Japanu, bilo je potrebno 18 meseci. Za GR010 Hybrid Hisatake Murata, predsednik Gazoo Racing Teama kaže da je prestavlja drugu generaciju trkačkih bolida sa hibridnim pogonom, od kada je 2012. u LMP1 klasi uveden hibrid, i dodaje da će tehnologija razvijena za TS050 HYBRID uskoro biti dostupna i nezavisnim timovima. Takođe, Murata kaže i da je GR010 HYBRID najava budućih serijskih modela iz Toyote, kao i da će ti modeli imati velike koristi od iskustava stečenim kroz nastupe u WEC takmičenjima.
GR010 HYBRID ima pogon na svim točkovima. Zadnju osovinu pokreće V6 benzinski twin turbo motor zapremine 3.5 litara od 680 KS, dok prednje točkove pokreće sistem motora generatora sa maksimalno 272 KS. Pravila limitiraju maksimalnu snagu vozila na ukupno 680 KS, a sofisticirana elektronika redukuje snagu koju motori isporučuju kako se ne bi probila propisana granica.
U skladu sa propisima GR010 HYBRID je teži za 162 kg u odnosu na TS50 LMP1 bolid, ima 32% panje snage, i očekuje se da će vremena po krugu na Lemanu biti sporija za oko 10 sekundi. Novi bolid je i veći u odnosu na TS50 – duži je 250 mm, šisi i viši za po 100 mm. Za razliku od prethodnika, GR010 HYBRID ima samo jedan motor generator, dok je TS50 i na zadnjoj osovini imao MGU sistem. To znači da novi bold mora imati starter SUS motora i potpuno hidraulične zadnje kočnice.
Pascal Vasselon tehnički diretor Gazoo Racinga kaže da je GR010 HYBRID potpuno nov automobil, sa drugačijom konstrukcijom i tehnologijom, uslovljenom novim pravilima, ali znatno približenom drumskim vozilima. Takođe, prema pravilima, jedna karoserija će se koristiti na svim stazama, pa će bolidi morati da budu univerzalniji i optimizovani za različite konfiguracije staza. Posade GR010 HYBRID će biti neizmenjene. Toyotu GR010 HYBRID sa brojem 7 voziće aktuelni WEC šampioni Mike Conway, Kamui Kobayashi i José María López, a bolid sa brojem 8 Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima i Brendon Hartley, dok je rezervni vozač Nyck de Vries.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dve nove edicije za staru G klasu

Poznata po svojim gotovo nenadmašnim off road mogućnostima, još od 1979. legendarna G klasa ...

Formula 1 – Leclerc zasluženo do pobede u Austriji

Formula 1 trka za veliku nagradu Austrije vozila se na stazi Red Bull Ring, ...

Opoziv za sve Ferrarije od 2017.

U SAD je izdat opoziv za sve Ferrarije proizvedene od 2017. pa nadalje, zbog ...

Novi Jeep Grand Cherokee 4xe debituje u Evropi

Novi Jeep Grand Cherokee 4xe stiže i u Evropu samo četiri meseca nakon svetske ...

Kia EV9 dobio pet zvezdica na Euro NCAP testovima

Kia EV9 dobio pet zvezdica na Euro NCAP testovima, što je najviša moguća ocena ...

Novi crossover, staro ime: Chevrolet Blazer

Chevrolet je predstavio novi Blazer, crossover koji ima par sličnosti sa Camarom, a čije ...