fbpx

Mitsubishi Outlander je za 2021. potpuno nov, ali nije za Evropu

Mitsubishi je predstavio potpuno novi Outlander, koji je sada zasnovan na platformi Nissana Rogue

Foto: Mitsubishi

Novi Mitsubishi Outlander namenjen je za severnoameričko tržište i donosi velike novine u odnosu na dosadašnji model. Osim unapređenog dizajna spoljašnjosti i unutrašnjosti, novi Outlander je ujedno i prvi proizvod Alijanse Mitsubishi Nissan koji će kupci videti. Iako platformu, agregat i menjač deli sa Nissanom Rogue (predstojeći novi Nissan X-Trail), Outlander je dizajniran tako da se razlikuje od pomenutog modela.

Foto: Mitsubishi

Prednji deo karakteriše postavka sa uskim dnevnim svetlima postavljenim tek ispod poklopca motora koja ujedno predstavljaju nastavak rešetke hladnjaka. Glavna i dugačka svetla, kao i svetla za maglu su odvojena od dnevnih svetala, a cela postavka, koju smo videli na modelu L200, odaje prilično agresivan nastup. Iako je kompaktni SUV, Outlander svojim dimenzijama i trećim redom sedišta predstavlja gornju granicu ovog segmenta.

Foto: Mitsubishi

Osnovni agregat novog Outlandera je 2.5 litarski redni četvorocilindarski benzinac sa 181 KS i 245 Nm obrtnog momenta, identičan onome u Nissanu Rogue. Kao i kod modela Rogue, snaga se na prednje točkove, ili uz doplatu na sve točkove, prenosi putem CVT menjača. Hibridna verzija je najavljena da stiže naknadno, s tim da njene specifikacije nisu još objavljene.

Foto: Mitsubishi

Unapređenja u kabini su vidljiva u poređenju na odlazeći model. Tu su zanimljive teksture detalja i živahne boje, kao što je kombinacija narandžaste i crne boje pokazana na fotografiji. Osnovne verzije Outlandera će dolaziti sa analognom instrument tablom i 8.0 inčnim infotejment ekranom, dok će digitalna instrument tabla i infotement ekran dijagonale 9.0 inča preneseni direktno iz Nissana moći da se doplate.

Foto: Mitsubishi

Među ostalom poželjnom dodatnom opremom su 20 inčni točkovi, elektropomična zadnja vrata, niz vozačkih asistencija i kožna sedišta. Sa početnom cenom od 26,990 američkih dolara, tj. 900 dolara više od odlazećeg Outlandera, novi Mitsubishijev SUV je malo skuplji od Nissana Rogue.

Foto: Mitsubishi

Novi Mitsubishi Outlander u salone širom Amerike stiže na proleće, a njegov nastup na Starom kontinentu se ne očekuje.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nakon četiri godine unapređena Seat Arona

Kompaktni crossover Arona označio je prekretnicu za Seat špansku marku u VW Grupi – ...

Nova Seat Ibiza u Srbiji

Inspirisan promenom, pokretom, dinamičnim životom i slobodom kao glavnim motivom, španski brend SEAT, lansirao ...

Volkswagen Jetta oborila rekord na Bonevillu

Specijalno modifikovana Volkswagen Jetta postavila je novi rekord na Boneville slanoj ravnici Specijalno modifikovana ...

Aston Martin novo službeno vozilo Formule 1

Nakon 24 godine Mercedes neće biti (jedino) službeno vozilo Formule 1 kao medicinski i ...

Električni automobili bi mogli da skladište energiju u karoseriji?!

Električna vozila bi jednog dana mogla da skladište energiju u svoje karoserije izrađene od ...

Red Bull i Honda službeno počeli pregovore

Tokom GP vikenda u Bakuu, Red Bull i Honda su počeli zvanične razgovore Kako ...