fbpx

Škoda je predstavila Enyaq iV svoj prvi električni SUV

Novi Enyaq iV prvi je serijski model Škoda koji se nalazi na MEB modularnoj platformi za električne automobile Volkswagen Group-e

Novi Enyaq iV prvi je serijski model Škoda koji se nalazi na MEB modularnoj platformi za električne automobile Volkswagen Group-e. Proizveden je u glavnom pogonu Škode u Mladoj Boleslavi, što ga čini jedinim modelom na MEB platformi koji se proizvodi van Nemačke.
Nova Škoda Enyaq iV u potpunosti koristi tehničke mogućnosti i fleksibilnost koje nudi MEB platforma. Baterija – koja je ugrađena u pod – dostupna je u tri veličine, a jedan ili dva elektromotora daju izlaznu snagu između 109 kW i 220 kW. Zavisno od modela, snaga se prenosi na zadnje ili na sva četiri točka, a domet je veći od 520 km* u WLTP ciklusu. Električni terenac odgovara raznim potrebama, od prostranog i okretnog gradskog automobila za porodice do vozila idealnog za one koji putuju na velike udaljenosti. Opremljen opcionom kukom za vuču, potpuno električni SUV može vući i prikolice teške do 1.400 kg. Novi SUV ima izuzetno prostranu unutrašnjost. Zapremina prtljažnika je 585 l.
Opcioni Crystal Face je namenjen za vrhunski opremljene modele – grilj hladnjaka osvetljen je sa 131 LED-om, dok vodoravna svetlosna traka zaokružuje izgled automobila. Veliki točkovi (od 18 do 21 inča) ističu atraktivan izgled modela Enyaq iV. U izdanju Founders, Crystal Face i 21-inčni naplatci čine deo široke palete standardne opreme. Ovo posebno izdanje ograničeno je na 1.895 jedinica – odavanje počasti godini u kojoj su Václav Laurin i Václav Klement osnovali kompaniju.
U unutrašnjosti, klasične nivoe opreme zamenile su opcije Design Selection. Kako bi odražavao moderna životna okruženja, svaki izbor dizajna nudi ukusno usklađene boje i materijale. Takođe se koriste prirodni, održivo obrađeni i reciklirani materijali. Jasna i nova struktura dostupnih izbora znači da je lakše konfigurisati Enyaq iV pojedinačno: jedanaest pametno raspoređenih paketa, kao i odabrane pojedinačne opcije, omogućavaju brzu i jednostavnu ličnu konfiguraciju vozila. Centralni ekran od 13 inča najveći je nego u bilo kom Škoda modelu. Novi Digital Cockpit meri 5,3 inča; Head-up ekran je još jedna dostupna opcija.
Škoda prvi put koristi pojačanu realnost kako bi vozaču pružila još preciznije informacije kako ne bi morao skretati pogled s puta. Uz to, Škoda Enyaq iV je uvek on-line i povezan sa vlasnikom. Punjenjem baterije i klima uređajem može se daljinski upravljati putem aplikacije MyŠKODA. Novi Simply Clever detalji olakšavaju svakodnevnu upotrebu električnog vozila: uz čistač kabla za punjenje, automobil je opremljen namenskom vrećicom za kabl i zaštitnom kapom za utičnicu za punjenje. A Enyaq iV takođe dolazi s dobro poznatim Simply Clever rešenjima, kao što je strugač za led koji se nalazi u vratima prtljažnika.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mazda MX-30 E-Skyactive R-EV debitovala u Briselu

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV, plug-in hibridni model koji koristi rotacioni motor kao generator, debituje ...

Opoziv za 5 miliona VW-a u Kini

Volkswagen grupa i njihove zajedničke fabrike u Kini, FAW-Volkswagen i SAIC Volkswagen, će opozvati ...

Specijalne pogodnosti za kupce Fiata

Nova prodajna akcija FCA pod nazivom “The Big Deal” počinje u ponedeljak 16.oktobra. Akcija ...

McLaren predstavio najlakše FIA trkačko odelo na svetu

McLaren i Sparco su predstavili najlakše trkačko odelo na svetu koje ispunjava FIA propise ...

Prvi električni VW zove se ID.3 i može se rezervisati

Volkswagen je objavio zvanično ime i cene, a počeo da prima i narudžbine za ...

Opel Insignia stiže osvežena za 2020. godinu

Već u januaru 2020. Opel će na salonu automobila u Briselu predstaviti osveženu Insigniju, ...