fbpx

Škoda je predstavila Enyaq iV svoj prvi električni SUV

Novi Enyaq iV prvi je serijski model Škoda koji se nalazi na MEB modularnoj platformi za električne automobile Volkswagen Group-e

Novi Enyaq iV prvi je serijski model Škoda koji se nalazi na MEB modularnoj platformi za električne automobile Volkswagen Group-e. Proizveden je u glavnom pogonu Škode u Mladoj Boleslavi, što ga čini jedinim modelom na MEB platformi koji se proizvodi van Nemačke.
Nova Škoda Enyaq iV u potpunosti koristi tehničke mogućnosti i fleksibilnost koje nudi MEB platforma. Baterija – koja je ugrađena u pod – dostupna je u tri veličine, a jedan ili dva elektromotora daju izlaznu snagu između 109 kW i 220 kW. Zavisno od modela, snaga se prenosi na zadnje ili na sva četiri točka, a domet je veći od 520 km* u WLTP ciklusu. Električni terenac odgovara raznim potrebama, od prostranog i okretnog gradskog automobila za porodice do vozila idealnog za one koji putuju na velike udaljenosti. Opremljen opcionom kukom za vuču, potpuno električni SUV može vući i prikolice teške do 1.400 kg. Novi SUV ima izuzetno prostranu unutrašnjost. Zapremina prtljažnika je 585 l.
Opcioni Crystal Face je namenjen za vrhunski opremljene modele – grilj hladnjaka osvetljen je sa 131 LED-om, dok vodoravna svetlosna traka zaokružuje izgled automobila. Veliki točkovi (od 18 do 21 inča) ističu atraktivan izgled modela Enyaq iV. U izdanju Founders, Crystal Face i 21-inčni naplatci čine deo široke palete standardne opreme. Ovo posebno izdanje ograničeno je na 1.895 jedinica – odavanje počasti godini u kojoj su Václav Laurin i Václav Klement osnovali kompaniju.
U unutrašnjosti, klasične nivoe opreme zamenile su opcije Design Selection. Kako bi odražavao moderna životna okruženja, svaki izbor dizajna nudi ukusno usklađene boje i materijale. Takođe se koriste prirodni, održivo obrađeni i reciklirani materijali. Jasna i nova struktura dostupnih izbora znači da je lakše konfigurisati Enyaq iV pojedinačno: jedanaest pametno raspoređenih paketa, kao i odabrane pojedinačne opcije, omogućavaju brzu i jednostavnu ličnu konfiguraciju vozila. Centralni ekran od 13 inča najveći je nego u bilo kom Škoda modelu. Novi Digital Cockpit meri 5,3 inča; Head-up ekran je još jedna dostupna opcija.
Škoda prvi put koristi pojačanu realnost kako bi vozaču pružila još preciznije informacije kako ne bi morao skretati pogled s puta. Uz to, Škoda Enyaq iV je uvek on-line i povezan sa vlasnikom. Punjenjem baterije i klima uređajem može se daljinski upravljati putem aplikacije MyŠKODA. Novi Simply Clever detalji olakšavaju svakodnevnu upotrebu električnog vozila: uz čistač kabla za punjenje, automobil je opremljen namenskom vrećicom za kabl i zaštitnom kapom za utičnicu za punjenje. A Enyaq iV takođe dolazi s dobro poznatim Simply Clever rešenjima, kao što je strugač za led koji se nalazi u vratima prtljažnika.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Prevrnuti Teslu Model X na krov je teže nego što izgleda

Iako se pojedine organizacije ne slažu sa ovim tvrdnjama, Elon Musk obožava da naglašava ...

Kako je stigao Mercedes S600 Pullman do Severne Koreje?

Vrhovnog vođu Severne Koreje svet je video u Rolls Royce Phantomu i Mercedes-Maybach S600 ...

Škoda Yeti dobija naslednika do kraja ove godine

Do kraja 2017. Škoda će predstaviti nasledika modela Yeti. Zvaće se Karoq i koristiće ...

Tata Harrier SUV će koristiti Land Roverovu platformu, stiže 2019.

Tata H5X koncept predstavljen u februaru postaje serijski model pod imenom Harrier, i koristiće ...

Evropski automobil godine: objavljeno sedam finalista

Skraćena lista od sedam modela nominovanih za Evropski automobil godine 2021. je objavljena Stiglo ...

Subaru Impreza WRX STi postaje hibrid

Mnogi će se rastužiti, ali do kraja decenije i čuvena Subaru Impreza WRX STi ...