fbpx

Aramco ne zna za milionski ugovor sa Rossijem i timom VR46!?

Informacija o ulasku Valentina Rossija sa svojim VR46 timom u MotoGP došla je pod znak pitanja – Aramco ne zna za ugovor!

Foto: Petronas Sepang Racing Team

Vest da će se na startu MotoGP sezone 2022. u najjačoj klasi pojaviti tim VR46 dobila je, blago rečeno, čudan obrt. Saudijski naftni gigant Aramco, glavni sponzor tima VR46, koji treba da “upumpa” milione u projekat, kaže da ne zna ništa o ugovoru i da ugovor nije potpisan iako Rossi i njegovi saradnici tvrde da je sve dogovoreno.

Foto: Petronas Sepang Racing Team

U sredu 28. aprila, Tanal Entertainment, holding kompanija u vlasništvu Princa Abdulaziz bin Abdullah Al Suad saopštila je da se sa timom VR46 potpisala ugovor. Iako se, zapravo, tim VR46 nije javno oglasio na ovu temu zvaničnim saopštenjem, predstavnici tima, pa i sam Valentino Rossi potvrdili su da je ugovor završen i da su srećni što će se kao tim VR46 sa Aramcom kao glavnim sponzom pojaviti na startu sezone 2022. Šta više, Alberto Tebaldi, CEO tima VR46 je dao kompletnu izjavu za italijanske medije, u kojoj je ugovor sa Aramcom nazvao ostvarenjem njihovog sna, objašnjavao da je sponzorski ugovor kompleksan i da ide čak do izgradnje zabavno rekreativnog VR46 kompleksa u sklopu novih gradova koji niču u Saudijskoj Arabiji. Šta više, Tebaldi je naveo i da će tim VR46 do trka u Lemanu ili Mugellu saopštiti sa kojim motociklom će nastupati u MotoGP šampionatu, pri čemu nije spomenuo ni Y od Yamaha, a ostavio otvorena vrata da bi to mogli biti Ducati, Aprilija pa i Suzuki. Činjenica je, za to vreme, zvanična Yamaha, a i MotoGP i Dorna (koja definitivno čuva dva startna mesta za Rossija njegov tim, se ne oglašavaju.

Foto: Petronas Sepang Racing Team

Da li Rossi i njegov tim znaju nešto što Aramco ne zna, ili je obratno? Kao grom iz vedra neba pojavila se vest da Aramco nema saznanja ni o kakvom dogovoru i ugovoru. Šta više, upitan juče od strane novinara u pred trku Jerezu šta se dešava sa (multimilionskim) ugovorom i sam Rossi je rekao da ne zna tačno, i da prema njegovom saznanju ugovor sa Aramcom stoji i postoji, dodajući da tim VR46 vredno radi već 10 godina da su svi u timu srećni zbog ulaska u MotoGP.

Foto: Petronas Sepang Racing Team

Sa treće strane, nakon objave o ugovoru Aramco – VR46, pojavile su se kritike na socijalnim mrežama podsećajući na manjak ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji, ali i “ Sportswashing”, preterano upotrebljavanje odnosno zloupotrebljavanje sporta za promociju svojih aktivnosti, obzirom da su saudijci svojim novcem uveliko ušli u Formulu 1, Dakar reli, Formulu-E i Extreme-E. Rossi je sa svoje strane odbio takve kritike, zaobilazeći temu, i neuverljivo dodajući da njegovo angažovanje može unaprediti ljudka prava u Saudijskoj Arabiji, priznajući da Aramco poslednjih godina mnogo ulaže u razne sportove, od fudbala do auto-moto trka.
U celoj novonastaloj situaciji bizarno je da Rossi priznaje da nije razgovarao sa osobama koje su direktno uključene u ceo projekat, ali je srećan bez obzira na čudne vesti koje stižu od njegovog glavnog finansijera, naftnog giganata kompanije Aramco.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Bautisti ni sneg ništa ne može

Alvaro Bautista i Ducati ostaju nepobeđeni ove godine u WSBK šampionatu Bautisti i Ducatiju ...

MotoGP – sprint trka u Americi pripala Bagnaiji

MotoGP – sprint trka na stazi COTA u Ostinu vožena za Veliku nagradu Amerike ...

Yamaha Tracer GT u najavi?

Yamaha je podnela zahtev za prava na ime „Tracer GT“, i time podgrejala izglede ...

Yamaha pravi revoluciju – stiže Niken!

Yamaha Niken je naginjujući multi točkaš sa 3 cilindarskim agregatom velike zapremine. Niken je ...

MotoGP – kavalifikacije u Mugellu za Di Giannantonija

MotoGP kvalifikacije na stazi Mugello pripale su Fabiju Di Giannantoniju vozaču Gresini Racing tima ...

Joan Mir pao pri 300 km/h na MotoGP testu u Brnu

Vozač fabričkog Moto GP tima Suzuki, Joan Mir, doživeo je pad pri velikoj brzini ...