fbpx

Miles Nürnberger iz Aston Martina došao na čelo dizajna Dacije

Dacia je dovela veliko personalno i stručno pojačanje koje će sigurno promeniti izgled narednih modela popularne marke

Miles Nürnberger od 1. jula 2021. preuzima dužnost direktora odeljenje za dizajn poslovne jedinice Daci i tako se pridružuje upravljačkom odboru pod vodjstvom Denisa Le Vota, glavnog direktora marki Dacia i Lada. Nürnberger će odgovarati Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsedniku Odeljenje za dizajn i članu upravnog odbora Grupe Renault.
O Nürnbergerovu imenovanju se oglasio Denis Le Vot rekavši kako je veoma uzbuđen što će se Miles pridružiti timu, budući da Odeljenje za dizajn igra ključnu ulogu u strategiji poslovne jedinice Dacia. Dodao je i kako je novi Sandero dokaz sposobnosti njihovih dizajnera da oblikuju jednostavna, a istovremeno privlačna vozila.
„Izuzetno nam je zadovoljstvo što u ovako uzbudljivom trenutku za marku možemo da izrazimo dobrodošlicu Milesu Nürnbergeru. Miles je ugledni dizajner koji je svojim radom u Aston Martinu inspirisao mnoge. Njegovo iskustvo i želja da osnaži identitet marke kroz dizajn će biti od velike koristi za Daciju i tako će nam pomoći da prilagodimo marku vremenima koja dolaze” dodao je Laurens van den Acker.
Miles Nürnberger se pridružuje 2008. kompaniji Aston Martin Lagonda kao vodja odeljenja za dizajn eksterijera. Vremenom preuzima funkciju kreativnog direktora, a 2018. postaje direktor odeljenja za dizajn marke. Nürnberger je, izmedju ostalog, bio zadužen za dizajn prvog SUV-a marke, modela DBX, projekat Valkyrie kao i dizajn modela Vision i konceptnih modela SUV-ova sa kojima se marka električnih vozila Lagonda vratila na tržište.
Pre nego što se pridružio društvu Aston Martin Lagonda, bio je član Citroënovog odeljenja za spoljašnji dizajn. Prva iskustva u svetu automobilskog dizajna stekao je u Lincolnu, marki kompanije Ford Motor Company.
Rođen je 1976. godine u porodici koja je negovala strast prema umetnosti, dizajnu i automobilima, a 1998. je diplomirao automobilski dizajn na Univerzitetu Coventry. Godine 2009. je dobio nagradu za dizajn Concorso d’eleganza Villa d’Este za konceptni automobil One-77.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Prvo čišćenje od bombi pa fabrika Tesla

Počela je gradnja pogona iz kojeg uskoro treba da u srcu Nemačke izlaze glavni ...

SF90 Stradale je najsnažniji Ferrari ikada

SF90 Stradale je ne samo najsnažniji Ferrari ikada, nego i novi dokaz da je ...

General Motors gasi četiri modela i tri fabrike u 2019.

General Motors je najavio da će okončati proizvodnju modela Chevrolet Volt, Cruze, i Impala, ...

Aston Martin Valhalla konačno u proizvodnji

Aston Martin Valhalla konačno u proizvodnji sledeće godine i to uz pomoć iskustava iz ...

VW i Renault zajednički do jeftinog EV

VW i Renault zajednički do jeftinog EV – vest je koja nije direktno potvrđena ...

Još malo pa Toyota Supra

Još malo pa će Toyota Supra biti prikazana u Ženevi, a do tada još ...