fbpx

Predstavljen je novi Ford Tourneo Connect

Predstavljen je novi Ford Tourneo Connect, a o ovom multifunkcionalnom komercijalnom vozilu znamo skoro sve bez da ga vidimo

Početkom leta počele su da kruže fotografije tada još uvek maskiranog novog komercijalnog vozila, ali nije preterano velika tajna bila činjenica da ovo vozilo već dobro poznajemo. Zapravo, upravo predstavljeni novi Ford Tourneo Connect je malo redizajnirani Volkswagen Caddy, i ovom premijerom prisustvujemo materijalizaciji “braka” između Forda i Volkswagena. Međusobno će razmenjivati platforme i pogone, i tek stižu poznat modeli ali pod izmenjenjim amblemima, kao što će biti nova generacija Volkswagen Amaroka, a koja će u osnovi biti Ford Ranger.
Iako nismo ljubitelji ovakvih ramena amblema, koje su se često pokazivale neplodne. Ovaj put možemo biti sigurni da je pod svoj “Plavi oval” dovezao vrlo sposobno i multi talentovano teretno i putničko vozilo.
Šta više, Ford se potrudio da vizuelno identifikuje ovaj model sa sopstvenim stilom, u čemu je svakako najzahvalniji prednji deo vozila. Ford Tourneo Connect je dobio prepoznatljivi fordov veliki gril hladnjaka i povijene svetlosne grupe sa LED potpisom u obliku slova C. Kroz tri paketa opreme, Sport, Titanium i Trend, karoserije će dobivati i posebne dodatke, a posebna crossover orijentisana verzija biće definisana Active paketom opreme.
Kabina nije previše menjana, i praktično, jedina razlika je amblem na upravljaču, na kojem umesto VW piše Ford. Minimalizam je u trendu, pa je kabina ovog višenamenskog vozila tako i dizajnirana, a zanimljivo je da je Ford preuzeo i kompletan Volkswagenom infotejment sistem. U osnovnoj opremi Ford Tourneo Connect ima ekran od 8.25”, dok ostali paketi opreme donose veći 10” višenamenski ekran. Među opcijama je i digitalna instrument tabla sa 10.25” ekranom.
Pogon obezbeđuju dva (VW) agregata. To znači, slabija verzija je 1.5 litarski benzinac sa 115 KS, dok jedan dizel igra dve uloge – 2.0 ima 102 ili 122 KS. Iako će se prodavati pod oznakama EcoBoost i EcoBlue, u osnovi sui ovo Volkswagen TSI i TDI motori četvorocilindarski.
Standorno je prenos preko šestostepenog manuelnog menjača, dok je na spisku opcionala sedmostepeni DSG. Po ptvi put od kada Tourneo Connect postoji, u ponudi će puti i pogon na svim točkovima, koji, kao što se može i pretpostaviti, Volkswagen 4Motion, moćiće se doplatiti uz snažniji dizel i isključivo manuelni menjač.
Prodaja novog Ford Tourneo Connecta treba da počne tokom aprila 2022. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mercedesima prvi red u Mađarskoj uz malo nefer borbe

Mercedesovim vozačima pripao je prvi startni red na trci Formule 1 za Veliku nagradu ...

Miris novog automobila može biti zabranjen?

Mnogi obožavaju miris novog automobila, međutim, postoji izvesna mogućnost da bude zabranjen Miris novog ...

Formula 1 – sport, biznis, zabava ili nešto četvrto.

Formula 1, perjanica automobilskog sporta, obrt milijardi dolara, zabava koja, u krizi ili ne, ...

Počinje prodaja nove Opel Corse

Tokom jula meseca u Nemačkoj počinje prodaja nove Opel Corse Samo nekoliko dana nakon ...

E-Legend sprema električni omaž za Audi Quattro S1

Ako se stvarno dogodi ovaj EV inspirisan legendarnim Audi Quattro S1 biće brutalno brz ...

Da li Alonso priprema teren za povratak u Formulu 1?

Fernando Alonso se upravo izvinio za komentar koji je izrekao 2015. tokom trke na ...