fbpx

Honda predstavila svoj “Sensing 360 stepeni” sistem

Honda je danas predstavila novi „SENSING 360 stepeni“ sistem bezbednosti i asistencije za vozače

Honda SENSING 360

Honda je danas predstavila novi „SENSING 360 stepeni“ sistem bezbednosti i asistencije za vozače, koji uočava vozilo u mrtvim uglovima oko automobila i upozorava na potencijalnu saobraćajnu nezgodu.
Hondin „SENSING 360 stepeni“ sistem obuhvata prošireni raspon senzora, ne samo spreda i pozadi, već u svim pravcima oko vozila. Pa tako, ukoliko skrećete levo ili desno na raskrsnici, sistem detektuje rizične situacije, odnosno vozila ili pešake sa kojima možete potencijalno da se sudarite, te aktivira poseban režim kočenja za ublažavanje sudara (CMBS).

Honda SENSING 360

„SENSING 360 stepeni“ sistem pruža audio i vizuelna upozorenja i u slučaju kada menjate kolovoznu traku, ukoliko prepozna rizik sudara sa vozilom koje se primiče iz mrtvog ugla iza vozila.
Čak i ako stojite u sred raskrsnice, Hondin „SENSING 360 stepeni“ sistem prepoznaje potencijalne opasnosti i obaveštava vas kako biste odmah preduzeli akcije za izbegavanje sudara.
Od pojavljivanja 2014. godine, napredni bezbednosni sistem za asistenciju vozaču, Honda SENSING, dodatno je unapredio svoje funkcije proširivši primenu na masovno proizvedene modele na globalnom nivou, pružajući podršku hondinim kupcima u različitim voznim situacijama.

Honda SENSING 360

Zvanična upotreba Honda „SENSING 360 stepeni“ sistema očekuje se tokom 2022. godine, kada će ovaj automobilski proizvod biti uvezen u Kinu, sa ciljem da se do 2030. proširi primena na sve modele koji će biti u prodaji na najvećim tržištima.
Honda SENSING sistem je jedan od najnaprednijih paketa sigurnosne opreme, koji je samo kod Honde standardno uključen u pakete opreme kod svih modela. Dizajniran je tako da putnicima pruži maksimalnu sigurnost i garantuje najveću bezbednost u vožnji.
Honda nastoji da do 2050. godine, na globalnom nivou, postigne nulti broj žrtava u saobraćajnim nezgodama u kojima učestvuju Honda motocikli i automobili, sa idejom da promoviše društvo bez saobraćajnih udesa u kome je bezbednost vozača imperativ.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Aston Martin Red Bull predstavio svoj novi bolid

Red Bull je predstavio svoj bolid na novu sezonu Formule 1, sa upadljivim razlikama ...

Renaultu dve nagrade na međunarodnom festivalu automobila

Renault je osvojio dve nagrade na 37. međunarodnom festivalu automobila u Parizu Međunarodni festival ...

SUV iz Aston Martina zvaće se Varekai

SUV iz Aston Martina najverovatnije će se zvati Varekai, a na tržište će stići ...

Da li i Renault polako odustaje od dizel motora?

Da li će se i Renault priključiti već brojnoj grupi proizvođača koja se odriče ...

Dileri beže od električnog Cadillaca

General Motors na velika vrata uvodi elektrifikaciju vozila, ali značajan procenat dilera ne želi ...

Volvo se rešava dizela, prvi na redu S60

Volvo je danas najavio da će već od 2019. godine prestati da lansira modele ...