fbpx

Novi Renault Austral u testovima izašao na evropske puteve

Novi Renault AUSTRAL je u poslednjoj fazi razvoja u kojoj je izašao na evropske puteve gde će 900 vozača preći dva miliona finalnih test kilometara

Photo Julien Delfosse / DPPI

Novi Renault AUSTRAL je u poslednjoj fazi razvoja. Pre zvaničnog početka prodaje novog modela, na vozilima se mesecima sprovode opsežni testovi kako bi se osigurao najviši kvalitet i pouzdanost. Testovi izdržljivosti omogućavaju da se proveri pouzdanost i dugotrajnost različitih sastavnih delova. U ovim strogim uslovima je razvijen i novi motor kojim je opremljen novi Renault AUSTRAL i na kojem je prvi put u Renaultovoj ponudi upotrebljena visoko efikasna tehnologija 48-voltnog blagog benzinskog hibrida.
Zahtevni testovi
Na novom Renaultu AUSTRAL se trenutno sprovode dodatni testovi poznatiji kao „Confirmation Runs”. U ovoj fazi ispitivanja se danas nalazi AUSTRAL. U praksi to znači da će flota od stotinak vozila preći dva miliona kilometara. Novi SUV Renault AUSTRAL će sada proputovati Francusku, Španiju, Nemačku i Rumuniju kako bi se proverila ispravnost prethodno dobijenih vrednosti. Tako će 900 vozača preći 600.000 kilometara u stvarnim uslovima na otvorenom putu kao i još 1.400.000 kilometara na trkačkoj stazi. Ovi testovi će na primer omogućiti da se provere postavke nove platforme CMF-CD3, sistemi za pomoć u vožnji, zvučna izolacija ili pak udobnost ogibljenja kako bi se budućim kupcima ponudio najveći mogući kvalitet.

Photo Julien Delfosse / DPPI

Novi efikasni motori
Među novim vrednostima treba spomenuti novi motor sa 48-voltnim blagim hibridom koji je inovacija u Renaultovoj ponudi. Novi trocilindarski motor zapremine 1.2 l sa turbopunjačem i razvija snagu od 130KS pri 4.500 o/min, dok pri 1.750 o/min razvija obrtni moment od 230 Nm. Ovaj motor sa direktnim ubrizgavanjem benzina je izrađen od aluminijuma kako bi se smanjila njegova masa. Upotrebljava tehnologiju varijabilnog otvaranja ventila kako bi se smanjila potrošnja kada motor nije pod velikim opterećenjem i kako bi se razvio veći obrtni moment i snaga kada to vozač očekuje.
Novi 48-voltni blagi hibrid je opremljen litijum-jonskom baterijom od 12V, inverterom sa 12 na 48V i starterom od 48V koji omogućava regenerativno kočenje, isporuku dodatnog obrtnog momenta i snabdevanje električne mreže vozila.
To omogućava potrošnju od samo 5,6 l/100 km i emisije CO2 od 127g CO2/km u mešovitom ciklusu vožnje prema WLTP ispitnom postupku (u toku je homologacija podataka). Dinamičke performanse omogućavaju novom modelu Renault AUSTRAL ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8,8s i od 80 do 120 km/h za 7,3s.
Osim smanjenih emisija CO2, ovaj motor je posebno štedljiv jer njegova nova tehnologija filtera čvrstih čestica, ventili sistema recirkulacije izduvnih gasova (EGR) i brizgaljke visokog pritiska u kojima se stvara pritisak od 350 bara, drastično smanjuju emisije svih štetnih gasova (PN, HC, CO, NOX).
Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji 48-voltnog blagog hibrida, AUSTRAL  će biti dostupan sa motorom manjih dimenzija koji je jednako efikasan kao i veći motori.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ford neće koristiti GM-ov menjač, tvrdi da je neefikasan

U aprilu 2013., GM i Ford su potpisali ugovor o ugradnji automatskih menjača koje ...

Hamilton uz sreću i nesporazume Ferrarija do pobede

Mercedesovi vozači su došli do dvostruke pobede u Sochiju zahvaljujući sreći, ali i neslozi ...

Parking mesto u Hong Kongu prodato za 1.07 miliona evra

Parking mesto na planini Nicholson u Hong Kongu prodato je za više od milion ...

Avantura počinje! Osvoji MINI vikend!

MINI na Mikser festivalu 2017. MINI Srbija i ove godine podržava najveći regionalni festival ...

Honda u Ženevi: hibridna, električna i sportska

Honda će, na sajmu automobila u Ženevi od 8. do 18. marta, predstaviti niz ...

Subaru predstavio sedmu generaciju modela Legacy

Subaru je na Sajmu automobila u Čikagu predstavio novu, sedmu generaciju svog flagship sedana, ...