fbpx

Dacia službeni tehnički partner na trkama UTMB® World Series

Dacia od 2022. postaje tehnički partner na trkama UTMB® World Series koje će se održavati u Evropi i Africi, uključujući finalnu trku UTMB® Mont-Blanc 

U automobiliskom svetu je Dacia na glasu kao marka koja utire nove puteve: bukvalno i u prenesenom smislu. Pragmatičan pristup kao i moderan, jednostavan i robustan dizajn, Daciji su omogućili da se fokusira na ono što je kupcima zaista bitno: pristupačne cene i uživanje u životu.  U skladu sa Dacijinim težnjama da se profiliše kao marka za zaljubljenike u prirodu, saradnja sa UTBM® World Series je novi način da svima omogući spajanje sa prirodom kroz trail trke.
UTMB® World Series je najzahtevnije prvenstvo trail trka na svetu u kojem svi trkači mogu da iskuse avanturu UTMB® takmičenja kroz najveće međunarodne trke na najspektakularnijim lokacijama. Sa Dacijom deli mnoga osnovna načela: duh solidarnosti, uključivosti i razvoja pametne potrošnje. Ova saradnja im omogućava da zajedno pomeraju te vrednosti.
Saradnja je ugovorena za period od 2022. do 2024. godine. Kao prvi Službeni tehnički partner takmičenja UTMB® World Series i ekskluzivni Automobiliski partner, Dacia će pružati ključnu operativnu podršku na trkama koje se održavaju u Evropi, pre svega obezbedjivanjem robusnih vozila namenjenih za terensku vožnju.
„Mi u Daciji više od 15 godina potpuno predano radimo na rušenju konvencija automobilske industrije. Veliki uspeh koji je ostvario naš legendarni SUV Duster personifikacja je načela naše marke i naše težnje da se povežemo sa ljudima koji vole prirodu. Jako smo uzbuđeni što ćemo sarađivati sa UTMB® World Series. To će povećati svest kupaca o našoj marki i dodatno nas povezati sa ljudima koji uživaju u prirodi“, kaže Xavier Martinet, viši potpredsednik, DACIA & LADA, Marketing, Prodaja i operacije.
„Osnova zamisao trka UTMB® World Series jeste: pružiti sportistima avanturu u kojoj će uživati u prirodnim lepotama u njihovom najčistijem obliku. Iznova tražimo nove načine da svoju inicijativu održivog poslovanja odvedemo korak dalje. Zato nam je činjenica da se Dacia zasniva na načelima pametne potrošnje i ekološki osvešćenim rešenjima izuzetno važna. The IRONMAN Group sa zadovoljstvom prima Daciju u svoju porodicu i radujemo se uspešnoj budućoj saradnji”, kaže Matt Wikstrom, Direktor razvoja partnerstva u The IRONMAN Group.
„Oduševljeni smo što ćemo sarađivati sa Dacijom. Njihova poslovna filozofija savršeno se uklapa u UTMB® World Series. Takmičenje UTMB® World Series pokrenuli smo kako bismo okupili celu zajednicu trail trkača i kreirali inkluzivni sportski sistem za sve sportiste. Naše osnovne vrednosti prirodno se prepliću sa Dacijinim. Zato se radujemo saradnji u radu na inkluzivnosti, ljubavi prema prirodi i održivosti, što su načela koja delimo, dok takmičenje nastavlja da se širi na najveća evropska, bliskoistočna i afrička tržišta”, kaže Frédéric Lénart, Glavni direktor UTMB Group.
Partnerstvo između UTMB® Group i The IRONMAN Group je najavljeno prošlog maja kad je pokrenuto takmičenje UTMB® World Group. Prva trka će se održati od 7. do 10. aprila u Hrvatskoj pod nazivom Istria 100 by UTMB®. Za ovu godinu je potvrđeno 25 međunarodnih trka. Ove trke su jedini način na koji se trkači mogu kvalifikovati za finalnu trku UTMB® World Series: UTMB® Mont-Blanc 2023.O UTMB® WORLD SERIES
UTMB® World Series je najveće takmičenje u trail trkama na svetu. Okuplja najveće zvezde tog sporta i amatere na najvećim međunarodnim trkama na najspektakularnijim lokacijama. UTMB® World Series se zasniva na ljubavi prema planinama i filozofiji održivog razvoja. Trkačima pruža priliku da iskuse UTMB® pustolovine širom sveta, na trkama koje će se ove godine održati u Aziji, Okeaniji, Evropi i Americi. To je jedini način na koji se trkači mogu kvalifikovati za trku UTMB® Mont-Blanc u Francuskoj, finale ovog prestižnog takmičenja. Za više informacija: www.utmb.world.
O UTMB GROUP
Tokom proteklih 18 godina, od kada je 2003. UTMB® Mont-Blanc pokrenula grupa prijatelja, strastvenih učesnika u trail trkama, UTMB Group je bio predvodnik pokreta razvoja trail trka. UTMB® Mont-Blanc je ultimativni sportski događaj. Svake godine u trci učestvuje 10.000 trkača. UTMB® Group je ujedno i pionir tehnologije LiveTrail®, inovativne digitalne usluge koja pomaže u organizaciji trka izdržljvosti. Na glasu među stotinama hiljada sportista, UTMB® je postala globalna, premium marka. U maju 2021. UTMB Group je dogovorila saradnju sa The IRONMAN Group za pokretanje takmičenja UTMB® World Series pod čijim će se okriljem održati brojne međunarodne trke koje će poslužiti kao kvalifikacione trke za veliko finale: UTMB® Mont-Blanc. Prevazići samog sebe, fair-play; poštovanje prema drugima i prema okolini kao i solidarnost, načela su na kojima se zasniva takmičenje UTMB® World Series i trka od koje je sve počelo: UTMB® Mont-Blanc. Za više informacija posetite stranicu www.utmb.world.
O THE IRONMAN GROUP
The IRONMAN Group organizuje niz svetskih događaja kao što su IRONMAN® Triathlon Series, IRONMAN® 70. 3® Triathlon Series, IRONMAN® Virtual Racing™ (VR™) Series, 5150™ Triathlon Series, Rock ‘n’ Roll® Running Series, Rock ‘n’ Roll Virtual Running™ Series, IRONKIDS®, World Triathlon Championship Series, vrhunska trkačka takmičenja, kao što su Standard Chartered Singapore Marathon™ i The Sun-Herald City2Surf®, događaje UTMB® World Series, kao što su Tarawera Ultra i Ultra-Trail Australia™, trke brdskim biciklima, kao što je Absa Cape Epic®, trke biciklima na putu, kao što je Haute Route® i trke biciklima na šljunku, kao što je Gravel Epic®, kao i druge trke koje uključuju više sportova. The IRONMAN Group je najveći organizator masovnih sportskih događanja u svetu i svojim učesnicima, kojih je više od milion godišnje, nudi sportove izdržljivosti zahvaljujući velikoj ponudi kompanije. Od stvaranja kultne marke IRONMAN® i njenog prvog događaja 1978., sportisti su dokazali devizu ANYTHING IS POSSIBLE® prelazeći ciljne linije u celom svetu. The IRONMAN Group je počela sa jednom trkom, ali sada je postala svetski poznata organizacija koja organizuje stotinak događaja u više od 55 zemalja. The IRONMAN Group je deo privatnog porodičnog preduzeća Advance. Za više informacija posetite www.ironman.com/about-ironman-group.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Gotovo je sa SUS motorima u EU od 2035. godine

Evropska Unija je donela odluku kojom je praktično potvrđeno da je 2035 zabranjena prodaja ...

Vraćaju se 60-te: GM navodno sprema osmolitarski V8

Mnogi će se složiti da zamene za zapreminu nema, a GM-ova buduća komercijalna vozila ...

Hyundai Tucson – SUV u službi lake vožnje

Hyundai je za 2019. osvežio svoj Tucson, odlično prodavani SUV koji je itekako važan ...

U Beogradu pretpremijerno predstavljen Opel Combo Life

U Beogradu je ekskluzivno u sjajnoj atmosferi, začinjenoj fudbalskim navijačkim duhom, pretpremijerno predstavljen Combo ...

Hyundai osvojio dve Good Design nagrade

Hyundai Motor Company danas je objavila da su njeni koncepti SEVEN i prikolica Drone ...