fbpx

Dacia službeni tehnički partner na trkama UTMB® World Series

Dacia od 2022. postaje tehnički partner na trkama UTMB® World Series koje će se održavati u Evropi i Africi, uključujući finalnu trku UTMB® Mont-Blanc 

U automobiliskom svetu je Dacia na glasu kao marka koja utire nove puteve: bukvalno i u prenesenom smislu. Pragmatičan pristup kao i moderan, jednostavan i robustan dizajn, Daciji su omogućili da se fokusira na ono što je kupcima zaista bitno: pristupačne cene i uživanje u životu.  U skladu sa Dacijinim težnjama da se profiliše kao marka za zaljubljenike u prirodu, saradnja sa UTBM® World Series je novi način da svima omogući spajanje sa prirodom kroz trail trke.
UTMB® World Series je najzahtevnije prvenstvo trail trka na svetu u kojem svi trkači mogu da iskuse avanturu UTMB® takmičenja kroz najveće međunarodne trke na najspektakularnijim lokacijama. Sa Dacijom deli mnoga osnovna načela: duh solidarnosti, uključivosti i razvoja pametne potrošnje. Ova saradnja im omogućava da zajedno pomeraju te vrednosti.
Saradnja je ugovorena za period od 2022. do 2024. godine. Kao prvi Službeni tehnički partner takmičenja UTMB® World Series i ekskluzivni Automobiliski partner, Dacia će pružati ključnu operativnu podršku na trkama koje se održavaju u Evropi, pre svega obezbedjivanjem robusnih vozila namenjenih za terensku vožnju.
„Mi u Daciji više od 15 godina potpuno predano radimo na rušenju konvencija automobilske industrije. Veliki uspeh koji je ostvario naš legendarni SUV Duster personifikacja je načela naše marke i naše težnje da se povežemo sa ljudima koji vole prirodu. Jako smo uzbuđeni što ćemo sarađivati sa UTMB® World Series. To će povećati svest kupaca o našoj marki i dodatno nas povezati sa ljudima koji uživaju u prirodi“, kaže Xavier Martinet, viši potpredsednik, DACIA & LADA, Marketing, Prodaja i operacije.
„Osnova zamisao trka UTMB® World Series jeste: pružiti sportistima avanturu u kojoj će uživati u prirodnim lepotama u njihovom najčistijem obliku. Iznova tražimo nove načine da svoju inicijativu održivog poslovanja odvedemo korak dalje. Zato nam je činjenica da se Dacia zasniva na načelima pametne potrošnje i ekološki osvešćenim rešenjima izuzetno važna. The IRONMAN Group sa zadovoljstvom prima Daciju u svoju porodicu i radujemo se uspešnoj budućoj saradnji”, kaže Matt Wikstrom, Direktor razvoja partnerstva u The IRONMAN Group.
„Oduševljeni smo što ćemo sarađivati sa Dacijom. Njihova poslovna filozofija savršeno se uklapa u UTMB® World Series. Takmičenje UTMB® World Series pokrenuli smo kako bismo okupili celu zajednicu trail trkača i kreirali inkluzivni sportski sistem za sve sportiste. Naše osnovne vrednosti prirodno se prepliću sa Dacijinim. Zato se radujemo saradnji u radu na inkluzivnosti, ljubavi prema prirodi i održivosti, što su načela koja delimo, dok takmičenje nastavlja da se širi na najveća evropska, bliskoistočna i afrička tržišta”, kaže Frédéric Lénart, Glavni direktor UTMB Group.
Partnerstvo između UTMB® Group i The IRONMAN Group je najavljeno prošlog maja kad je pokrenuto takmičenje UTMB® World Group. Prva trka će se održati od 7. do 10. aprila u Hrvatskoj pod nazivom Istria 100 by UTMB®. Za ovu godinu je potvrđeno 25 međunarodnih trka. Ove trke su jedini način na koji se trkači mogu kvalifikovati za finalnu trku UTMB® World Series: UTMB® Mont-Blanc 2023.O UTMB® WORLD SERIES
UTMB® World Series je najveće takmičenje u trail trkama na svetu. Okuplja najveće zvezde tog sporta i amatere na najvećim međunarodnim trkama na najspektakularnijim lokacijama. UTMB® World Series se zasniva na ljubavi prema planinama i filozofiji održivog razvoja. Trkačima pruža priliku da iskuse UTMB® pustolovine širom sveta, na trkama koje će se ove godine održati u Aziji, Okeaniji, Evropi i Americi. To je jedini način na koji se trkači mogu kvalifikovati za trku UTMB® Mont-Blanc u Francuskoj, finale ovog prestižnog takmičenja. Za više informacija: www.utmb.world.
O UTMB GROUP
Tokom proteklih 18 godina, od kada je 2003. UTMB® Mont-Blanc pokrenula grupa prijatelja, strastvenih učesnika u trail trkama, UTMB Group je bio predvodnik pokreta razvoja trail trka. UTMB® Mont-Blanc je ultimativni sportski događaj. Svake godine u trci učestvuje 10.000 trkača. UTMB® Group je ujedno i pionir tehnologije LiveTrail®, inovativne digitalne usluge koja pomaže u organizaciji trka izdržljvosti. Na glasu među stotinama hiljada sportista, UTMB® je postala globalna, premium marka. U maju 2021. UTMB Group je dogovorila saradnju sa The IRONMAN Group za pokretanje takmičenja UTMB® World Series pod čijim će se okriljem održati brojne međunarodne trke koje će poslužiti kao kvalifikacione trke za veliko finale: UTMB® Mont-Blanc. Prevazići samog sebe, fair-play; poštovanje prema drugima i prema okolini kao i solidarnost, načela su na kojima se zasniva takmičenje UTMB® World Series i trka od koje je sve počelo: UTMB® Mont-Blanc. Za više informacija posetite stranicu www.utmb.world.
O THE IRONMAN GROUP
The IRONMAN Group organizuje niz svetskih događaja kao što su IRONMAN® Triathlon Series, IRONMAN® 70. 3® Triathlon Series, IRONMAN® Virtual Racing™ (VR™) Series, 5150™ Triathlon Series, Rock ‘n’ Roll® Running Series, Rock ‘n’ Roll Virtual Running™ Series, IRONKIDS®, World Triathlon Championship Series, vrhunska trkačka takmičenja, kao što su Standard Chartered Singapore Marathon™ i The Sun-Herald City2Surf®, događaje UTMB® World Series, kao što su Tarawera Ultra i Ultra-Trail Australia™, trke brdskim biciklima, kao što je Absa Cape Epic®, trke biciklima na putu, kao što je Haute Route® i trke biciklima na šljunku, kao što je Gravel Epic®, kao i druge trke koje uključuju više sportova. The IRONMAN Group je najveći organizator masovnih sportskih događanja u svetu i svojim učesnicima, kojih je više od milion godišnje, nudi sportove izdržljivosti zahvaljujući velikoj ponudi kompanije. Od stvaranja kultne marke IRONMAN® i njenog prvog događaja 1978., sportisti su dokazali devizu ANYTHING IS POSSIBLE® prelazeći ciljne linije u celom svetu. The IRONMAN Group je počela sa jednom trkom, ali sada je postala svetski poznata organizacija koja organizuje stotinak događaja u više od 55 zemalja. The IRONMAN Group je deo privatnog porodičnog preduzeća Advance. Za više informacija posetite www.ironman.com/about-ironman-group.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

VR koncept prodaje vozila u BMW salonu

Srbija je četvrto tržište u svetu gde je BMW implementirao Virtual Reality Delta Motors ...

Apple će koristiti VW Transportere za autonomne servise

Apple i Volkswagen grupa su, navodno, sklopili dogovor po kom će Apple koristiti VW ...

Porsche Boxster 25 – da se ne zaboravi četvrt veka

Porsche Boxster nije nikada bio ni najjači ni najbrži Porsche, ali je uvek bio ...

Trka za Volkswagenom je ponovo otvorena

Trka za investicijom vrednom 1.3 milijarde evra u novi pogon Volkswagena ponovo je otvorena ...

Mick Schumacher Šampion Sveta Formule 2

Mick Schumacher može da bude zadovoljan, pored angažmana u Formuli 1 okrunio se i ...