fbpx

Unapređen je Mercedes‑AMG GT 4‑Door Coupé

V8 modeli Mercedes‑AMG GT 4‑Door Coupé dodatno su unapređeni i dostupni za naručivanje a dobili su veću dinamiku vožnje, udobnost i individualnost

Nakon modela sa šest cilindara, modeli Mercedes‑AMG GT 63 4MATIC+ i Mercedes‑AMG GT 63 S 4MATIC+ sada takođe dobijaju tehnička i vizuelna unapređenja. Pored modifikacija dizajna, to uključuje AMG RIDE CONTROL+ ogibljenje, koje je standardno ugrađeno na V8 modele. Sa fejsliftom, kupcima je na raspolaganju širok izbor izbor detalja opreme. Time je omogućeno da model još konkretnije prilagode svojim ličnim zahtevima. Širi izbor točkova, presvlaka, ukrasa i boja eksterijera nudi više mogućnosti prilagođavanja. Kao i kod prvog hibrida performansi iz Mercedes-AMG-a, GT 63 SE PERFORMANCE, atraktivna paleta modela je zaokružena sa dva ekskluzivna izdanja. Lansiranje na tržište će biti u Evropi od aprila 2022.

Na prvi pogled, modifikovani osmocilindarski modeli AMG GT 4‑Door Coupé mogu se prepoznati po individualno dizajniranom prednjem braniku, koji je uveden sa novim vrhunskim modelom serije, GT 63 S E PERFORMANCE. Sada se još više čini da je izliven iz jednog kalupa i da se homogeno uklapa u dinamički dizajn celokupnog vozila. Spoljni otvori za vazduh su širi i više usmereni ka centru automobila. Protok vazduha se sada vodi kroz tri vertikalna rebra do radijatora.
Sa fejsliftom modela sa šest cilindara, stižu i nove boje eksterijera “spectral plava metalik” i “spectral plava magno”. One su takođe dostupni za V8 modele. Ovo daje kupcu izbor od ukupno četiri mat boje, četiri metalik nijanse i dve čvrste boje. Pored toga, postoje dve ekskluzivne boje za modele Editions. Ekspresivan dizajn eksterijera može biti dodatno naglašen novim AMG Night Package II ili kombinacijom noćnog paketa i Carbon paketa, na primer. Nove boje i ukrasi su takođe dodati asortimanu za unutrašnjost, uključujući AMG Performance volan.
Standardni system oslanjanja RIDE CONTROL+, sa svojim kontinuirano podesivim ventilima za smanjenje pritiska, prilagođava silu prigušenja oscilacija za svaki točak nezavisno tako da se prilagođava situaciji za samo nekoliko milisekundi. AMG DINAMIC SELECT programi vožnje se koriste za prethodni izbor osnovnog podešavanja – od režima „Sport+“ za posebno dinamičnu vožnju do „Comfort“ podešavanja za glatko klizanje. AMG inženjeri su uspeli da značajno povećaju razliku između sportskog karaktera i udobnosti. Pored toga, podešavanje se može podesiti u tri stepena nezavisno od programa vožnje preko dugmeta.
Sa modelom AMG Special Edition u AMG zelenoj magno boji, V8 modeli pokazuju svoju najsportskiju stranu. Ekskluzivna boja pruža uzbudljiv kontrast AMG noćnom paketu sa odabranim spoljašnjim elementima u crnom i tamnom hromu visokog sjaja, kao i crnom folijom iznad bočnih pragova. Kovani AMG točkovi od 21 inča u dizajnu sa 5 duplih krakova upadljivo naglašavaju izražajan izgled. Ofarbani su u crnu boju sa ivicom visokog sjaja. AMG Aerodinamični paket i AMG Exterior Carbon paket su dostupni kao opcije za dalju individualizaciju. Panoramski krov (opciono) propušta mnogo svetla u unutrašnjost. Zahvaljujući brojnim naglascima, atmosfera ovde je nefiltriran moto sport. Ovo uključuje sportska sedišta od ekskluzivne napa kože u dvobojnoj titanijum sivoj biserno/crnoj sa žutim kontrastnim šavovima ili opciono AMG Performance sedišta i AMG ukrasne elemente u izgledu crnog klavirskog laka ili, na zahtev, karbona. Edition se takođe čini ekskluzivnim zahvaljujući Edition oznaci u unutrašnjosti i osvetljenim panelima pragova u zelenoj boji koji odgovaraju boji karoserije.
Luksuzno AMG Special Edition sa farbom u tamnoj nijansi dragog kamena MANUFAKTUR rubelit crvena metalik je takođe dostupna kao opcija za AMG GT 4-Door Coupé sa osmocilindarskim motorom. Ovo uključuje, između ostalog, AMG Exterior Chrome paket, sa kovanim AMG točkovima dimenzije 21 inč u dizajnu sa 5 duplih krakova u srebrnoj boji visokog sjaja. Opciono dostupan paket sedišta visoke klase luksuza (High‑Class rear suite) nazad upotpunjuje izvanredne performanse vozila sa posebno luksuznom unutrašnjosti: sa udobnim pojedinačnim sedištima, visokokvalitetnim ambijentom i lakim pristupom sveobuhvatnim funkcijama info-zabave i komfornim funkcijama. Presvlake sedišta od MANUFAKTUR Ekskluzivne napa kože u neva sivoj/crnoj i ukrasni elementi od sivog jasenovog drveta sa otvorenim porama takođe daju unutrašnjosti individualan izgled. Upravljač MANUFAKTUR specifičnog za AMG je završen u dve boje fine napa kože.

MANUFAKTUR oznaka predstavlja najviši stepen individualnosti i luksuza sa odabranim materijalima koji se pretežno obrađuju ručno. Za model AMG GT 4‑Door, ovo uključuje ekskluzivnu farbu i visokokvalitetne enterijere. Od fejslift modela sa šest cilindara sredinom prošle godine do danas, raspon dodatnih boja u AMG GT portfelju je porastao na 10 MANUFAKTUR specijalnih boja, uključujući MANUFAKTUR bakar narandžasti magno i MANUFAKTUR Kalahari zlatni magno, dve potpuno nove nijanse boja. AMG sportske trake u tri različite boje omogućavaju još sportskije vizuelno pozicioniranje. Za unutrašnjost, zahvaljujući asortimanu MANUFAKTUR, postoji pet dodatnih izbora sa ekskluzivnom napa kožom u dijamantskom prošivu, uključujući dvobojni AMG Performance volan i AMG patosnice sa visokim šipom sa izvezenim AMG natpisom.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Preminuo Carlos Reutemann bivši vozač Formule 1

U 79. godini života preminuo je Carlos Reutemann, jedan od velikana Formule 1 i ...

Porsche SCG na ECO Bg Car Show sa sedam EV modela

Kompanija Porsche Srbija i Crna Gora je za posetioce ECO BG Car Show, pripremila ...

Sledeće godine Hyundai SUV sa gorivim ćelijama

Hyundai je zvanično prikazao svoj drugi serijski SUV koji će koristiti gorive ćelije kao ...

Prikazan je Alpine A424 Beta LMDh prototip

Prikazan je Alpine A424 Beta LMDh prototip kojim će se Renaultova sportska marka takmičiti ...

Renault počinje rad na novom Twingu

Renault počinje rad na novom Twingu, čija proizvodnja bi trebala početi već tokom 2026. ...

10 milioniti Ford Mustag “odgalopirao” sa proizvodne trake

Nakon 54. godina neprestane proizvodnje, 10 milioniti Ford Mustang je sišao sa proizvodne trake ...