fbpx

Formula 1 – kakva je budućnost Alfa Romea u šampionatu?

Formula 1 i navijači tima Sauber Alfa Romeo će do jula saznati kakva će biti sudbina ovog partnerstva po pitanju nastavka saradnje

Foto: Sauber Group

Navijači tima Sauber, koji je poslednjih nekoliko godina poznatiji u Formuli 1 kao Alfa Romeo, će u julu saznati kakva će biti sudbina ovog partnerstva i dali će belo crveni bolidi nastaviti u najbržem cirkusu. Trenutno, Sauber i Alfa Roemo su u četvrtoj godini saradnje i ispostavlja se najplodonosnijoj do sada. Tokom tri sezone vozački tandem Kimi Rakkonen i Antonio Giovinazzi su postigli dva osma i jedno deveto mesto u generalnom plasmanu konstruktora. Međutim, prema četiri do sada održane trke Formule 1 u sezoni 2022. tim iz Hinwila u Švajcarskoj je dobro iskoristio prelazak na nova pravila. Tim je trenutno na petom mestu među konstruktorima sa 25 poena što je dva puta više nego što je osvojio tokom cele 2021. godine. Novi vozač tima Valtteri Bottas vodi tim već je osvojio 24 poena, a i dosta kritikovani, takođe novi vozač Zhou Guanyu je već uspeo da uknjiži svoj prvi poen u Formuli 1.
CEO Alfa Romea Jean Philippe Imparato je postavio rok do kada će biti saopšteni planovi ove marke u odnosu na Sauber i Formulu 1, a to će biti do jula ove godine. Imparato kaže da to neće bti previše komplikovan proces, i da su u odlučivanju bitna samo dva aspekta – rezultati i ekonomski povraćaj uloženog.

Foto: Sauber Group

Po svemu sudeći saradnja između Alfa Romea i Saubera biće nastavljena iako je dovedena pod znak pitanja prošle jeseni, kada Sauber bio blizu prodaju američkom Andretti Autosportu. Čak i Carlos Tavarez, CEO Stellantisa ima pozitivan stav o ostanku Alfa Romea u Formuli 1, iako je bilo dosta kritika na račun načina povratak Alfe u F1 iz koje je izašla 1987. i to kao dobavljač motora za tim Ossela.
Tavares, koji ima 63 godine je amater trkač i reli vozač čak i pobednik u klasi na trci 24 časa Barselone, kritičarima poručuje da ne postoji samo jedan način da se bude u Formuli 1. “Biti vlasnik tma jedan je način, ali postoje i brojni drugi. Mi smo odabrali ovaj drugi. Ako na stazi postoji koji se zove Alfa Romeo, i spreman je da se trka, mogu reći da ovakva postavka za nas vrlo dobro funkcioniše”, kaže Tavares.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mercedes će uskoro pokazivati gde je nije bezbedno parikirati

Krivična dela povezana sa automobilima nisu ništa novo, ali Mercedes Benz radi na aplikaciji ...

Izuzetni poslovni rezultati Toyote na srpskom tržištu u 2018.

Toyota Srbija završiće poslovnu godinu sa preko 1500 prodatih automobila, i time zabeležiti povećanje ...

Mercedes EQG dobija novu hemiju u baterijama

Mercedes EQG, električni pandan legendarne G Klase debitovaće 2024. godine sa novom tehnologijom baterijama ...

Nova Dacia Sandero Stepway – sasvim nova priča

Dacia sa dva nova modela stiže pred kupce početkom ove godine, a u salonima ...

Sebastian Vettel rasprodaje svoju kolekciju automobila

Sebastian Vettel pravi veliko spremanje u svojoj kolekciji automobila koju dobrim delom prodaje, uključujući ...

Potpuno autonomni Audi Aicon na putevima 2021. godine

Audi je otkrio da će svoj prvi potpuno autonomni automobil lansirati već 2021. godine, ...