fbpx

Mercedes Vision EQXX oborio sopstveni rekord

Mercedes Vision EQXX je uspeo da obori sopstveni rekord u autonomiji sa jednim punjenjem baterije

Mercedes Vision EQXX je uspeo da obori sopstveni rekord i pređenom putu sa samo jednim punjenjem baterije i to za 200 kilometara. Ovom prilikom Mercedes Vision EQXX vožen je od Štutgarta u Nemačkoj do staze Silverston u Engleskoj. Dvodnevni put sa 14 časova i 30 minuta vožnje izveden je kroz potpuno regularan saobraćaj, i stvarne uslove vožnje, uključujući zatvorenu deonicu autoputa i uobičajene saobraćajne gužve. Klima uređaj je korišćen tokom osam časova vožnje. Šta više, posada Mercedesa Vision EQXX se zaustavila u Brekliju u Grand Prix prodavnici, ali ni tu još nije bio kraj putovanju, nego je ovaj tehnološki demonstrator morao da „protegne noge“ na legendarnoj Silverstone trkačkoj stazi. Nyck de Vries vozač u Formuli E, poterao je Mercedes Vision EQXX stazom, napravio 11 krugova, što je obzirom na dužnu kruga od 5.891 metara dodatnih 65 kilometara, a pri tom je koristio i maksimalnu brzinu koja je 140 km/h za ovaj automobil.
Na kraju, bez struje je ostao u pit lejnu Silverstonea. Šta više, da de Vries nije oštro vozio, bilo bi i više raspoloživih kilometara. Nakon punjenja, Mercedes Vision EQXX je produžo tamo gde trenutno vode svi putevi autoindustrije i ljubitelja automobila – na Goodwood Festival of Speed.
Na kraju, zanimljivi su podaci iz analitike ove vožnje duge čak 1.202 kilometra. Prosečna brzina bila je sasvim pristojnih 83 km/h, ali je potrošnja struje bila impresivno niska – samo 8.3 kWh/100 km. Na prethodnom rekordnom putovanju kada je sa jednim punjenjem prevaljeno 1.007 kilometara, prosečna potrošnja je bila 8.7 kWh/100 km.
Na žalost, za sada Mercedes još uvek uspešno skriva kapacitet baterije, i samo otkriva da je ispod 100 kWh. Cela baterija zauzima 50% manje prostora i lakša je 30% od baterije koja se ugrađuje u serijski EQS. Pogon je od jednog elektromotora snage 180 kW (241 KS). Da bi se dodao još koji kilometar autonomije, krov vozila je solarna ćelija, koja strujom napaja kontrolnu jedinicu i infotejment. Prazno vozilo ima masu od 1.755 kilograma.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ferrari zaradi $80.000 po prodatom automobilu, najviše u industriji

Prema studiji nemačkog profesora ekenomije, Ferrari napravi profit od 80,000 dolara svaki put kada ...

Mali Ferrari – možda bude, a možda i ne

Ferrari odmerava odluku da li da proizvede mali sportski automobil, koji bi cenom bio ...

U kvalifikacijama Formule 1 malo izmešane karte

Formula 1 se zahvaljujući pandemiji vratila na Nirburgring, ali najveće iznenađenje kvalifikacija nije u ...

Akcijske cene za vozila Seat

Za završetak godine, Porsche SCG, uvoznik marke Seat je obezbedio specijalne cene i pakete ...

Tesla konačno ostvario magičnu cifru od 5.000 Modela 3 nedeljno

Nakon višestrukih probijanja rokova i neispunjenja ciljeva, Tesla je konačno dostigao magičnu cifru od ...

Senzacionalne kvalifikacije Formule 1 u Sochiju

Iako je treći slobodni trening Formule 1 za Veliku nagradu Rusije otkazan zbog kiše, ...