fbpx

Alfa Romeo slavi svoju 112. godišnjicu širom sveta

Za Alfiste, 24. jun je poseban datum – tada se obeležava osnivanje Anonima Lombarda Fabbrica Automobili u Milanu 1910. godine

Za Alfiste, 24. jun je poseban datum. Tada se obeležava osnivanje Anonima Lombarda Fabbrica Automobili u Milanu 1910. godine, kompanije koja će uskoro postati Alfa Romeo i koja će osvajati srca mnogih generacija vozača. Proslava za tu priliku neće nedostajati u svim delovima sveta.
Od petka 24. do nedelje 26., Muzej Alfa Romea će održati vikend pun događaja posebno dizajniranih za pleme ljubitelja ovog brenda. Sve je spremno za dobrodošlicu ljubiteljima brenda Alfa Romeo, koji se okupljaju u Areseu svake godine, i dolaze iz celog sveta da podele svoj ponos i strast prema brendu.
Ponos što voze svoj Alfa Romeo na internoj stazi Muzeja i na paradama koje obeležavaju početak i kraj svakog dana proslave, i strast koju treba podeliti sa samim klubovima, istinskim ambasadorima brenda.
Povodom obeležavanja 112. godišnjice, Alfa Romeo odaje počast svojim klubovima posvećujući im deo Muzeja. Na dva zida, stalna postavka će prikazivati živote i strast Alfisti ljubitelja, u nizu video zapisa koje su načinili Klubovi lično; slike koje stižu sa svih kontinenata – od Kine do Latinske Amerike, od Novog Zelanda do Južne Afrike, govoreći o stalnoj posvećenosti unapređenju brenda i proizvoda koncepta „Made in Italy“, širom sveta.
Napolju, na zelenoj površini ispred ulaza u Muzej, biće svečano otvoren Trees4Clubs: svako drvo će nositi plaketu proizvedenu od strane jednog Kluba, kako bi učvrstili svoju snažnu vezu – i svoje duboke korene – unutar brenda. Plakete će biti otkrivene u subotu, 25. juna, u 11 časova, a nakon toga, u 15 časova, u sali Giulia, biće održan susret klubova, godišnje okupljanje Alfa Romeo klubova, od kojih se na desetine iz celog sveta već prijavilo.
U nedelju, 26. juna, fokus će biti na još jednoj velikoj godišnjici, 60. godišnjici modela Giulia. Kao deo porodice, na stazi i u uniformi, Giulia je simbol Alfa Romea i legenda jedne ere. Desetine limuzina iz 1960-ih i 1970-ih izaći će na internu stazu Muzeja kako bi učestvovale u flešmob performansu.
Nakon toga, u sali Giulia biće održana konferencija koja je deo ciklusa „Bekstejdž“, uključujući paradu različitih verzija i varijanti ovog legendarnog automobila. Među učesnicima će biti i Giulia koja pripada državnoj policiji iz Autocentra u Torinu, kao savršeni pandan modelu koji je prikazan u odeljku Muzeja pod nazivom „Alfa u uniformi“.
Konačno, dva primerka kombija Alfa Romeo iz 1950-ih biće izložena celog vikenda: modeli 455 i Mille iz kolekcije klasičnih vozila Marazzato u Stropijani (okrug Verčeli). Sastoji se od preko 200 automobila, a najveći deo kolekcije čine stari kamioni i autobusi.
Alfa Romeo probudio Milano Formulom 1 na 112. godišnjicu
A dana kada se obeležava 112 godina od osnivanja brenda 1910. godine, Alfa Romeo je odlučio da proslavi ovu godišnjicu na jedinstven način.
F1 bolid koji uglavnom juri stazama širom sveta, danas, 24. juna, provozao se centrom Milana. Pošavši od Piazza Duomo, vozio je kroz najlegendarnije lokacije grada, uključujući Piazza San Babila, Porta Nuova, veličanstvenu Centralnu stanicu i kvart „City Life“, kako bi završio gradsku turneju kod Gattamelata, mesta od ozbiljnog istorijskog značaja. Ovde je 1910. godine bila prva proizvodna fabrika brenda Alfa Romeo, Portello, koja je sada dom novog ekskluzivnog salona ovog brenda, prvog izložbenog prostora na svetu koji predstavlja novi identitet brenda Alfa Romeo.  Veza sa Milanom ipak je nešto visceralno; ovde je, pre 112 godina pod imenom Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, ovaj brend predstavljen svetu, koji će iznedriti izvanrednu istoriju automobila koju karakteriše DNK plemenitog italijanskog sportskog duha koji je od prvog dana bio podstaknut strašću, performansama i konceptom „Made in Italy“.
Za volanom bolida je bio vozač Alfa Romeo F1 tima Valteri Botas, finski vozač koji je za samo nekoliko meseci sve osvojio svojim uzbudljivim nastupima koji su mu do danas doneli 46 bodova, tako ga pozicionirajući na 8. mesto na tabeli vozača.
To je bio neverovatno original način da Alfa Romeo probudi dušu ovog grada, koji se svakako pitao šta se tačno dešava na još uvek tihim ulicama međunarodnog i multietničkog vodećeg grada, svetskog simbola koncepta „Made in Italy“.
Srećan rođendan, Alfa Romeo!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ogieru vođstvo u Toyoti na Monte Carlo Reliju

Nakon drugog dana Monte Carlo Relija u vođstvu je Sebastien Ogier u Toyoti Yaris ...

Tesla očekivao da će automobili trajati 5-6 godina

Bruka – opoziv dva modela Tesla otkrio je da je fabrika očekivala da će ...

M2 + M4 = BMW M2 Competition

Iako će se zvanično pojaviti za dve neelje na salonu u Pekingu, novi BMW ...

Serija 1 i A Klasa na istoj platformi?

Ako krenemo po narodnoj, gde ima dima i vatre, spekulacije koje se čuju iz ...

Formula 1 – i pored dve kazne Hamiltonu pobeda

Na trci Formule 1 u Brazilu, a stazi Autódromo José Carlos Pace Lewis Hamilton ...

Koenigsegg Gemera stigla kao četvorosed sa 1.700 KS

Koenigsegg je predstavio svoj prvi četvorosed, model Gemera koji, po ovu kompaniju, nije unikatan ...