fbpx

Honda Civic Type R pred očima javnosti

Honda Civic Type R, koji će se u prodaji naći sledeće godine, već sada postavlja nove standarde, pa je tako oboren i rekord kruga na Suzuka stazi u Japanu

Pola veka postojanja Civic-a krunisano je predstavljanjem potpuno novog modela Honda Civic Type R, koji je projektovan da pruži najuzbudljivije iskustvo do sada, oslanjajući se na dugu tradiciju automobila sa performansama inspirisanim trkama.
Civic Type R, koji će se u prodaji naći sledeće godine, već sada postavlja nove standarde, pa je tako oboren i rekord kruga na Suzuka stazi u Japanu. Hondini inženjeri unapredili su svaki aspekt novog modela, uključujući i dizajn koji poboljšava aerodinamičke performanse.
Razvijen u okviru koncepta kreiranja modela „Ultimate Sports 2.0“, novi Type R zasniva se na elegantnoj i sportskoj silueti nedavno prkazane Honde Civic e:HEV. Da bi unapredio sportski izgled i performanse tokom vožnje, Type R je primetno niži i širi.
Spoljašnji dizajn ima svedene detalje na prednjim i zadnjim odbojnicima, kao i vešto integrisane dizajnerske karakteristike zadnjih vrata i lukova koji su specijalno razvijeni za Type R.
Velika donja rešetka prednjeg splitera vazduha omogućava maksimalan protok vazduha do motora i radi u skladu sa novim, poklopcem motora koji sada ima otvor za ventilaciju, čime se takođe olakšava protok vazduha oko prednjeg dela vozila.
Ostali dizajnerski detalji doprinose maksimizaciji aerodinamike i uključuju velike ventilacione otvore iza prednjih točkova i novi, veći zadnji difuzor koji je integrisan direktno u pod, koji projektovan tako da aerodinamički radi u saradnji sa celim zadnjim delom karoserije.
Izbor boje karoserije uključuje istorijsku Championship belu boju, kao i Rallye crvenu, Racing plavu, Cristal crnu i Sonic Pearls sivu boju.

Enterijer donosi visok nivo udobnosti, praktičnosti i prefinjenosti koja je karakteristična za potpuno novi Civic e:HEV, te je unapređena detaljima fokusiranim na performanse, kao što su legendarni klasični crveni ukrasni elementi Type R.
Lagana prednja sportska sedišta sa presvlakom od antilop kože nude izuzetnu podršku vozačevoj posturalnoj strukturi kako bi se obezbedila udobnost i upravljivost kako na stazi tako tokom dugih vožnji u saobraćaju.

Pored režima Comfort, Sport i +R, uveden je novi „Individualni režim“ koji omogućava posebna prilagođavanja u vožnji.
Civic Type R je poznat po svojim snažnim i elastičnim motorima koji se rado vrte do velikog broja obrtaja. Novi model se zasniva na nagrađivanoj osnovi svog prethodnika tako što je dodatno razvijen čuveni motor 17IM Type-R kako bi isporučio najbrži, najbezbedniji i najnagrađivani pogon u istoriji modela.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Maserati izdao opoziv za Quattroporte i Ghibli u SAD

Maserati je izdao opoziv za više od 6,300 automobila zbog potencijalno oštećenog sistema isporuke ...

Spremni na naručivanje u Srbiji – modeli Mercedes EQA i EQC

Zvanično od 1. oktobra 2021. godine, kompanija Star Import d.o.o. otpočela je prodaju potpuno ...

Gymkhana se vratila i bolja je nego ikada pre

Hoonigan ekipa je objavila deseti nastavak popularne video franšize koju karakteriše pet gradova, pet ...

Spektakl u poslednja četiri kruga Formule 1 u Bakuu

Verstappen već video cilj, ali izgubio pobedu zbog pneumatika četiri kruga pre kraja trke ...

Porsche 917 – legenda koja se nije tako lako rodila

Obično se pamte uspesi, ali se često zaboravlja na put do njih – Porsche ...

Volkswagen ID.3 nam otkriva svoje pravo lice

Svi oni koji su smatrali da električni automobili neće stići do nas, i da ...