fbpx

Alpine A110 R Fernando Alonso košta papreno

Alpine A110 R Fernando Alonso je šlag na torti modela koji je upravo predstavljen i košta papreno mnogo

Alpine A110 R Fernando Alonso je perjanica modela koji je predstavljen početkom ove nedelje. Alpine A110 R je radikalno, spušteno i olakšano izdanje A110 S i košta oko 105.000 evra. Danas je predstavljen Alpine A110 R Fernando Alonso, limitirano izdanje sportiste sa zadnjim pogonom i motorom u sredini. Biće proizvedeno samo 32 primerka, koji označavaju broj pobeda Fernanda Alonsa Díaza, dvostrukog šampiona sveta Formule 1, koje je ostvario uz tim Renault.
Obično cenu modela ostavljamo za kraj, ali nam se učinilo da je ovom prilikom cena onno što uz Alonsov autogram dolazi na početak. Alpine A110 R Fernando Alonso košta 148.000 evra, 43.000 evra vše od standardnog i već dovoljno atraktivnog A110 R. Šta se zapravo papreno doplaćuje u najskupljem ikada modelu iz Renaultove sportske marke?
Za početak ekskluziva i činjenice da će ga imati samo 32 vlasnika na zemlji. Biće isključio u mat plavoj boji identičnoj boji Alpine A522, bolida Formule 1. Na zadnjem delu stakla je Alonsov potpis, francuska zastava zamenjena je značkom u Alonsovoj kombinaciji boja plavoj, žutoj i narandžastoj, a kočione čeljusti su u poslednjoj boji od nabrojanih – narandžastoj.
Narandžasta se pojavljuje i na detaljima u enterijeru, isto kao i izvezeni Alonso potpis na naslonu za glavu na sedištima. Za razliku od A110 R, prednja „hauba“ je u mat plavoj boj ispod koje su karbonski kompoziti, svako vozilo ima sopstvenu pločicu sa serijskim brojem vozila, a na suncobranima je Alonsov moto: „Postoji više od jedne staze do vrha planine“. Potpisane replike Alonsove kacige spadaju u standardnu opremu Alpine A110 R Fernando Alonso.
Pogon Alpine A110 R Fernando Alonso je „standardni“ 1.8 turbo sa 300 KS, a samo za upotrebu na stazi, vozilo je spušteno za dodatnih 10 mm. Sveo stalo su standardni detalji sa Alpine A110 R, kao što su karbonski točkovi i Brembo kočnice sa diskovima od 320 mm.
Alpine A110 R Fernando Alonso nije prvi automobil koji ima specijalno izdanje sa imenom čuvenog Španca. Pre 10-ak godina do kupaca je došao Ferrari 599 GTB sa Alonsovim potpisom, koji je obeležavao 60 godina pobeda Ferrarija u Formuli 1.
Za sve one koji su propustili informaciju, podsećamo da će od naredne godine Alonso voziti za tim Aston Martin, pa bi se njegov potpis jednog dana mogao naći na nekom od modela iz Gaydona, DB 11 možda, uz veliku doplatu sigurno.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

BMW X7, konačno, i službeno

Prošlo je četiri godine od najave do premijere velikog SUV-a iz BMW, koji će ...

Da li ste čuli za COKOON Dip tehnologiju?

COKOON je ime za potpuno novu i revolucionarnu tehnologiju proizvodnje guma tehnikom lepljenja koja ...

Moguće je da će VW ID.3 dobiti Cabrio verziju

Da li samo istražuje mogućnost ili opipava puls kupaca, ali Volkswagen je objavio par ...

Koenigsegg Gemera uz opcioni V8 do 2.300 KS

Koenigsegg Gemera uz opcioni V8 stiže do 2.300 KS, ali dodatnih 600 KS koštaju ...

Renault i Nissan prelaze na Android infotejment sisteme

Googleov Android će se naći u jezgru naredne generacije infotejment sistema u Renault, Nissan ...

Volvo brine i o biciklistima

Volvo Cars i POC razvijaju prve testove sudara između automobila i biciklističkih kaciga na ...