fbpx

Dacia Jogger je dobila hibridni pogon

Dacia Jogger je dobila hibridi pogon koji jednom od najpristupačnijih vozila u MPV segmentu sa sedam sedišta donosi 140 KS

Dacia Jogger je dobila hibridi pogon koji jednom od najpristupačnijih vozila u MPV segmentu donosi 140 KS. Model koji je već sakupio mnogo pozitivnih recenzija od strane specijalizovanih medija i kupaca ponajveću zamerku je imao na činjenicu da u motorskoj ponudi nema četvorocilindarski motor koji bi sedmosedu pod maksimalnim opterećenjem doneo dovoljnu rezervu snage. Sada će Dacia Jogger imati čime da zadovolji potrebu za snagom, što je zapravo i najavljeno kada je premijerno predstavljen pre nešto više od godinu dana.
Sa salonu u Parizu koji počinje za nekolio dana, Dacia će otkriti novu pogonsku opciju koja kombinuje četvorocilindarski benzinac i hibridni pogon sa 140 KS, što je za značajnih 30 KS više od 110 KS koliko je isporučuje trocilindarski 1.0. Iako Dacia još nije otkrila sve detalje i čuva ih za premijeru, pretpostavljamo da je Jogger dobio elektrifikovanu 1.6 litarsku pogonsku jedinicu koju koristi aktuelni Renault Clio, čiju platformu Dacia Jogger inače i koristi. Za primenu u modelu Clio, ova pogonska jedinica ima 140 KS uz električnu pomoć koju dobija preko starter generator sistema, a prenos snage na prednje točkove je preko CVT menjača.
Ako je pretpostavka da će Dacia Jogger pogon podeliti sa Renault Cliom tačna, to znači da će to biti trenutno tehnološki najnaprednija Dacia, pored činjenice i da je najprostranija. Dacia Jogger u svojih 4.55 metara može da ima tri reda sedišta, ili prtljažnik od 708 litara u konfiguraciji sa pet sedišta, koji mogu da porastu do čitavih 1.819 litara, preklapanjem naslona zadnje klupe.
Za još zanimljivih detalja o ovom modelu moraćemo da sačekamo do sledeće nedelje, ali Dacia je već najavila da će Jogger hibrid moći da se poruči od početka sledeće godine, a da će u salone stići tokom proleća 2023.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kad Cadillac limuzina postane grtalica za sneg

Izvesni gospodin Robert Falck se baš dobro pripremio za zimu U okviru pripreme automobila ...

Pobeda za Alpine u trci koju je režirao Bottas

Trke Formule 1 na Hungaroringu umeju da budu beskrajno dosadne – današnja to nije ...

General Motors ugasio svoj australijski brend Holden

General Motors je najavio gašenje svog australijskog podbrenda Holden, kao deo plana povlačenja sa ...

Porsche počinje sa 3D štampanjem elemenata sportskih sedišta

Porsche je najavio da će tehnologija 3D štampanja olakšati personalizaciju automobilskih sedišta Kao što ...

Nova sportska sedišta iz Opela

Opel je predstavio novu generaciju sportskih sedišta, koja će se opciono moći dobiti u ...

Hyundai i10 N uskoro u serijskoj proizvodnji

Hyundai Motor najavljuje početak proizvodnje novog modela linije i10 N u fabrici Hyundai Assan ...