fbpx

Dacia Jogger je dobila hibridni pogon

Dacia Jogger je dobila hibridi pogon koji jednom od najpristupačnijih vozila u MPV segmentu sa sedam sedišta donosi 140 KS

Dacia Jogger je dobila hibridi pogon koji jednom od najpristupačnijih vozila u MPV segmentu donosi 140 KS. Model koji je već sakupio mnogo pozitivnih recenzija od strane specijalizovanih medija i kupaca ponajveću zamerku je imao na činjenicu da u motorskoj ponudi nema četvorocilindarski motor koji bi sedmosedu pod maksimalnim opterećenjem doneo dovoljnu rezervu snage. Sada će Dacia Jogger imati čime da zadovolji potrebu za snagom, što je zapravo i najavljeno kada je premijerno predstavljen pre nešto više od godinu dana.
Sa salonu u Parizu koji počinje za nekolio dana, Dacia će otkriti novu pogonsku opciju koja kombinuje četvorocilindarski benzinac i hibridni pogon sa 140 KS, što je za značajnih 30 KS više od 110 KS koliko je isporučuje trocilindarski 1.0. Iako Dacia još nije otkrila sve detalje i čuva ih za premijeru, pretpostavljamo da je Jogger dobio elektrifikovanu 1.6 litarsku pogonsku jedinicu koju koristi aktuelni Renault Clio, čiju platformu Dacia Jogger inače i koristi. Za primenu u modelu Clio, ova pogonska jedinica ima 140 KS uz električnu pomoć koju dobija preko starter generator sistema, a prenos snage na prednje točkove je preko CVT menjača.
Ako je pretpostavka da će Dacia Jogger pogon podeliti sa Renault Cliom tačna, to znači da će to biti trenutno tehnološki najnaprednija Dacia, pored činjenice i da je najprostranija. Dacia Jogger u svojih 4.55 metara može da ima tri reda sedišta, ili prtljažnik od 708 litara u konfiguraciji sa pet sedišta, koji mogu da porastu do čitavih 1.819 litara, preklapanjem naslona zadnje klupe.
Za još zanimljivih detalja o ovom modelu moraćemo da sačekamo do sledeće nedelje, ali Dacia je već najavila da će Jogger hibrid moći da se poruči od početka sledeće godine, a da će u salone stići tokom proleća 2023.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nissan i DeNA počinju sa testiranjem robotaxi vozila

Nissan će početi sa testiranjem autonomnih “robotaxi” vozila na javnim putevima  Japana već u ...

VW Touareg sa elektromehaničkim poprečnim stablizatorima

Novi VW Touareg, nestankom Phaetona, postao je perjanica marke, a ujedno i demonstrator svih ...

1,7 milona evra za Harley Davidson

Za automobil nije neki problem potrošiti milion evra, ali za motocikl… Harley Davidson, kojem ...

Mercedes sada nudi zamenske delove karoserije za Gullwinga

Biti vlasnik automobila iz snova, kao što je Gullwing, nije lako. Osim što je ...

Mazda CX5 – i od dobrog može još bolje

Da li je Mazda potcenjena marka? Da, sasvim sigurno, a verovatno je i sama ...

Formula 1 – Ferrari SF-23 nelegalan?

Ferrari SF-23 nelegalan? Bolidi Formule 1 još nisu ove godine ni izašli na stazu ...