fbpx

Alpine Alpenglow Concept je pogled u budućnost

Alpine Alpenglow Concept je pogled u budućnost i to radikalan, kroz sportski automobil sa hidrogenskim pogonom

Alpine Alpenglow Concept je koncept kojim će se Renaultova sportska marka „pohvaliti“ na predstojećem salonu automobila u Parizu. Alpine Alpenglow Concept je atraktivno i vrlo avangardno vozilo i tehnološki demonstrator koji sasvim sigurno ne najavljuje budući model, ali gleda u budućnost kroz drugačiju prizmu. Sa druge strane, treba da verujemo i da Alpine Alpenglow Concept najavljuje buduće atraktivne sportske modele koji će stizati pod markom Alpine.
Za sada, Alpine samo najavljuje Alpine Alpenglow Concept, ali ne objavljuje previše tehničkih podataka, osim da je ekstremno lagane konstrukcije i da je karoserija velikim delom izrađen od recikliranih ugljeničnih kompozita, čime su potpuno eliminisani negativni uticaji na prirodnu okolinu.
Ipak, pogon je ono na šta treba obratiti pažnju. Alpine Alpenglow Concept ima motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji kao gorivo koristi hidrogen, čime Renault, kao i Toyota pokazuje svoj stav da budućnost pored električnih vozila sa baterijama mogu činiti i motori sa unutrašnjim sagorevanjem, koji će koristiti čisto gorivo. U slučaju Alpine Alpenglow Concepta, gorivo, odnosno hidrogen, smešten je u cilindrične rezervoare pod pritiskom od 700 bara, a Alpine tvrdi da ovo vozilu u pokretu osim zvuka motora vodene pare ne emituje ništa više.
Alpine Alpenglow Concept je, kao što smo već konstatovali atraktivan i avangardan, a u avangardu svako spadaju providni elementi kao što su zadnji aktivni spojler, pedale, pa i poklopac motora. Točkovi su takođe „sa drugog sveta“. Imaju dizajn pahulje snega i providni su. Ono što ćemo najverovatnije videti na serijskim modelima Alpine su prednji i zadnji svetlosni potpis, a Alpine Alpenglow Concept definitivno najavljuje i dizajn koji će se pojaviti na trkačkom jednosedu za LMDh klasu koji će u WEC šampionat ući od 2024. godine.
Zbog toga i ne iznenađuju dimenzije Alpine Alpenglow Concept. Vozilo je dugo pet i široko dva metra, dok je visoko manje od jednog metra, a ovakve proporcije Alpine definiše kao proporcije snova za jedan automobil.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Rolls-Royce Spectre predstavljen u Parizu

Rolls-Royce Spectre, prvi potpuno električni superluksuzni model čuvene marke predstavljen je na salonu automobila ...

Audi zvanično objavio ulazak u Formulu 1

Audi je zvanično objavio da ulazi u Formulu 1, ali uz poprilično iznenađenje u ...

Nove patike uz svaki novi model Renaulta

Prvi čovek dizajna Renaulta uz svaki novi model dizajnira i novi model patika koje ...

Formula 1 – 23 trke znače pakao za mehaničare

Dok vlasnici Formule 1 jure za zaradom i za 2022. planiraju 23 trkačka vikenda, ...

Hamilton izjednačio rekord Schumachera

Osvajanjem pol pozicije za trku u Belgiji, Lewis Hamilton izjednačio je rekord Michaela Schumachera ...

GM i FCA navodno zainteresovani za kupovinu AM Generala

AM General, kompanija najpoznatija po osnivanju brenda Hummer, je navodno okačila „na prodaju“ znak ...