fbpx

MotoGP – Bagnaija pobednik u Maleziji

MotoGP – Francesco Bagnaija je pobednik trke za Veliku nagradu Malezije, ali još uvek nije obezbedio titulu šampiona sveta

Start trke je pripao osvajaču pol pozicije Jorgeu Martinu, ali je i Francesco Bagnaija, vodeći u MotoGP šampionatu odlično startovao i već do prve krivine došao do druge pozicije, iako je startovao sa devete. Dobar start su imali i Enea Bastianini, Marc Marquez, a napredak je napravo i Fabio Quartararo koji je probio do pete pozicije.
Već u trećem krzgu, Martin ostvaruje prednost od 0.7 sekundi, a Quartararo se približava Marquezu koji je na četvrtoj poziciji. 18 krugova pre kraja, Luca Marini odustaje od trke zbog kvara, a Bastianini se približava Bagnaiji u borbi za drugo mesto. U prvom delu trke najlošiji posao je napravo Aleix Espargaro, koji je pao na 14. poziciju.
16. krugova pre kraja, Marquez pravi grešku i Quartararo prelazi na četvrtu poziciju, a Martin ima više od sekunde prednosti ispred Bagnaije, iza kojega je vrlo blizu Bastianini, koji ne pokazije nameru da pomaže Bagnaiji.
14. krugova pre kraja, Martinova trka se završava padom, vođstvo preuzima Bagnaija, drugi je Bastianini, treći je Quartararo, koji se oslobodio pritiska Marqueza. Odlično vozi Marco Bezzecchi koji obilazi Marqueza, kojem prete i oba vozača Suzukija, Joan Mir i Alex Rins. U ovom trenutku trke, Bagnaija ima 23 poena prednosti ispred Quartarara, a u slučaju da Bezzecchi, koji odlično vozi uspe da stigne i prestigne Quartarara, omogućiće Bagnaiji da osvoji titulu.
Na 11 krugova pre kraja trke, Bagnaija Bastianini povećavaju svoju prednost u odnosu na Quartarara na 3.1 sekundu, ali je između budućim timskim kolegama razlika neznatna. Bastianini vrši pritisak nad Bagnaijom, a Bezzecchi je sekundu iza Quartarara.
10 krugova pre kraja, u vođstvo prelazi Bastianini, a iz trke ispada Darrin Binder. Bezzecchi smanjuje zaostatak iza Quartarara na 0.6 sekundi. U generalnom plasmanu o tom trenutku Bagnaija ima prednost od 18 poena, a Quartaro smanjuje zaostatak na 2.3 sekunde iza Bagnaije. U garaži Ducatija je opsadno stanje.
Osam krugova pre kraja trke, Quarataro je na dve sekunde za vodećih, ali je Bezzecchi na 0.36 iza još uvek aktuelnog MotoGP šampiona, i deluje da ima veću brzinu. Bagnaija se vraća u vođstvo šest krugova pre kraja trke, ali mu Bastianini ostaje na točku, a Quartararo smanjuje zaostatak na 1.6 sekunde iza vodećih.
Pet krugova pre kraja Bagnaija se malo oslobađa pritiska Bastianinija, od kojeg brže krugove vozi Quaratararo, mada još nije dovoljno blizu za napada. Četiri kruga pre kraja, Quartararo je 1.3 sekunde iza vodećih. Bagnaija još nema obezbeđenu titulu MotoGP šampiona, ima prednost od 23 poena. Tri kruga pre kraja, Joan Mir doživljava pad, ali se vraća u trku. Quartararo nema dovoljno brzine da zapreti vodećima, a pitanje je da li Bastianini planira napad na Bagnaiju u poslednjem krugu trke.
Pobednik MotoGP trke za Veliku nagradu Malezije je Francesco Bagnija na Ducatiju, kojem je ovo sedma pobeda u sezoni 2022. Drugo mesto je osvojio Enea Bastianini, a treće mesto osvojio je Fabio Quaratraro. Šampion sveta biće odlučen za dve nedelje u Valensiji. Do tada, Bagnaija ma 23 poena prednosti ispred Quartarara.

1
63
F. BAGNAIA
40:14.332
2
23
E. BASTIANINI
+0.270
3
20
F. QUARTARARO
+2.773
4
72
M. BEZZECCHI
+5.446
5
42
A. RINS
+11.923
6
43
J. MILLER
+13.472
7
93
M. MARQUEZ
+14.304
8
33
B. BINDER
+16.805
9
5
J. ZARCO
+18.358
10
21
F. MORBIDELLI
+20.235

 

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Yamaha predstavila potpuno novi YZ250F

Nakon YZ450F koji je u novom izdanju ušao u sezonu 2018. Yamaha je predstavila ...

Husqvarna Vitpilen i Svartpilen kreću u prodaju

Godinama nakon što je Husqvarna otkrila modele Vitpilen i Svartpilen, serijska proizvodnja konačno počinje ...

Marquezu pol pozicija, Dovi se muči

Mnogo toga je otvoreno u Moto GP šampionatu tri trke pre kraja. Za sutrašnju ...

Marc Marquez u petak ponovo na MotoGP stazi

Nakon devet meseci zdravstvenih problema Marc Marquez se u petak vraća na MotoGP stazu ...

Ducati se spušta u niže klase uz pomoć “prijatelja”

Ducati će se u bliskoj budućnosti spustiti i u niže kategorije po pitanju zapremine ...

Marquez 10 od 10 na Sachsenringu

Marquez nastavio svoj savršen niz na Sachsenringu – 10 pobeda u isto toliko nastupa ...