fbpx

Nova Subaru Impreza debitovala u LA

Nova Subaru Impreza šeste generacije je debitovala je na LA Auto Show-u, istom mestu na kojem je otkrivena i prvi put pre 30 godina

Nova Subaru Impreza debitovala je na LA Auto Show-u. Deklerativno model za 2024. godinu nova Impreza je šesta generacija popularnog modela (relativno) malog japanskog proizvođača. U zanimljivost premijere ovog modela možemo dodati i podatak da je prva generacija Subaru Impreze predstavljena 1992. istom mestu u SAD, koje i jeste jedno od najvećih tržišta za Subaru.
Nova Subaru Impreza, barem za američko tržište imaće tri osnovna paketa opreme – Base, Sport i RS. Za Base Sport rezervisan je dvolitarski bokser motor sa 155 KS i (ne previše uverljivih) 197 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Samo za RS verziju predviđen je veći 2.5 litarski bokser sa 182 KS i 241 Nm.
U svim paketima opreme pogonskim opcijama standardni je CVT menjač koji je veštački stepenovan na osam stepeni prenosa uz mogućnost manuelne promene stepena prenosa papučicama na upravljaču. Kao i do sada nova Subaru Impreza standardno ima legendarni AWD, za koji proizvođač tvrdi da ima još brži odziv nego do sada, a dodat mu je i sistem raspodele obrtnih momenata.
U šestoj generacij Subaru Impreza ima isključivo hatchback verziju karoserije sa petora vrata, koja dizajnom nije previše odmakla od odlazeće generacije i definitivno je evolucija dizajna. Gril hladnjaka je malo povećan, zadnje svetlosne grupe su u obliku viljuške, a vidljivije su cevi izduvnog sistema.
U enterijeru nova Subaru Impreza je znatno više modifikovana. Među opcijama je veliki 11.6” vertikalni višenamenski ekran, dok su standardna dva ekrana dijagonale 7.0”. Nova Subaru Impreza podržava bežične verzije Apple Carplay i Android Auto sistema.
Za dinamičniju i precizniju vožnju nova Impreza dobila je sportski upravljački elektro servo sistem iz WRX verzije odlazećeg modela, za koji proizvođač tvrdi da ima znatno bolji i brži odzv na komandu upravljačem, a za uzvrat vozaču donosi bolji osećaj podloge pod točkovima.
Od bezbednosnih sistema u novu Subaru Imprezu stiže obogaćeni i unapređeni EyeSight paket asistencija a proširenim vidnim poljem i boljim prepoznavanjem pešaka i biciklista na raskrsnicama.
Subaru Impreza RS je novina u ponudi ovog modela, a RS oznaka podseća na verziju iu 1998. godine. Ovaj sportski paket donosi agresivnije oblikovane detalje na karoseriji, tamno sivu boju na detaljima karoserije i točkove standardne od 18”. LED svetlosne grupe i svetla za maglu su u ovom paketu standardni. U enterijeru standardna su crna sedišta sa crvenim detaljima, a oplate armature su u bolji tamno plavog čelika i simulacije karbona.
Prodaja nove Subaru Impreze, barem u SAD počinje na proleće 2023. godine kada će biti saopštene cene.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Prva luksuzna jahta sa oznakom Lexusa

Ove godine debitovaće prva Lexus LY 650 jahta, a partner u projektu je Marquis ...

Velika nagradna igra uz Opel

Povodom proslave 20 godina Opel predstavništva u Srbiji, kompanija je organizovala veliko nagradno takmičenje ...

Hamilton dolazi u Ferrari na mesto Vettela

Lewis Hamilton će doći u Ferrari na mesto Sebastiana Vettela, predviđa bivši vlasnik F1 ...

Renault Scenic E-Tech Electric zvanično

Renault Scenic E-Tech Electric zvanično je otkriven na IAA Mobility u Minhenu i najavljuje ...

Rimac C_Two na testu elektromagnetnog zračenja

Dok se vozila sa SUS motorima testiraju na emisiju otrova iz izduvnog sistema, elektro ...

MotoGP pobedniku na Red Bull Ringu i BMW M4

MotoGP Velika nagrada Štajerske počela je prvim slobodnim treninzima, a pobednik će u nedelju ...